Ev Mi Almali? Peki Ama Nasil?

Minilis

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2014
1.521
2.154
448
Merhaba arkadaslar. En gec onumuzdeki yaza kadar evlenmeyi dusunuyoruz. bulundugumuz sehirde 3+1 ev kiralari 700-1000 tl arasi degisiyor. Simdi evlenirken alinacak mobilyalar perdeler vs cikacagimiz evin olculerine gore alinacak. Ama kiralik evin de garantisi yok. 1-2sene sonra cikmak zorunda kalabiliriz. Ayrica kiraya verilen para havaya gidiyormus gibi geliyor bana. tecrubeli hanimlara danismak istiyorum. Sizce kredi cekip ev almak mi mantikli? Yoksa evlenirken zaten borca girilecek, o borclar bitene kadar kirada kalip sonra mi boyle bir seye cesaret etmek mantikli? Para biriktirip de ev sahibi olabilmemiz bana mumkun gorunmuyor. Kredinin altina girip de ev almaya nasil bakiyorsunuz? Siz olsaniz ne yaparsiniz ya da yaptiniz?

Merhaba arkadaslar. En gec onumuzdeki yaza kadar evlenmeyi dusunuyoruz. bulundugumuz sehirde 3+1 ev kiralari 700-1000 tl arasi degisiyor. Simdi evlenirken alinacak mobilyalar perdeler vs cikacagimiz evin olculerine gore alinacak. Ama kiralik evin de garantisi yok. 1-2sene sonra cikmak zorunda kalabiliriz. Ayrica kiraya verilen para havaya gidiyormus gibi geliyor bana. tecrubeli hanimlara danismak istiyorum. Sizce kredi cekip ev almak mi mantikli? Yoksa evlenirken zaten borca girilecek, o borclar bitene kadar kirada kalip sonra mi boyle bir seye cesaret etmek mantikli? Para biriktirip de ev sahibi olabilmemiz bana mumkun gorunmuyor. Kredinin altina girip de ev almaya nasil bakiyorsunuz? Siz olsaniz ne yaparsiniz ya da yaptiniz?
Ev almak için peşinatınız var mı peki eğer peşinatınız varsa maddi durumda el veriyorsa ev almak güzel olur fakat şuan kredi faizleri nasıl.Düşük mü yüksek mi?

Kazançlarınız nasıl?

Ev almak için peşinatınız var mı peki eğer peşinatınız varsa maddi durumda el veriyorsa ev almak güzel olur fakat şuan kredi faizleri nasıl.Düşük mü yüksek mi?
dugunde takilacak takilari pesinata yatiririz diye dusunuyorum. Faiz oranlarina bakmak hic aklima gelmedi.iyi oldu bunu soylediginiz :)

Kazançlarınız nasıl?
Ticaretle ugrastigimiz icin yaz aylarinda dusuk ama kis aylarinda fena degil.. kredi taksitlerini odemede sorun yasayacagimizi dusunmuyorum ama borcun altina girmek korkutuyor beni ailemde hic gormedim borc.. ondan cekiniyorum biraz sanirim.. 5-10 sene bunu odeyecek olmak korkutuyor beni. Aklima turlu turlu sey geliyor.ya batarsak ya dukkan yanarsa falan gibi bir suru sey.. gozumu karartip karartmama noktasinda kararsizim.

Valla hemen ev alma taraftariym tabi gucunuz el veriyosa..ben hi senelik evliyim o borc bu borc diye gitti tüm altinlarim..ben olsam simdi ev alır az esya akirim esyaya cok para baglamam evimde rahat otururm bi yatak odam bi oturma odam yeter. . Sonra alirsin gönlünce. . Tabi siz daha iyi bilirsiniz

