Ev Sahibi namusuma laf etti

:)
Konuyu okumustum ama o mesaj gozume bile carpmamisti, ben o zihniyete epey asinayim cunku ve aralarinda buyudum. Belli bir bilince erismem lise zamanlarima rastlar, o zamana dek ben de erkegin bir alt modeli olduguma inaniyordum, oyle buyutulmustum. Cinsiyetimden utaniyordum ve erkek olsam daha zeki olacagimi filan dusunuyordum. Cinsiyetimi 10lu yaslarimda kabullenebildim acili bir surecle ve cok tepki aldim, gozlerinde "anarsist" de oldum.(alakaam yok) Yorumu gorunce buraya da mi geldiler dedim sadece.
Ben konuya inandim, gercek olmasa bile o bolgenin bu tarz bir karaalamaya ihtiyac duyacagini dusunmuyorum,ben kendim de doguluyum zaten. Yemeklerimiz guzeldir, aile baglarimiz kuvvetlidir(gerci yvey oldugumuz icin ondan da nasiplenemiyoruz :)) falan filan ama bu konudaki her sey de yasanabilirligi olan olaylardir. Turkiye'nin her yerinde vardir, ama bu doguda olmadigi anlamina gelmiyor, alinganliga gerek yok.
Bulunduğun yere uyum sağlamayınca anarşist oluyorsun tabi bizim buralarda:)
Dediğimiz gibi her yerde var. İzmirin göbeğinde oturuyordum bekarken, tek yaşıyordum. Karşı komşum kafayı benim yalnız yaşamamla bozmuştu. Karı koca, kızları ve torunları olarak yaşıyorlardı. Torunları 7,8 yaşlarındaydı. Ben eve girer çıkarken "abla sen akşamları mı çalışıyorsun" ," biz seni akşam çıkarken görüyoruz" vs.. hep bu soruları sorardı, evde konuşuluyordu demek ki. Anneannesi de hep annemin, babamın ne zaman geleceğini sorardı, bir defa iyi iyi gelsinler başında dursunlar demişti hatta, ben ters yant verdiğimde de ben sıkılıyorsundur diye diyorum kızım yanlış anlama demişti.:işsiz: Bana ne gözle bakıyorlardı bilmiyorum artık, başında biri olmayan, akşamları sokağa çıkan bir kadın olarak.
Ama ben umursamıyordum, konu sahibi de alışacak, tahminim ilk senesi orada, her konuda belirtmesi de bu yüzden diye düşünüyorum.

Kızlar doğu da öğretmenim. Evin hemen altına kahve açıldı.Binanin diş kapısının önüne bike erkekler oturuyor.Bir kaç sefer uyardım olmadı,ev sahibini aradım yine değişen bir şey olmadı.Resmen binaya erkeklerin arasında dolana dolana giriyorum.Carsamba günü de okuldan bir erkek arkadasim beni eve bıraktı. Binanın önünde adam oturuyordu "amca kalk binaya giricem burası ev "dedim .Adam kalkmadı polise şikayet edicem dedim öyle kalktı.Ben binaya girdim o adam bana çok ağır küfürler etmiş.Baska bir adam da iğrenç bir laf atmis .Bunu gören arkadaşımda iki adamla da tartışmış.
Iki adam da ev sahibinin akrabasıymış.Ev sahibi kimseye şikayet etme vs dedi.Baska bir şey demedi o gün bana.
Ben ertesi gün hemen bir ev buldum çıktım alelacele.Ev sahibine de anahtarı verirken bana dedi ki" Beni mağdur ettin dedi .Bir ay önceden söylemen lazımdı dedi.Ben de "Siz de beni mağdur ettiniz dedim laf atan da küfür eden de sizin akrabanız . BEN sizin evde oturuyorsam beni korucaktiniz dedim.
Ev Sahibi " Sen çıkmazdın bu evden biliyorum sevgilin çıkardı seni .BEN de hepnsenin evine gelmesinden seni kapıya bırakmasından çok rahatsizim. Evde ne yapıyorsunuz bilemem ama çok rahatsizim dedi "
Kızlar ben ne.kadar sevgilim değil evime gelip girmiyor sadece okul arakdaşım evime bırakıyor desem de inanmadı.Yaninda da hiç tanımadigim gormedigim yaşlı bir adam sürekli ben de gördüm hep evine girdi o senin sevgilin felan dedi .
Baktım üstüne geliyor size mi hesap vericem Ailemden baksa kimseye hesap vermem. Mübarek gün bana iftira attınız Allah büyük sizden çıkarsın dedim gittim.
Olay olduğundan beri hiç uyuamıyorum uyusam rüyama giriyor .Şimdi memleketteyim ama üzerinden atamadım o anı.Sokak ortasında kahvenin önünde tüm erkeklerin gözü önünde bana neler söyledi. Çok mutsuzum kızlar kabusum oldu nasıl rüyalar görüyorum:KK43:

pes yani böyle terbiyesizlik ve pişkinlik görmedim ! evi derhal boşaltmakla en doğru kararı vermişsiniz, böyle sapık düşünceli sapık ruhlu insanlar yüzünden sokakta rahat gezemez, toplu taşıma araçlarına binemez olduk ! o kimmiş ya ona mı hesap verceksiniz,tutun ki sevgiliniz bırakıyor hergün, veyahut sevgilinizle birlikte yaşıyorsunuz kime ne bundan !

