• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev sahibinin kıyafetini önemsememesi sizi rahatsız eder mi?

AskKirintisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
4.815
30
118
Diğer
5 yıldır tanıdığımız bi çift var, çokda severim kendilerini.
ayda yada 2 ayda bir görüşürüz, her gittiğimizde ev kıyafetleriyle karşılar şahsen ben o kıyafetleri evde bile giymem...
geçen gittiğimizde güzel giyinmiş, koltuklarındaki kılıfları çıkıramış evide çok güzeldi.
artık kendine bakmaya başlamış diye düşünürken misafirin geleceğini öğrendim.
misafir içinmiş yani bu özen, sonuçta bizde misafiriz.
eşimle konuşurken lafı geçti söyledim bize özenmiyor diye.
oda bana; böyle bişeyi kafaya takana yeryüzünde sadece benim olabileceğimi söyledi. samimi olduğumuz için bize öyle dedi.

genel olarak ben nasıl evime gelen kayınvalidem bile olsa özeniyorsam gittiğim yerde de bana özenilmesini isterim.

siz ne dersiniz bu duruma?

sizde özen istermisiniz ev sahibinden.

ayda yada 2 ayda bir görüşürüz, her gittiğimizde ev kıyafetleriyle karşılar şahsen ben o kıyafetleri evde bile giymem...
geçen gittiğimizde güzel giyinmiş, koltuklarındaki kılıfları çıkıramış evide çok güzeldi.
oda bana; böyle bişeyi kafaya takana yeryüzünde sadece benim olabileceğimi söyledi. samimi olduğumuz için bize öyle dedi.

genel olarak ben nasıl evime gelen kayınvalidem bile olsa özeniyorsam gittiğim yerde de bana özenilmesini isterim.

tabı önemlıdır ama .ben mesela kendıme yakın gördugum bırı gelecekse düzgun bır eşorfman altımı gıyerım ustune de bır badi...ne var kı bunda siiz demekkı kendılerıne cok yakın hıssedıyorlar.ama daha az sammı oldugum bırı gelse daha şık olurum tabi....eşiniz haklı takılmayın buna.....:54:

yok kızlar takıldığımdan değil, sonuçta bende çok samimi olduğum biri gelicekse güzel bi eşofman altı ve düz bir badi giiyiniyorum.

maksat bu örnek üzerinden sohbet....

ben bu konuda çok dikkat ederim
en yakın arkadaşım bile gelecek olsa,gelmeden beş dakika önce bile aramış olsa
mutlaka ortalığı toplar üstüme güzel bir şeyler giyerim
böyle durumlar için mutlaka bir iki kombinasyonum vardır
tayt tunik, elbise vs gibi
insan biraz özenmeli diye düşünüyorum böyle durumlarda
eşinin bile karşısına farklı çıkmalı
eşim seyahate gittiğinde gece yatarken başka giyinirim yada evde otururken
o olduğu zaman daha bir özenirim giyinmeme,hatta onun gelmesinden bir gün önce yine o varmış gibi giyinirim
çünkü bazen bir gün önce gelip süpriz yapabiliyor,beni o halde görmesini istemem.
yalnızken daha rahat giyinirim bol kesim pijamalar vs

o olduğu zaman daha bir özenirim giyinmeme,hatta onun gelmesinden bir gün önce yine o varmış gibi giyinirim
çünkü bazen bir gün önce gelip süpriz yapabiliyor,beni o halde görmesini istemem.

aynen canım ya,
annem ablam gelse bile güzel giyinmeye çalışıyorum, sanrıım insanın içinden gelmeli bazı şeyler...

katilyiorum...

saygiyla alakali bisey...ama iyce bakimsiz ise hic önemsemiodur...rahat giyiniyorsa, samimiyetdendir...

katilyiorum...

saygiyla alakali bisey...ama iyce bakimsiz ise hic önemsemiodur...rahat giyiniyorsa, samimiyetdendir...

ben bunun samimiyetle alakalı olduğunu düşünmüyorum,
benim de samimi olduğum insanlar var ama yine de dikkat ederim
insanın kendisine olan karşısındakine olan saygısıyla ilgili sanırım daha çok
hasta olursun,kötü durumda olursun o zaman gözardı edilebilir belki.

Bu hazırlanma karşı tarafsa belki evlerine ilk defa geliceklerdi ondan bu kadar hazırlanmıştır sonuçta siz yabancı değildiniz..
Bende mesala yakın arkadaşlarım da olsa kot bir badi giyerim az makyaj bile yaparım ama evime ilk defa gelicek biri ise saçıma fön makyajım tam,şık günlük bir elbise ev ayakkabılarım hazır bulunur:)hatta eşim dalga geçer sosyete seni diye ama ben ailemden böyle gördüm

sizler yabanci degilsiniz aileden sayilirsiniz artik

Biz geçen akşam eşimin bir arkadaşına yemeğe gittik yeni evlenmişlerdi ev görmeye
Ev hediyemizi aldık tatlımızı aldık ben 1 saat kendimi ve kızımı hazırladım bir gittim eşofmanla kapıyı açtılar.
Çok güzel bir salonu olduğu halde bizi mutfakta ağırladı küçücük mutfak masasına sofrayı kurmuş.
Aldığımız tatlıyı bile bize çayın yanında ikram etmedi sadece çay ikram etti.
2 çift gitmiştik biz ve başka bir çift arkadaşımız onlarda ev hediyesi almıştı.
Aldığımız hediyeleri açmadı hatta teşekkür bile etmediler.
Sonuç olarak hiç memnun kalmadık.
İstenmediğimizi düşündük açıkcası...

