• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi komsuluk iliskisi

dgsl

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2020
4
0
16
43
Merhabalar hanimlar,
Yasadigimiz apartman tamamen ev sahibimize ait ve ayni binada oturuyor. Burda yaklasik bes yıldır bulunuyoruz. Hem diğer kiracilardan zaman zaman degisenler oldugu icin hem de pandemi donemi yasandigi icin kimseyle komsuluk durumu olmadi. Ayrica calisan biriyim ve bebegimle zaman yogun geciyor. Kafama takilan soru ise;
Yaz donemlerinde diger komsular ve ev sahibi bahcede cayli muhabbetler yapıyorlar. Boyle bir anda disari cikarken denk gelip selam verdigimde, "siz de gelin" diyorlar. Fakat bu sekilde mecburi davete dogal olarak hic katilmadim. En son yine gecenlerde tum apartmani baya planli sekilde (yani herkes birseyler yapmis, kizimla yasit cocuklar ve esler de ordaydi) bahcede otururlarken gordugumde ise ilk defa kirilmis hissettim.
Ben de ev sahibinin torununa dogum gununde hediye almayi dusunuyordum (onlar bize bebek gormeye geldiklerinde para vermislerdi, sonra onlarin da torunlari oldu ama pandemi olunca ben ziyarete gitmedim, ustumde de kalmasini istemedigim icin oyle dusunmustum). Hatta yeni yazlık ev yaptiriyorlar, bitince gelirsiniz dedigi icin ev hediyesi bile alacaktim. Bu durumdan sonra siz nasil davranirdiniz?
Sunu da belirtmek isterim, herkese hep guler yuzle yaklasirim. Ornegin, ev sahibi ailesi dogumdan kalan kilomla ikinci var heralde diye gulup dalga gecer gibi konustuklarinda bile incinsem de hic surat yapmadim.
Vaktini ayiranlara simdiden tesekkur ederim.

Sizi çağırmışlar ama. Gitmemişsiniz, gitmediğiniz için bu tür muhabbetleri sevmediğinizi düşünüp tekrar çağırmamışlardır. Kırılacak bi şey yok bence.

Hediyenizi alabilirsiniz, o konuda yorumum yok.

Bir kere davetlerine icabet etseydiniz bir sonraki plana sizi de dahil ederlerdi muhtemelen. Siz icinizden geceni yaziyorsunuz ama disardan onlar farkli goruyor olabilir. Ornegin ben oyle olmamama ragmen cok soguk duruyorum, yolda yururken falan kaslarim hep catik. Belki sizde de cekindikleri bir sey vardir ya da siz de gelin dediklerinde gitmediginiz icin onlarla vakit gecirmek istemediginizi dusunmus olabilirler.

‘Siz de gelin’ mecburi davet değil ki. Nezaket.
Orası bahçe sonuçta, aşağıda gördüğünüz zaman komşularınızı, siz de bir paket bisküvi alın gidin yanlarına. Bakarsınız muhabbet sarıyor, devam edersiniz katılmaya.
Hiç aralarına katılmamışsınız ki sizi de davet etmemişler.
Belki onlar da size kırgındır bizi beğenip gelmiyor diye.

Merhabalar hanimlar,
Yasadigimiz apartman tamamen ev sahibimize ait ve ayni binada oturuyor. Burda yaklasik bes yıldır bulunuyoruz. Hem diğer kiracilardan zaman zaman degisenler oldugu icin hem de pandemi donemi yasandigi icin kimseyle komsuluk durumu olmadi. Ayrica calisan biriyim ve bebegimle zaman yogun geciyor. Kafama takilan soru ise;
Yaz donemlerinde diger komsular ve ev sahibi bahcede cayli muhabbetler yapıyorlar. Boyle bir anda disari cikarken denk gelip selam verdigimde, "siz de gelin" diyorlar. Fakat bu sekilde mecburi davete dogal olarak hic katilmadim. En son yine gecenlerde tum apartmani baya planli sekilde (yani herkes birseyler yapmis, kizimla yasit cocuklar ve esler de ordaydi) bahcede otururlarken gordugumde ise ilk defa kirilmis hissettim.
Ben de ev sahibinin torununa dogum gununde hediye almayi dusunuyordum (onlar bize bebek gormeye geldiklerinde para vermislerdi, sonra onlarin da torunlari oldu ama pandemi olunca ben ziyarete gitmedim, ustumde de kalmasini istemedigim icin oyle dusunmustum). Hatta yeni yazlık ev yaptiriyorlar, bitince gelirsiniz dedigi icin ev hediyesi bile alacaktim. Bu durumdan sonra siz nasil davranirdiniz?
Sunu da belirtmek isterim, herkese hep guler yuzle yaklasirim. Ornegin, ev sahibi ailesi dogumdan kalan kilomla ikinci var heralde diye gulup dalga gecer gibi konustuklarinda bile incinsem de hic surat yapmadim.
Siz aldığınız hediyeyi verin yine de ama onların yaptığı şey sizi kirmasin çünkü onlar sizi tanımıyor. Yani durum sizinle ilgili değil onlarla ilgili. Ben de sizin yerinizde olsam başta davet edilmesigim yere gitmem ki başıma geldi ve gitmedim doğru olanı budur. Ama dışarda tekrar bir davet olur da sizi görünce soylerseler bence kısa da olsa bir eşlik edin derim.

