• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde Görünmeyen Böcekler

gizzemksk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
886
86
123
İzmir
Bir yerde böcek falan görmüyoruz yok yani görünürde bir şey. Ama bir şey resmen ısırıyor sonra sivrisinek ısırığı gibi şişip kabarıyor kaçınıyor. Isırıncada birden bir şey batıyormuş gibi oluyor. Anlamadıkları gitti. Hergün süpürge yapıyorum bazen günde iki üç oluyor. Bir şey yok etrafta yerde tavanda falan.
Sanırım kızımıda ısırıyolar çünkü iki gündür gece ağlayarak uyanıyor. Tahtakurusu değildir diyorlar ne olabileceğini bilen varsa yazabilir mi?

Anaa tam tahta kurusıdur dıyecem degıldır yazmıssın ben ılkokuldayken sınıfın tabanı tajtaydı tahta kurusu vardı ısırırdı aynı dedıgın gıbı grınmezdı sıvrısınek gıbı sısırırdı ılacladılar gttı yada yakarca dıye bısı var kor sınek gıbı kucucuktur gremezsnz oda ısırırken yakar adıda ordn gelır ılaclatın ya hastalık falan yapmasın

Bir yerde böcek falan görmüyoruz yok yani görünürde bir şey. Ama bir şey resmen ısırıyor sonra sivrisinek ısırığı gibi şişip kabarıyor kaçınıyor. Isırıncada birden bir şey batıyormuş gibi oluyor. Anlamadıkları gitti. Hergün süpürge yapıyorum bazen günde iki üç oluyor. Bir şey yok etrafta yerde tavanda falan.
Sanırım kızımıda ısırıyolar çünkü iki gündür gece ağlayarak uyanıyor. Tahtakurusu değildir diyorlar ne olabileceğini bilen varsa yazabilir mi?

Bir keresinde sadece süpürme ve paspaslama yapıp iş yoğunluğundan genel temizliği (koltukların altları, ayakkabı odası vs) ertelemeyi abartınca benim de başıma gelmişti.

Cildim çok hassas, sivrisinek ısırığıyla bile arı sokmuş gibi olur, bu böcekler yüzünden kırmızı tümsekler oluşmuştu ayaklarımda.

Her yeri dip köşe temizledik, süpürgelikleri ilaçlayıp bir müddet havalandırdık geçti gitti.

Ki geçmeseydi ayaklarımın kaşıntı ve acısından ne olduklarını göremediğimiz için kurtulamayacağımızı düşündüğümüz böcekler yüzünden evi benzin döküp yakmayı düşünecek raddeye gelmiştim. :ruh:

Pire olabilir. Gece isiriyorsa tahtakurusu olabilir. Göbek cevrenizde varsa isirikla birlikte kaşıntı uyuz olabilir.

Tahta kurusu gibi geldi bana komple evi ilaclatip tüm çarşafları kaynatmaniz lazim

memlekete gidince yazın olurdu bizim orda yakan diyolar.çok fena bir şey görmüyosunda namussuzlar çok pis yakıyor:kızgın:sivrisinek ısırığı gibi , dikkatli bakarsanız görürsünüz beyaz bir şey

Halılarınızı ve altını ilaçlamanızı tavsiye ederim . Benim iki sene önce başıma geldi dışarıdan geliyorda olabilirler .

Mayt olabilir.
Yatakta isiriliyorsunuz heralde. Yatağı ters çevir Süpür iyice

Civarda bir veteriner kliniği varsa Blotic isimli ilacı alıp 10/1 oranında karıştırıp yatak altını, yatağı,koltuğu başlıkları vs her tarafı ilaçla... Ağır kokar bu yüzden sabah erken saatte yapın ki akşam koku sizi rahatsız etmesin. O görünmez böceklerden bende de var, bu şekilde bir çözüm buldum.

Back
X