Tavuk Yemekleri Ev Yapımı Tavuk Döner

penugam

mezunum da mezunum:)
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2010
271
4
68
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.. Çok sık yaptığım, buzlukta bekletildiği için acil durumlarda pratik hemen çıkarıp pişirebileceğiniz bir tarif. Şuan elimde fotoğrafı yok ama fotoğrafladığım zaman ekliyeceğim.

Malzemeler:

1 adet tavuk göğsü
1,5 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı salça
yarım soğan rendesi
3 diş sarımsak rendesi
yarım çay bardağı kadar sıvıyağ
pulbiber,kekik,karabiber,biberiye,tuz

Yapılışı:

Tavuk göğsünü ince fileto şeklinde kesiyoruz. Diğer malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz.

Streç filmin üzerine bir filetoyu koyup, üzerine sosu yayıyoruz. Yine üzerine başka bir fileto koyup bu şekilde devam ediyoruz.

İşlem bitince streç filmle sıkıca sarıp, buzluğa koyuyoruz. Donan tavuğumuzu pişirmeden 30 dk kadar önce dışarıya alıyoruz ki rahat kesebilelim. Tam çözdürmeyin yoksa güzel kesemezsiniz.

İnce şeritler halinde kestiğimiz tavuğumuzu sıvıyağ koyduğumuz tavada kızarana kadar çeviriyoruz. Zaten hemen pişiyor ince olduğu için. Ben pişirirken en son biraz daha pulbiber,kekik,tuz katıp 1 dk çevirdikten sonra servis ediyorum.

Şimdiden afiyet olsun.:56:

Son düzenleme:
Buda resimleri
1. soslayıp dizerken
$IMG_0504.webp
2. sarıp buzluğa atmadan önce
$IMG_0505.webp

son halini çekemedim evdekiler hemen yumulduğu için :27: ama bildiğimiz tavuk döner gibi işte :56:

Bu tarifi ben yıllardır yapıyorum evdekiler bayıla bayıla yiyor. Ayrıca tarini verdiğim arkadaşlarımdanda hep olumlu tepkiler alıyorum. Biz çalışan kadınlar içinde pratik bir tarif

Back
X