• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev sahibi ile anlaşmazlık yardımmm

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
avukat arkadaşlardan yardım istiyorum...
biz 2004 ten beri bir evde kira karşılığı ile oturuyoruz.1.5 yıl kadardır ev sahibi oturduğumuz evi satılığa çıkardı.ilk zamanlarda haftada 2 gün görmeye gelirken son 2-3aydır sürekli telefon ve kapı zili ile bizi rahatsız edip müşterilerin var olduğu söylemektedir.Biz de mecburen gösteriyoruz,tanımadığımız sayısız insan evimizi gezdi şimdiye kadar.İlk zamanlarda onlara yardım etmek amaçlı hep gösterirken artık rahatsız oluyoruz.Normalde hukuğa uygun olarak ne kdr süre ile evin müşterilere gösterilmesi gerekir?
4 sene önce yapılan sözleşme var ve kira bedelinin ayın 8nden önce ödenme maddesi yer almaktadır.biz de ev sahibinin yaptıkları nedeniyle kirayı geç ödeme yoluna gittik çnkü 1.5 yıldır çok sıktılar bizi,kira geç ödenirse ne olur?bizim durumlar çok karışık,LÜTFEN YARDIM EDİN!!!senağlama
ilginiz için şimdiden teşekkürler

canım ben avukat değilim fakat emlak danışmanıyım..
sana yardımcı olmaya çalışırım...

normalde içeride kiracı otururken,daire bir başka alıcıya gösterilemez,bu evi gösterme olayı sizin anlayışınıza kalmış bir şeydir.
siz isterseniz kontrat bitimine kadar evi göstermeye bilirsiniz..

kirayı ödeme koşulu ise bi kira kontratı yaparken mesela
eğer kontrat başlangıcı ayın 01 ise
01 ile 05 i arasında kira bedeli verilen hesaba yatırılması gerekir..
yani 5 gün bir opsiyon verilir kiracıya..

teşekkür ederim Adıvar,çok sağol..işte biz göstermemize rağmen yine de yeteri kadar göstermediğimizi söyleyip duruolarki neredeyse her gün gösteriyoruz...
bizim işler biraz karışık bazen banka hesabına yatırıyoruz,bazen elden veriyoruz...
kira zamanında yatırılmazsa ve mahkemeye başvurulursa işleyiş nasıl olur bilen var mı acaba?:1no2:

arkadasım cok zor belkı ama baska bır eve cıkamaz mısın acaba sadece bır soru???

ya biz öğrenciyiz zaten,1 senemiz kaldı çıkıcaz..bir sene için o kadar masraf yapmak istemiyoruz...çok zor olacak bi de ev sahibinin gönlü olsun die çıkmak istemioruz,onun amacı ztn bizi bıktırıp kaçırmak...

ya biz öğrenciyiz zaten,1 senemiz kaldı çıkıcaz..bir sene için o kadar masraf yapmak istemiyoruz...çok zor olacak bi de ev sahibinin gönlü olsun die çıkmak istemioruz,onun amacı ztn bizi bıktırıp kaçırmak...

ee tutki sizin okulun bitmesine 3-5 ay kala evı bırı aldı ve hemen boşaltın dedi ozman ne yapacaksınız.

o zamanda çıkmayacaz mahkeme yoluna başvuracak istanbul gibi bi yerde ztn en az 3 ayda sonuçlanır mahkeme,hakim de ztn 3 ay sonra çıkacagımızı göz önünde bulunduracaktır.
benim öğrenmek istediğim ev gösterme meselesi,avukat arkadaşlar buraya ugramıo muuusenağlama

slm ela86 kira borcunu geç ödemen halinde ev sahibin kira borcunu ödememden dolayı sizi ancak icraya verebilir...sizde icradan ödeme emri geldiğinde icraya gider ödemenizi yaparsınız(tahsil harcı ve masraflarla birlikte) o takdirde icra takibi düşer..ama bu arada sizde ev sahibinizi sıkıntıya sokmuş olursunuz sanırım amaçta bu...
ayrıca diğer durumla alakalı olarak Yargıtayın vermiş olduğu aşağıdaki kararı oku cevabın burda:
Dava: Taraflar arasındaki kiradaki taşınmazın müşteriye gösterilmesi davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın kabulüne yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davalı avukatınca temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi gereği konuşulup düşünüldü:

Karar: Davacı, davalının kiracı olduğunu, kendisinin daireyi satmak istemesine rağmen davalının emlakçı vasıtasıyla gelen müşterilere daireyi göstermediğini belirterek dairenin davalı tarafından belli zamanlarda gösterilmesine karar verilmesini istemiştir.