Ticaretle ugrastigimiz icin yaz aylarinda dusuk ama kis aylarinda fena degil.. kredi taksitlerini odemede sorun yasayacagimizi dusunmuyorum ama borcun altina girmek korkutuyor beni ailemde hic gormedim borc.. ondan cekiniyorum biraz sanirim.. 5-10 sene bunu odeyecek olmak korkutuyor beni. Aklima turlu turlu sey geliyor.ya batarsak ya dukkan yanarsa falan gibi bir suru sey.. gozumu karartip karartmama noktasinda kararsizim.
Canım benim nişanlım da ticaretle uğraşıyor ve bizimde yazın işlerimiz durgun bende hep korkardım borçtan memur çocuğuyum hiç borç görmedim çünkü. Ama kredisiz bişe sahibi olmak zor. Bence nişanlınla detaylı konuşun taksitleri sizi aşmıyorsa korkmasın gözün. Allah kötü gün vermesin öyle bi durumda çok çok satıp krediyi kapatırsınız değişen hiç bişe olmaz. 10 yıl dişinizi sıkıp bi ömür rahat etmek var..

Eğer durumunuz elverişliyse kesinlikle ev almanızı öneririm.. Biz de şuan düğün borçlarımızı ödüyoruz onlar biter bitmez alıcaz inşallah Rabbim herkese nasip etsin.

Canım benim nişanlım da ticaretle uğraşıyor ve bizimde yazın işlerimiz durgun bende hep korkardım borçtan memur çocuğuyum hiç borç görmedim çünkü. Ama kredisiz bişe sahibi olmak zor. Bence nişanlınla detaylı konuşun taksitleri sizi aşmıyorsa korkmasın gözün. Allah kötü gün vermesin öyle bi durumda çok çok satıp krediyi kapatırsınız değişen hiç bişe olmaz. 10 yıl dişinizi sıkıp bi ömür rahat etmek var..
kredisi odenirken evi satabilir miyiz? Bak onu bilmiyordum ben.. ben de memur cocuguyum. Garanti her ay gelen maas oldu bugune kadar evde.. ama ticari hayat cok zor.. 4 yildir icindeyim bir ayi bir ayini tutmuyor. :(

Ben hic cesaret edemedim borca o yuzden de su hayatta hicbir seyimiz yok, zamaninda iyi kazandik hepsini yedik, insanin eline ne geciyorsa onu harciyor. Simdi tek maasa dustuk bi de cocuk, ev almak hayal bile degil artik. Evlendigimde krediye girsem simdiye coktan bitirmistik. Kisacasi kazanciniz iyiyse borctan korkmayin yoksa hicbir sey sahibi olmazsiniz

Faizleri, ev fiyatlarını ve taksit oranlarını araştırdınız mı? Bizim kira 850 tl. Oturduğumuz evi almaya kalksan minimum 300.000. %25 peşinat olmalı. Geri kalanını 10 yıllık kredi çeksek en son 3 milyarlık aylık taksidi oluyordu. Bizim gözümüz yemedi. Önce gelirinizi düşünün, sonra da her ay kenara ne kadar koyabilirsiniz. Düğünü kim yapacak? Borçlu mu evleneceksiniz? Sonra ev fiyatları ne alemde ev tutmak istediğiniz semtte bunlara emlak sitelerinden şöyle bir göz atın derim ben.

kredisi odenirken evi satabilir miyiz? Bak onu bilmiyordum ben.. ben de memur cocuguyum. Garanti her ay gelen maas oldu bugune kadar evde.. ama ticari hayat cok zor.. 4 yildir icindeyim bir ayi bir ayini tutmuyor. :KK43:
Malesef öyle canım kazancımızın garantisi yok ama hesaplayınca memur maaşını da katlayan kazancımız var çok şükür. Bildiğim kadarıyla satılıyor ama banka vadesi dolmadığı için üstüne biraz yüzde koyuyor.. zaten kararınızı verince bankayla detaylı konuşursunuz tüm ihtimalleri

