Ev Mi Almali? Peki Ama Nasil?

ben ilk basta alma derım.sebeplerıne gelınce....
eğer dugun borcunuz olacaksa yada esya borcunuz uzerıne ev kredısı eklenınce ıyıce sıkışırsınız ve evlılığın ılk gunlerınden monoton hayatın baslar.şöylekı ilk sene daha çok ınsan esıyle gezsın yesın ıcsın ıster.eee sız ondan kısalım bundan kısalım dıyeceksınız....boylece yıllar gecıp gıdecek ev kredısı bıtecek ama sizde bugunlere bır daha gerı dönmeyeceksınız
ıkıncısı evlılık buyuk şans.ALLAH mutlu etsın tabıkı ama hayatın ne getırecegı bellı olmaz.bı evlılığınızın gıdışatına bakın, çunku sevgılıyken hersey farklı evlıyken farklıdr. bıraz evlı olarak zaman gecırın bu arada gelırınızı gıdrınızıde hesaplayın
bende 850ye yakın kıra verıyorum ve artık ev sahıbı olmak ıstıyorum.çunku bu kıra cok batıyo bıze. ama dedıgıb gbı ilk evlendgım sene dugun kredısı esya kredımız vardı bırde ev alsaydık nefes alamazdık
kısacası bıraz bekle derım arkadasım. bıraz ye iç gez.....sonra pişman olma.tabıkı yıllarını kirada gecır demıyorum ama z bekle derım

Ticaretle ugrastigimiz icin yaz aylarinda dusuk ama kis aylarinda fena degil.. kredi taksitlerini odemede sorun yasayacagimizi dusunmuyorum ama borcun altina girmek korkutuyor beni ailemde hic gormedim borc.. ondan cekiniyorum biraz sanirim.. 5-10 sene bunu odeyecek olmak korkutuyor beni. Aklima turlu turlu sey geliyor.ya batarsak ya dukkan yanarsa falan gibi bir suru sey.. gozumu karartip karartmama noktasinda kararsizim.
seni anliyorum canim nnsan ilk kez yapacagi şeyden korkuyor sen ev almak için kredi borcundan korkuyorsun çk normal ya ben kredi kartıyla ilk kez alişveriş yapıcm bi sorun olurmu guvenli olurmu olmazmi ondan çekiniyorum bi turlu karar veremedim :)

Eğer peşinatınız varsa ve ikinizin de işi düzenliyse, yani kısa süreli iş değişikliği yapmıyorsanız kesinlikle ev alınmalı.

Ben düğüne 5 ay kala ev almalıyız diye ısrar etmeye başladım. Eşim ödeyemeyiz diye korkuyordu. Patronum bile sen herşeyi bir anda istiyorsun demişti. Ben de kendime güveniyorum dedim.
Kiraya verilen para gerçekten boşa ödeniyor. Para biriktirmek çok çok zor. Disiplinli olmak gerekiyor.

Ben bir cesaretle eşimi de ikna ettim ve boyumuzdan büyük borca girdik.
Nikahı erken yaptık ve tapuyu da ortak aldık.
İnsanın kendi evi olması çok güzel. İyi ki girmişiz yakında iki yıl dolacak.

Evet hem evlilik hem ev almak çok zor ama bir şekilde dönüyor. Maaşlarımız da çok iyi değil onu da belirtiyim. Eşimin hesabından çekiliyor ve maaşını neredeyse hiç görmüyor. Benim maaşımla masrafları ödüyoruz.

Allah hepimize ödeme kolaylığı versin inşallah.

Şunu da eklemeliyim. Biz ev kredisi çektiğimiz dönem faiz oranları çok düşüktü.
Buna da dikkat etmek gerekiyor.

Back
X