Mahkemece, davalının taşınmazı 10 ay süreyle her ayın ilk cumartesi günü saat 13-14 arasında satın almak isteyenlere göstermesine karar verilmiş; hüküm, davalı tarafından temyiz edilmiştir.

Davalının, davacıya ait dairede kiracı olarak bulunduğu kuşkusuzdur. Kiracı, kiralananı satın almak ya da kendisi çıktıktan sonra kiralamak isteyenlerin görmesine ve gezmesine izin vermekle yükümlüdür. Ancak bu yapılırken kiracıya en uygun zaman seçilmeli, bu bağlamda kiracının çıkarları hakkaniyete uygun olarak gözönünde bulundurulmalıdır. Bu itibarla kiracıya yüklenecek bu yükümlülüğün tarafların yararları ve hakkaniyete uygun olarak saptanması zorunludur. Mahkemece değinilen bu yön gözetilerek uzman bilirkişi marifetiyle mahallinde inceleme yapılarak, kiralananın niteliği, bulunduğu mevkii, dairenin satılabilme süresine etkili sosyal, ekonomik koşullar, diğer özel ve genel faktörler ile tarafların çıkarları değerlendirilerek hakkaniyete uygun denge kurulmak suretiyle satışın yapılabileceği muhtemel, makul ve münasip bir süre ile, ayrıca bu süre içinde de hangi gün ve saatlerde kiralananın gösterilmesine izin verilmesinin uygun olacağı tesbit edilerek hasıl olacak sonuca uygun bir karar verilmesi gerekir"....

ıyıde ev sahıbı ıstemıyosa adamın evınde zorla oturulmazkı ben oturmam sahsen alsın basına calsın evını o yuzsuzluk yapıyo dıye bendemı yapıcam depozitoyu alır baska yere cıkarım.

ıyıde ev sahıbı ıstemıyosa adamın evınde zorla oturulmazkı ben oturmam sahsen alsın basına calsın evını o yuzsuzluk yapıyo dıye bendemı yapıcam depozitoyu alır baska yere cıkarım.

Taşınmak kolay mı allahaşkına? Nakliyesi, temizliği, abonelikleri, emlakçı parası vs vs vs.. Hele ki istanbul gibi bir yerde.

çok teşekkür ederim QUANTUM Allah razı olsun...beni bilgilendirdiğin için sağol..peki ne yapmamızı önerirsin sen bize avukat olarak,onu uğraştırmak da istitoruz,çnkü sayesinde hiç huzurumuz kalmadı...ne yapsak iyi olur hem ev gösterme hem kira hususunda?

Taşınmak kolay mı allahaşkına? Nakliyesi, temizliği, abonelikleri, emlakçı parası vs vs vs.. Hele ki istanbul gibi bir yerde.

evet aynen öyle serenncim..hem de bir yıl için ve sırf ev sahibinin gönlü olsun diye o kdar masraf yapmanın hiç gereği yok..ki biz şimdiye kadar hep onlara kolaylık sağlamak için uğraştık..ama o bizi sürekli rahatsız etti...
serenncim sen bize ne önerirsin?apartmana yapılan tadilatın parasını bile bizim evimizle alakası olmadıgı halde bize ödettirme çabasında olan bi insan..

ıyıde ev sahıbı ıstemıyosa adamın evınde zorla oturulmazkı ben oturmam sahsen alsın basına calsın evını o yuzsuzluk yapıyo dıye bendemı yapıcam depozitoyu alır baska yere cıkarım.[/Q

biz ona hiç yüzsüzlük yapmıyorduk taa bu aya kadar neredeyse 2 sene oldu...depozito dediğin nedir ki 1000 lira bile değil,taşınma maddi ve manevi külfet ve en az 3000 lira tutar...

Back
X