Ben burda doğu _batı ayrımı yapmadım.Ama şartları bana gore düşünmeniz için doğu da yaşadığımi yazdım.Dogulu arkadaşların bu kadar sinirlenip yerli yersiz yorum yapmasına gerek yoktu.Konumda ne ırk ayrımı var ne doğu batı ayrımı var.Bunu algılayabilecek kapasitede olduğunuzu ummuştum.
Ikincisi bu olay halen benim kabuslarimda.
O adam hep gözümün önünde cunku haklıyım elimde olmadan sürekli beddua ediyorum. Zaten üzülmüşüm beni bu kadar uzmenize gerek yoktu.Hakkim da helal etmiyorum gerçekten çok yerli yersiz yorum yazan olmuş.Zaten psikolojimin bozulduğu bir dönemdeyim.
Arabasına binmeseydin yazan olmuş . Inşallah benim gibi zor durumda kalırsınız evliyseniz kızınız kalır.Okul 35 km servis bulamadık yeterli servis yok diğer öğretmenler bizden erken davranmış dönem basında.Mecburen iki öğretmenin arabasıyla gidiyoruz .Parasini da veriyoruz.Baska şansımız yok çünkü.Tek başına taksi tutma fikri canıma susamak gibi bir şey.
Ali öğretmenle h3p adın çıkıyor demek ki siz de sorun var yazan olmuş.Bu öğretmenin Ali olduğunu nerden çıkardınız.Ali öğretmenle alakası yok sırf saldırmak için yorum yapılmış.
Ben burada kimseyi tanımıyorum sevgilim olsa neden saklayım. Yada öğretmenliğine övünecek olsam doktorum,savciyim vs.yazarim .Niye öğretmenlik yazayım? Sartlarimi durumumu bilin diye yazıyorum neye gore değerlendirip yorum yazacaksınız yoksa .
Yerli yersiz yorum yazıp çok canımı sikanlar var yeterince üzülmüşüm Allah onlara b3nim hakkımda ne düşünürlerse 10 katını versin.
Diğer arkadaşlara çok teşekkür ediyorum .Insan yazıp rahatlamak istiyor bi nebze de olsa rahatladım ne mutlu bana .Sağolsunlar

Mune Mune konumun kapanmasını istiyorum.Yeterince üzgünüm yapmadigim şeyler yüzünden üzüldüm.Burada bile ayrımcılık yapmadigim halde konu oraya gelmiş kapansın lutfen

Benim de başıma geldi. Zorunlu hizmetimi yaparken. Yan komşularım 3, 4 polis birarada kalıyorlarmış. Haliyle vardiyalı çalışıyorlar tabi ben nerden bileyim polis olduklarını, uyuduklarını gündüz vs. Akşam arkadaslarımı yemege çağırdım 5 kişi ikisi erkek. Erkeklerden biri zaten arkadaşımın eşi. Neyse samimi arkadaşlarım güldük eğlendik akşam 7 civarı saat. Duvarlardan ses biraz fazla geçiyor gerçekten. Bana apartman görevlisiyle haber gönderiyorlar çok gürültü var diye yarım saat arayla iki üç kez. Gürültü de sohbet , şakalaşma, gülme, tv vb. Misafirleri uğurladım ertesi sabah bunların kapıyı çaldım. Dedim kusura bakmayın ben yan komşunuzum rahatsız etmek istemezdim ama misafir geliyor ara sıra mecbur. Sizin gürültünüz de bana geliyor anlayışlı olalım bir sıkıntı olursa yine siz direk bana iletin. Bu demez mi sadece şimdi değil siz eve erkek de almıştınız. :skandal:Dedim orda dur bi sen. Nezaman dedim. Bir ay öne dedi. Ses geliyordu evin içinden diyor. O erkek dediği babam iki üç gün kaldı beni evime yerleştirdi. Ses geliyor diye ben eve erkek alıyormuşum. Bu kadar emin. Açtım ağzımı yumdum gözümü. Siz kendi sesinize bakın evde küfür etmeyin dinlemek zorunda değilimden girdim. Farzet ki erkek arkadaşım sananeden çıktım. Şok oldu.Haddini bildireceksin geri adım attın mı tepene biner böyle tipler.

Back
X