Ev konusunda sürtüşme

Nişanlımla Allah nasib ederse yakımda düğünumuz var ve istanbulda bir ev kiralayacagiz. O 5.000 ve. 2500 tl kazaniyorum. Tutmak istedigi ev 1800 lira ve merkezi yerlere uzak. Bense 2500 tl ye cok buyuk merkezi bir yerde olan aidati 400 tl olan bir evi sevdim. Ama bana tamamen gosteristen baska birsey olmadigini soyluyor. Bir haftadir surekli tartisiyoruz neredeyse kavgalarin dozu yuzunden ayrilma noktasina geldik. Sizce benim mi gozum yuksekte yeni evliler tavsiyede bulunabilir
Mi? Tesekkurler
bazen bakıyorum mesela, evlenecek kızın ailesi gecekonduda oturuyor, kız evlenirken ben sıfır daireden başka tutmam diye tutturanlar var...

Nişanlımla Allah nasib ederse yakımda düğünumuz var ve istanbulda bir ev kiralayacagiz. O 5.000 ve. 2500 tl kazaniyorum. Tutmak istedigi ev 1800 lira ve merkezi yerlere uzak. Bense 2500 tl ye cok buyuk merkezi bir yerde olan aidati 400 tl olan bir evi sevdim. Ama bana tamamen gosteristen baska birsey olmadigini soyluyor. Bir haftadir surekli tartisiyoruz neredeyse kavgalarin dozu yuzunden ayrilma noktasina geldik. Sizce benim mi gozum yuksekte yeni evliler tavsiyede bulunabilir
Mi? Tesekkurler
Bende cook beyendiğim bir evi satın aldım ama sonra pişman oldum çünkü bi süre sonra hevesim geçti ben böyleyim ama sizi bilmem vede kirası çok çok fazla değmez o kadar para vermeye satın alsanız bisey olmazdı ama bence nisanliniz hakli

Mi? Tesekkurler
eski konuları sildiğiniz için ceza alacaksınız.

Ve evet gözünüz yüksekte. Sürekli maddi konulara takılıyorsunuz.

Size zengin koca lazım.

2900 kira
elektrik su internet doğalgaz tv
cep telleri etti sana 3900
2 kişi büyük evi ne yapacaksınız orasını hiç anlamadım.
Çünkü kızımızın ailesi varlıklı.
Zengin birini bulamadığı için kızlarına kırılmışlar geçmişte.
Kızımız da aynı bolluğu evlilikte beklediği için hesap kitap yapamıyor.

Sizce benim mi gozum yuksekte yeni evliler tavsiyede bulunabilir
Gözünüz gerçekten yükseklerde, sizinle hayat çok zor....

Kiraya verilen paraya yazık, yeni evli bir çifte 1+1 ev bile yeter...

Büyük evlerin işide büyük olur, yıllarınız temizlik ile geçer.

Zihniyetinizi değiştirin.

Nisanliniz haklı yanlis birşey dememiş ki insanın gönlü her zaman iyi yerde oturmak ister. Ama yarın bir gün çocuğunuz olduğun da masraflarınız articak o aradaki farkla birikim yaparsiniz siz 2500 verdiğinizde artı birde 400 4 500 gibi bir parayla istanbulda nasıl geciniceksiniz yolu para suyu para herşey para hem 2 kişisiniz geniş evi ne yapacaksiniz temizligiyle uğraşması çok zor çalışan birisiniz birde

2900 tl çok fazla sizin maasi bile geçiyor nisanliniz haklı bu devirde ev gecindirmek çok zor bide coxuk olursa dahada zorlasacak 1500 aylık mutfak gideri olsa faturalar var daha ucuz bi ev bulmak daha mantikli

Maasinizdan fazla tutuyor kira ve aidat. Çalıştığınız komple kiraya gidecek sonra eşinizden para mı bekleyeceksiniz:) daha makul olanı seçin bence... Bunun faturası, gida-temizlik malzemeleri gideri, ulaşım gideri, kişisel giderler vs vs vs vs vs si var :) iyi hesap edin derim

Mi? Tesekkurler
Nişanlısı haklı gibi geldi. Onun maaşı olmasa oturamayacaginiz bir ev begenmissiniz. Kira + aidat toplam gelrininizin 1/4 unu aşmasa daha iyi olur. Ama malesef İstanbulda da kiralar böyle.

Keske bulabilsem ama merkezi bir yerde yeni ve biraz da buyuk bir ev bulmak cok zor
İki kişi olacaksaniz büyük evi ne yapacaksınız😊 şu an 3+1 bile bana inanılmaz büyük geliyor çünkü hayatımız bir odada geçiyor:) ben de diyordum büyük olsun ben kullanırım her yeri ama öyle olmuyormuş,😂😂

Adamın maası kafadan harcamıssın bacım sen🤦🏻‍♀️Evlenince esim benim maasıma göz dikiyor diye konu acacan muhtemeelen😂
Senin maas yetmiyor kiraya,kim ödücek bu evin faturasını?Mutfak giderini..?

Back
X