ev konusunda bir yardım etseniz lütfen

sekerportak

Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
24
0
16
Balıkesir
mrb kızlar biz eşimle çalışıyoruz ikimizde ve kirada oturuyoruz. bulunduğumuz yerde 150 milyara bir ev bulduk birikimiz yok hepsini kredi çekeceğiz. ev güzek kişi her şeyini yaptırmış. kredi taksiti ödeyeceğimiz miktarda. bu.yoksa borca girmeyip gezip tozsak mı diyoruz. evin bulunduğu yer güzel bir bölge. kararsız kaldık

Son düzenleme:
canım sıfırdan ev alamıyorsun evin parasının %25'i sende olması lazım ev 120 binse 30 bin lira sende olması lazım gerisine kredi çekiliyor diye biliyorum.

Hepsını kredı cekemezsınız kı evın rayıc bedelı ne ıse onun tutarının en az %30 oranında anapara yatırmanız gerekıyor

İNşallah en kısa zamanda ev sahibi olursunuz,kredi olayına gelince hepsini kredi çekemezsiniz %25 peşinat vermek zorundasınız konut kredilerinde böyle ama siz konut kredisi haricinde ihtiyaç kredisi çekebilirsiniz ayrı ayrı hem konut hem ihtiyaç tabi bankalar aynı anda 2 kredi verirmi bilmiyorum.

Aylık taksitleriniz ne kadar olucak sizi zora sokar mı bunlar önemli..Ayrıca evin ederini öğrenmek için kira getirisini 10 yılla çarpın eğer az bir farkla kardaysanız alın yoksa biraz daha birikim yapıp alın hepsini kredi çekmek sizi zora sokar ilerisini görmeden bu işe girmek riskli..Peşinat için kredi çekersiniz ama dediğim gibi konut kredisi gibi uygun olmaz oranları..

Back
X