Ev eşyalarında mütevazi şeyler tercih ederseniz çok borcunuz olmaz
ama dört dörtlük ev olsun derseniz ozaman ancak bir sene de borçlar biter
Önceki yıllara göre faizler oldukça yüksek....0,89 dan aldığım kredi şuan 1,03
ama farklı bankalara bakabilirsiniz
reklam olmasa een düşük faiz oranlı bankayı da yazardım size..
peşinatınız olursa mesela yüz bin kredi çekseniz on yıllık bin beşyüz gibi bir rakam ödersiniz ancak faiz fazla olur
ama sizi rakamsal olarak çok sarsmaz
vadeyi kısaltmak istiyorsanız peşinatınız fazla olmalıki ödeyeceğiniz faiz az olsun
tabi on yıllık krediye göre aylık ödeyeceğiniz tutar da artar
tercih sizin benden bu kadar

Ben hic cesaret edemedim borca o yuzden de su hayatta hicbir seyimiz yok, zamaninda iyi kazandik hepsini yedik, insanin eline ne geciyorsa onu harciyor. Simdi tek maasa dustuk bi de cocuk, ev almak hayal bile degil artik. Evlendigimde krediye girsem simdiye coktan bitirmistik. Kisacasi kazanciniz iyiyse borctan korkmayin yoksa hicbir sey sahibi olmazsiniz
haklisiniz sanirim.. borcsuz ev sahibi olmak hayal gibi..

Ev eşyalarında mütevazi şeyler tercih ederseniz çok borcunuz olmaz
ama dört dörtlük ev olsun derseniz ozaman ancak bir sene de borçlar biter
Önceki yıllara göre faizler oldukça yüksek....0,89 dan aldığım kredi şuan 1,03
ama farklı bankalara bakabilirsiniz
reklam olmasa een düşük faiz oranlı bankayı da yazardım size..
peşinatınız olursa yüz bin kredi çekseniz on yıllık bin beşyüz gibi bir rakam ödersiniz ancak faiz fazla olur
ama sizi rakamsal olarak çok sarsmaz
vadeyi kısaltmak istiyorsanız peşinatınız fazla olmalıki ödeyeceğiniz faiz az olsun
tabi on yıllık krediye göre aylık ödeyeceğiniz tutar da artar
tercih sizin benden bu kadar
tam ihtiyacim olan bilgiler.tesekkur ederim :)

Faizleri, ev fiyatlarını ve taksit oranlarını araştırdınız mı? Bizim kira 850 tl. Oturduğumuz evi almaya kalksan minimum 300.000. %25 peşinat olmalı. Geri kalanını 10 yıllık kredi çeksek en son 3 milyarlık aylık taksidi oluyordu. Bizim gözümüz yemedi. Önce gelirinizi düşünün, sonra da her ay kenara ne kadar koyabilirsiniz. Düğünü kim yapacak? Borçlu mu evleneceksiniz? Sonra ev fiyatları ne alemde ev tutmak istediğiniz semtte bunlara emlak sitelerinden şöyle bir göz atın derim ben.
Aslinda biraz baktim ev fiyatlarina. 150.000 civarina hosuma giden evler oldu. Merkeze uzak tabi ama merkezde fiyatlar cok ucuk. Dugunu biz yapacagiz ama aileler biz size destek olacagiz diyorlar. Ev esyalarimizin bir kismi tamam. Sadece salon mobilyalari ve perde hali gibi seyler kaldi. Yaza kadar onlari tamamlayabiliriz gibi dusunuyorum. Aslinda bir bankaya gidip kredileri ve faizleri ogrensem onumu daha net gorebilirim.. pazartesi gidip bir arastirayim en iyisi hazir cesaret gelmisken : D

ya sormayin sigortamiz var ama bu yaz su baskini yasadik ve temmuzdan beri alamiyoruz parayi.. mahkemelik olmak uzereyiz. Zaten korkularim bununla basladi. Bir suru masraf yaptik ya alamazsak ya yine yasarsak boyle bir sey diye..

Back
X