Merhabalar hanimlar,
Burda mecburi olan bir davet yok. Bence kendi kendinizi kasıyorsunuz. Siz bir gitseniz insanlar bence plan programdan bahsederler. Ha baktiniz hersey hissettiğiniz gibi mi o zaman bir yol çizersiniz. Belki de onlarda onların aralarına katılmayı sevmediğinizi düşünüyorlardir. Hediye konusuna gelince de yani onlar size gelmişler bence de üstünüzde kalmasın.

Merhabalar hanimlar,
Ben beni çağırdıklarında gitmiyorum. Israrla çağırılmayı da sevmiyorum

Ortada kirilacak birşey yok ki neden kirildiniz anlamadım.

İnSanlar sizi davet etmiş siz gitmemissiniz bu seferde onlar cagirmamis yine gelmeyeceginizi düşünmüşlerdir.

Cagitmislar gitmemissiniz bikere sohbete katilsaydiniz zaten devaminda muhakkak cagirilirdiniz .bosa alinganlik yapiyosunuz ole yerlerde biri bahceye ciktimi herkes kafasina gore cikar oturur muhabbet eder zaten .

Sizi çağırmışlar ama. Gitmemişsiniz, gitmediğiniz için bu tür muhabbetleri sevmediğinizi düşünüp tekrar çağırmamışlardır. Kırılacak bi şey yok bence.

Hediyenizi alabilirsiniz, o konuda yorumum yok.
Yorumunuz icin tesekkur ederim. Ev sahibiyle muhabbetimiz oldu hatta bahcede ilk yıllarda oturdugumuz da, fakat diger yeni olan komsularla birlikte olmadi. Bu arada bahce cok kucuk bir yer bina cikisinda bir oturak ve cicekler var o kadar. Yani site gibi cocugumla vakit gecirmek icin cikip gezdigim esnada denk gelip davetlerini geri cevirmedim. Cagirma durumlari, ben bir yere giderken ordan gectigim esnada soyleniyor ve o anda oturmam zaten mumkun olmuyor. Oncesinde haber vermis olsalar katilirdim.

Cagirirsan gelmem çağırmazsan küserim, durumu olmuş
Davetiyeyle mi cagirmislar, eğer bir iki otursaydiniz sonrakilere çağırırlardi zaten. Kırılacak bir durum yok
Ayrıca benim kişisel fikrim boş beleş insanların kapı önünde yaptığı salak muhabbete katılsan neeee katılmasan ne. Ne konuşacaklar onu bunu cekistirmek hariç? Yeni doğum yapmış kadınin kilosuyla dalga gecen insanlarla yapacağın arkadaslik seni tatmin eder mi?
Laf söylese ev sahibi, layigini da veremezsin. Zaten aradaki saygı çizgisi aralanmis. Bir de ahbaplık etsen enseye tokat g.te şaplak durumuna geleceksiniz.
En iyisi aynen böyle devam etmen

Hmmm şey, biraz fazla mı hassassınız acaba?

Onlar yılların verdiği alışkanlıkla birbirlerine haber vermeden aşağı iniyorlardır, e bir gün siz de inseydiniz, kovacaklar mıydı?

Kötü karşılanırsanız da bir daha gitmezdiniz. Hayatı kendiniz ve de başkaları için bu kadar zorlaştırmayın ya.

Siz o gruba dahil değilsiniz ki çağırdıklarında zoraki davet demişsiniz bakış açınız bana çok farklı geldi sokakta otururken niye zoraki davet olsun daha iyi tanışmak için fırsat verilmiş siz istemeyince de diğer davetlere çağırılmamanız çok normal

E sürekli size özel davetiye yollayacak halleri yok, daha önce planlara dahil olmamış mesafeli davranmışsınız dolayısıyla sonrakilerden haberiniz olmamış. Bunun nesine kırıldığınızı anlamış değilim zaten siz gitmiyormuşsunuz 🤷🏻‍♀️

Bizde aile apartmanında oturuyoruz. Ev sahibinin geliniyle arada bir kahve içiyorum o kadar. Ne ev sahibinin kendisiyle ne de apartmanda diğer ailelerle iletişim kurmadım. Bir tane komşum vardı samimi olduğum o da gözümden düşünce onla da görüşmeyi kestim. Apartman önünde çay faslına geçerken davet etselerde hiç katılmadım. Her türden insan var hepsiyle uyum sağlamanın mümkün olacağını sanmıyorum. Dedikodularada girmek istemiyorum açıkcası. Ne kadar bir arada oturup çay içselerde sonradan birbirlerinin arkasından konuşuluyor. Huzurlu yaşamak adına hiç dahil olmamak daha yakın geliyor bana.