ev sahbinin kıyafetinin ne derece şık olduğu beni ilgilendirmez hiç önem vermem böyle şeylere.benim için güler yüzlü tatlı dilli olsun ev sahibi yeterlidir.zaten kendini bilen bir bayan pijamayla misafirin karşısına çıkmaz ama herkes çok şık olmalı diye de bir kaide yok.ev sahibi çok şık demek ki bana değer veriyor diye hiç düşünmem düşünmedim de
bende bazen eşofmanla bazen kotla bazen etekle çıkarım misafirin karşısına.bu biraz da samimiyetime bağlı.yıllardır tanıdığım kişilerin karşısına eşofmanla üstüne sade bir bluzla çıkıyorum ama ilk defa evime gelen olursa daha özenli davranıyorum

walla ben isterim...
eger ben gittiğimde pijamalarla ev kıyfetleriyle karışılıyosa beni önemsemediği düşünürüm..
bence sadece kıyafeti değil yaptıgı hazırlıgı sunumuda önemlidir..

örnek veriyim :)
bi arkdaşıma gittik misafirliğe yeni evlendi ilk defa arkadaşkları olarak 5 arkadaş gittik..
bize ilk soru "masamı açıyım mutfaktamı yiyelim" bence senin için önemli misafirlerin geldiyse bu soru sorulmamalı bile..

ikinci dikkat ettiğim yeni gelin evine gidiyoruz
yemek takımı servis takımı herşeyi var bize günlük kullandıgı bu hani arkası çiçekli kaşık çatallar varya onlarla servis yaptı.. istese yemek takımını açardı yada çatal bıçak takımını ama açmadı..
sankii biz her gün evine giden kapı komşusu...

Acayip bozulmuştum.. sevmem böyle şeyleri...

Ben buna çok dikkat ederim
Ablam kardeşim gelse bile dikkat ederim
Eve misafirim geldim mi misafirlik yemek takımlarım ve çatal bıcak takımım vardır onu çıkarırım.
Günlük kullandığım kaşık takımımda yemek takımımda ayrıdır ve asla gelen misafirime çıkarmam.
Rahat etmek istiyorsam bol paça kot falan giyerim yine de eşofmanla karşılamam.

birde şu var,
ev sahibi kim gelirse gelsin üstüne başına önem vermiyorsa sorun etmem, var öyle uzaktan bi akrabam, ama bu arkadaşımız bazı misafirlere güzel giyinir bize günlük giyindiğinde hafif bozuldum açıkçası. ben onlara değer veriyorum, hatta o akşam güzel kumaş masa örtsünü bile açmış, biz tek gittiğimizde muşambada yiyioruz.

ben evimde kendii nasıl hissedersem öyle giyinrim ev kiyafetlerimle genelde olurm müsafir gelecek diyede özenmem müsafir benim kişiliğime gelsin kıyafetime değil

ben kim gelirse gelsin eşofmanla çıkmam.bu benim yapım.seviyorum insanlar içinde güzel görünmeyi.ev sahibi eşofman giyse hiç bozulmam.sadece pasaklı der geçerim...

Son düzenleme:
Bir kisi icin benimde bu dikkatimi cekmisti hatta dillendirdigimde, adını samimiyet, alıskanlık koydular..!! :37:
Ayda yılda bir görüsürdük nasıl bir samimiyetse artık...!
Biz kısaca önemsememe, özenmeme diyelim en iyisi bu duruma..

Son düzenleme:
Benim nacizane fikrim ise; Evime bir ark. geldiginde, diyelim kankam rahat birseyler olur ama temiz olur en cok esofmanla, sortla rahat ediyorum evin icinde. Ama her zaman gelmeyen ya da sık sık gelmeyen biriyse, tabiki daha sık giyinirim.
Altın kural; Kim olursa olsun, paldır küldür ne bulursa üstüne gecirmis bir vaziyette olmam.. :17:

Son düzenleme:
Özenliyimdir...evime gelene de evine gittiğime de...
bunun karşımdakine saygı olduğunu düşünürüm ve aynı şekilde bana da...
ev ayakkabılarıma kadar giyerim evime her iki durumda da...
çokk yakın arkadaşlarım vardır, eşofmanla gelirler evime eşofmanla karşılarım onları...
ama onlar bana geçerken uğrayacak samimiyetteki insanlardır...evimin dağınıklığına da bakmazlar üstümdekine de...
çok da fazla sayıda insan değildir tabiki...
ben kayınvalideme giderken bile ev kıyafetlerim ayakkabılarımla giderim...ona saygımdan kendime saygımdan ola ki ben ordayken gelebilecek insanlara karşı vs...
canım her istediğinde en yakınlarıma bile vitrindeki kristaller çıkarılır bizim evde...kocamlayken de çıkar kuzenler gelince de...keyfim onlarla bişeyler yemek içmek istediğinde...
ne olacak ki...orda eskisinler diye dökmedim onlara dünyanın parasını...önce bana hizmet edecekler...en kıymetli kullanıcısı benim onların...

Back
X