1.201,50 TL * 2 den fazla geliri olanlar yaralanamayacak demek canım. yani asgari ücret alan yararlanabilir ama brüt maası 2.403 üstü olanlar yararlanamaz.“Annenin başvuru anında hizmet akdine tabi işçi olarak sigortalı çalışıyor olması. Başvuru anında annenin 24 aylık veya daha küçük yaşta çocuğunun olması. Annenin en fazla asgari ücretin brüt tutarının iki katına kadar (01.01.2015 - 30.06.2015 arası 2.403,00 TL, 01.07.2015 - 31.12.2015 arası 2.547,00 TL) brüt gelir sahibi olması.
Yani ortalama bakılacak olursa ben fabrikada çalışan bir işçi olsam çocuk yapmış olsam bakıcak kimsem olmasa bundan faydalanamayacağım
ASGARİ ÜCRET BRÜT: 1.201,50 TL * 2 şartı isteniyor ama asgari ücretle çalışan bir insanın ayda eline geçen para zaten agi'yle birlikte 950 lira =)
Acaba ben mi yanlış algılıyorum yoksa devlet gerçekten muhtaç olanlara yönelik birşey yapmıyormu anlayamıyorum..
Hiii ne kadar sacma yuksek maas alana veriliyo destek... askeri ucretle calisip konfeksiyon atolyelerinde perisan olan askeri ucret alan bayanlar nolucak! Ozelde anaokulu ogretmenligi yapiyodum askeri ucret veriliyo oda en fazla! Kizim oldu biraktim. Zira zaten calissanda maasini bakici ve yol parasona yetiremezsin. Eh nabiyorum evde oturup cocugumun buyumesini bekliyorum... bu uygulama anca yillardir sogortali ust duzey calisan bayanlari tutar... bu ulkede hep zenginler zengin oluyo zaten az maasli insanlarin gomlegi hep zor ilikleniyo. Kari koca calisip 2 bin alamayan insanlar var. Herkez okumus olmak zorunfa mi kimisinin akli yetmez okuyamaz kafan calismiyosa bedenini hibe ediyosun bu dunyaya yazik!!!
Ben ozelde calisiyodum mesela hemen sigortali ise baslasam faydalanabilcek miyim? Bide benim kizim 13 aylik ilk aklima gelen kayinvaldem oldu tabiki birinci derece akraba olmucak ne kotu baskasi bakiyo diye gosterceksin yada illa bi kilif bulunur. Suregelen bi sigorta ariyolar mi acaba1.201,50 TL * 2 den fazla geliri olanlar yaralanamayacak demek canım. yani asgari ücret alan yararlanabilir ama brüt maası 2.403 üstü olanlar yararlanamaz.
Hoytledikyen sonra anladim canim :) kizim agliyoda kosup ise baslayasimda varen fazla 2403 tl diyor , en az demiyor ki
ben mi yanlış okuyorum diye tekrar dönüp okudum :)
Hahha pardonnn yanlis anlamisim devletimizin hakkina girdim sanirsam :):):)1.201,50 TL * 2 den fazla geliri olanlar yaralanamayacak demek canım. yani asgari ücret alan yararlanabilir ama brüt maası 2.403 üstü olanlar yararlanamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?