• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev Sahibimiz Evi Satarsa Yeni Ev Sahibi Bizi Çıkarabilir Mi?

pembeev

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2012
276
-1
26
İstanbul
Hanımlar Merhaba,

Benim şöyle bir sorunum var, 2 ay önce kontratını yenilediğimiz bir evde kirada oturuyorum fakat içinde bulunduğumuz ev satılıyor, yeni ev sahibi şimdilik birşey demedi ama eve bakmaya geldiğinde şurası şöyle olsa daha kullanışlı olur gibi kendisi oturacak tarzda yorumlar yaptı.

Beni çıkarmak istese ne kadar sürede çıkarabilir yasal olarak bilgisi olanlar paylaşabilir mi?

Hanımlar Merhaba,

Benim şöyle bir sorunum var, 2 ay önce kontratını yenilediğimiz bir evde kirada oturuyorum fakat içinde bulunduğumuz ev satılıyor, yeni ev sahibi şimdilik birşey demedi ama eve bakmaya geldiğinde şurası şöyle olsa daha kullanışlı olur gibi kendisi oturacak tarzda yorumlar yaptı.

Beni çıkarmak istese ne kadar sürede çıkarabilir yasal olarak bilgisi olanlar paylaşabilir mi?

3 ay süresi var, ama siz dava acarsanız o dava yaklaşık 2 yıl sürer :D

Ama tabi bu işin stresi cabası.

3 ay süresi var, ama siz dava acarsanız o dava yaklaşık 2 yıl sürer :D

Ama tabi bu işin stresi cabası.

Eğer çıkarmak istese çıkarız sorun etmeyiz, 3 ay da bize yeter zaten yeni ev bulmak için

Ben hemen çıkarırsa diye korkmuştum biraz..

Teşekkürler cevabınız için.

Hanımlar Merhaba,

ev satıldıktan sonra 1 ay içinde ihtarname çekip 6 ay içinde evi boşaltmanızı isteyebilir ihtarname çekmezse kira kontratı aynen devam eder

Eğer çıkarmak istese çıkarız sorun etmeyiz, 3 ay da bize yeter zaten yeni ev bulmak için

Ben hemen çıkarırsa diye korkmuştum biraz..

Teşekkürler cevabınız için.

Mümkün değil cıkaramaz, sizin kazanılmış hakkınız var.

Eger kendisi kullanmak isterse dava açarak sizi tahliye edebilir. Ama oncesinde noterden ihtarname çekmesi ve sizin belli bir süre icinde evi boşaltmanızi isteyebilir. Tahliye davaları cok uzun sürmez.

Ev satilasiya kadar ev icinde oturun yani sira diger evlerede bakarsiniz. Belki gelecek yeni ev sahibi , evi yatirim icin almak istiyecektir .

Bu durumda sizin kalmanizi isteye bilir. Ama kimse kontrat varken sizi evden atamaz.

Korkma, öyle pat diye çıkaramaz... Yok öyle bir şey ;)

Sözleşmemiz 1 yıllık

merhaba aynı şey daha yeni evliyken benim başıma da gelmişti:( sözleşmeniz olsa da yeni ev sahibiyle sözleşme son buluyor. ama siz çıkmak istemezseniz o da çıkmanızı isterse açacağı dava zaten bayaaa uzun sürecektir. tabi bunlar başınızı ağrıtır, umarım gerek kalmaz.

Back
X