Size yapilmayanlara bu kadar dikkat ederken neden sizin yapmadiklarinizi goz ardi ediyorsunuz?
Kadin cocugunuz dogunca evinize gelip para takmis, siz de torununu hayirlayabilirdiniz.
Pandemiyi bahane etmissiniz ama pandemi kisitlari kaldirali sene oldu.
Ayrica buyur gel lafi sadece o gunu kapsamiyor, evde oldugunuz bir gun inebilirdiniz.
Bes senedir buyur etmelerine ragmen bir defa bile katilmamaniz da sizin ayibiniz.

Ben mi cok rahatim herkes cok mu bisey bekliyor anlayamadim bu isi .. beni aramiyor diye kimseye kirilmam cagirmiyo diye kirilmam ben aradim o aramadi b3n cagirdim o cagirmadi gibi seylere kirilmam. Beklentilerinizi dusuk tutun hic uzulmezsiniz. Baskasina yapmadigim seyi bana yapmiyorlar diye beklemem ve kendimi uzmem. Kafam aliyorsa bende yanlarina gider otururum. Canim istemezse hic umrumda olmaz herkese iyi oturmalar. Beklenti icinde olmayin.icinizden geliyorsa gidin gelmiyorsa bosverin.

Misal oturduğum sitede üç tane komşumla gidip gelirdik, yaz olunca bahçeye çıkmaya başladık, yanımızdan geçen, selam veren herkesi davet ettik hepsi de katıldı aramıza. Şimdi birisinin bahçeye çıktığını gören ard arda iniyor, yine tanımadığımız bir komşu görsek onu da davet ediyoruz derken derken baya çoğaldık böyle. Zoraki davet değil sizi çağırmaları, önceden muhabbetiniz olmadığından aslında.

Gelen yorumlara genel bir cevap yazacak olursam,
Bahceyi ev sahibi kullaniyor aslinda, akrabalari arkadaslari oluyor ve nadiren onceki eski komsulardan bir iki kisiyi gormustum. Apartmanda evlere gidip gelmeli komsuluk olayi yok, ev sahibi bayan haric herkes calisiyor zaten. Benim de yogun bir isim oldugu icin o sekilde komsuluk yapacak vaktim de olmaz. O yuzden simdiye kadar boyle birseye takilacak durumum da olmadi 🙂
Fakat o gun durum farkliydi, sadece apartman kiracilari, erkekler ve cocuklar dahil herkes vardı (iclerinde iki ay once apartmana yeni tasinan da var). Esimin de dikkatini cekti, yonetim toplantısı gibi bir biz yoktuk dedi. Durumu organize eden ve herkese haber veren de ev sahipleri olunca boyle bir hisse kapildim sanirim 🙂 (davetten kastim buydu, karsilasma esnasinda davet etti neden gideyim ya da neden ben de dahil olamiyorum durumu degil, detaylar olmayinca muhtemel eksik anlasiliyor).
Bir de hediye iadesi kismiyla ilgili birkac yorum vardi. Onlara cevap olarak, torunu bu sehirde yasamiyor dogumdan sonra ilk kez tatile buraya gelmisler. Oyle olunca kendisine hediye alip versem benzer sekilde karsilik olur diye dusundum. İlk dogdugunda pandemi vardi, sonrasinda da kapiya gidip ellerine para vermek mantiksiz gelmisti. Yoksa ben de onlarin kizinin dugununde cok daha fazlasini dugun hediyesi olarak verdim ve daha baska seyler. Yani para ve hediye alip vermeyi dusunmeyen bir mantigim asla yoktur.

Cagirirsan gelmem çağırmazsan küserim, durumu olmuş
Davetiyeyle mi cagirmislar, eğer bir iki otursaydiniz sonrakilere çağırırlardi zaten. Kırılacak bir durum yok
Ayrıca benim kişisel fikrim boş beleş insanların kapı önünde yaptığı salak muhabbete katılsan neeee katılmasan ne. Ne konuşacaklar onu bunu cekistirmek hariç? Yeni doğum yapmış kadınin kilosuyla dalga gecen insanlarla yapacağın arkadaslik seni tatmin eder mi?
Laf söylese ev sahibi, layigini da veremezsin. Zaten aradaki saygı çizgisi aralanmis. Bir de ahbaplık etsen enseye tokat g.te şaplak durumuna geleceksiniz.
En iyisi aynen böyle devam etmen
Amacim komsuculuk oynamak samimi olmak degil zaten, ilerleyen yorumumda belirttim.
Dalga gecmek sozune cevap bile verememissiniz seklinde soyleminiz icin yazmak istedim. O esnada yaninda normalden fazla kilolu kizlari da vardı, benim cevabim da "kilodan iste gayet normal" oldu, oyle sustular. Ben de ortamdan ayrildim zaten.

Back
X