Ev sahibinin çakallığı

Rouge1o1

•Kitap yiyen
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2016
1.234
2.860
133
merhaba hanımlar.

Erkek arkadaşımın ev sahibi yeni kontratta kira artışı için 1500 liradan 2500 liraya çıkarmak istiyor. 1000 lira artış mı olurmuş biz de yasaları bildiğimizi mümkün olmadığını söyledik. Yabancı olduğu için erkek arkadaşımı salak sanıyor yasaları artış oranını üfesini tüfesini bilmez sanıyor. Bir de erkek arkadaşım sorana kadar bişey söylediği de yok son anda söylüyor kontrat yenilemesine az bi süre kala. Amacı ödemeyi kabul etmezse çıkmasını sağlayıp yeni kiracıdan tekrar tekrar depozito almak. Adamın yöntemi olmuş artık her sene. Elinizden geleni ardınıza koymayın dedi. Bununla da bitmiyor bir süre önce iki kira peşin verebilir misin demiş borç ister gibi. O da vermiş:olamaz:

Nasıl bi prosedür izlemeli. Özel bi avukata mı başvurmalı? Sonra artış tespit davası mı açılacak?

Son düzenleme:
Yeni kontratı imzalamayın, ÜFE oranında artış yaparak kira bedelini banka hesabına yatırmaya devam edin. Sonrasında bekleyin, nasılsa dava açmayı gözü kesmeyecektir :) Açsa da öyle bir artış yapmaya hakkı olmadığından kazanamaz.

Kendimiz üfe oranında artışı ekleyerek artış yapabiliyor muyuz? Yani yapılabilir bişey mi bu? Kontrat olmadığı için problem yaşar mıyız?

Kendimiz üfe oranında artışı ekleyerek artış yapabiliyor muyuz? Yani yapılabilir bişey mi bu? Kontrat olmadığı için problem yaşar mıyız?
Hayır sorun yaşamazsınız. Kiracı kira yılının bitmesine 15 gün kala akdi feshetmezse sözleşme kendiliğinden yenilenir. Kiraya verenin fesih yetkisi yok (10 yıl dolmadan). Yeni bi sözleşmeye gerek olmadan süreyi uzatmış olursunuz feshetmeyerek.

Yasal üst sınırdan artış yapmış oluyorsunuz elbette yapabilirsiniz. :)

Eski kontrat duruyor mu?

Hayır sorun yaşamazsınız. Kiracı kira yılının bitmesine 15 gün kala akdi feshetmezse sözleşme kendiliğinden yenilenir. Kiraya verenin fesih yetkisi yok (10 yıl dolmadan). Yeni bi sözleşmeye gerek olmadan süreyi uzatmış olursunuz feshetmeyerek.

Yasal üst sınırdan artış yapmış oluyorsunuz elbette yapabilirsiniz. :)

Eski kontrat duruyor mu?

Evet duruyor. Daha zaten ilk yılı o evde. İçime su serpildi ya.

merhaba hanımlar.

Erkek arkadaşımın ev sahibi yeni kontratta kira artışı için 1500 liradan 2500 liraya çıkarmak istiyor. 1000 lira artış mı olurmuş biz de yasaları bildiğimizi mümkün olmadığını söyledik. Yabancı olduğu için erkek arkadaşımı salak sanıyor yasaları artış oranını üfesini tüfesini bilmez sanıyor. Bir de erkek arkadaşım sorana kadar bişey söylediği de yok son anda söylüyor kontrat yenilemesine az bi süre kala. Amacı ödemeyi kabul etmezse çıkmasını sağlayıp yeni kiracıdan tekrar tekrar depozito almak. Adamın yöntemi olmuş artık her sene. Elinizden geleni ardınıza koymayın dedi. Bununla da bitmiyor bir süre önce iki kira peşin verebilir misin demiş borç ister gibi. O da vermiş:olamaz:

Nasıl bi prosedür izlemeli. Özel bi avukata mı başvurmalı? Sonra artış tespit davası mı açılacak? Şimdi avukat için bir ton masraf çıkacak direkt mahkemeye gidilemiyor mu? Hiç anlamıyorum bu işlerden başına gelen var mı, nasıl baş etmeli bu cin olmadan adam çarpmaya çalışan şark kurnazlarıyla :kızgın:
siz yasal zammınızı yapın ve evde oturmaya devam edin.bırakın o uğraşsın

Kontratta bi madde olma ihtimali falan varmış galiba şimdi bi avukatla görüştük. Umarım öyle bi tuzağa gelmemişizdir. Eğer sorun yoksa öyle yapıcaz çok teşekkürler :)
hayır yeni kanun çıktı, üfeden yüksek olamaz kira artışı denmedi mi, ben mi yanlış hatırlıyorum.kira zammı üfeden yüksek olamaz.%27,01 yapabilinirmiş maksimum zam, o da 405,05 lira eder.1905,15 TL kiranız.
https://www.aksam.com.tr/ekonomi/20...-kira-artis-orani-brut-hesaplama/haber-815671
avukatınıza bu haberi gösterin.

hayır yeni kanun çıktı, üfeden yüksek olamaz kira artışı denmedi mi, ben mi yanlış hatırlıyorum.kira zammı üfeden yüksek olamaz.%27,01 yapabilinirmiş maksimum zam, o da 405,05 lira eder.1905,15 TL kiranız.
https://www.aksam.com.tr/ekonomi/20...-kira-artis-orani-brut-hesaplama/haber-815671
avukatınıza bu haberi gösterin.

Bi bakacakmış eski kontrata. Ben de öyle biliyorum. Ama evet haklısınız zaten büyük ölçüde içim rahatladı büyük ihtimalle sorun olmayacak.

Bi bakacakmış eski kontrata. Ben de öyle biliyorum. Ama evet haklısınız zaten büyük ölçüde içim rahatladı büyük ihtimalle sorun olmayacak.
kontratı unutun.oradaki maddeleri de unutun.devletimizin yeni kira düzenlemelerini okuyun.ne çok taktınız bu kontrata.o dediğim bedeli banka havalesi yapın ve keyfinize bakın.

kontrattaki kira artış oranı daha düşükse onu uygulayın.bir kopyasına siz de bakın.öyle kafasına göre zam yapamaz

Back
X