Evde iş dolandırılma

Merabatelevole3

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2021
54
10
8
30
merhabalar annem instagramda evde iş ilanı görüp form doldurup başvurmuş tc kimlik no vermemiş sadece telefon iban adres doğum tarihi vermiş daha sonra vhatsap üzerinden irtibat kurmuşlar ibana 100 tl atmışlar annemden geri atmasını istemişler annemde geri atmış başka bişey yapmadım diyor bu şekilde başımıza bi iş gelir mi acaba ?

merhabalar annem instagramda evde iş ilanı görüp form doldurup başvurmuş tc kimlik no vermemiş sadece telefon iban adres doğum tarihi vermiş daha sonra vhatsap üzerinden irtibat kurmuşlar ibana 100 tl atmışlar annemden geri atmasını istemişler annemde geri atmış başka bişey yapmadım diyor bu şekilde başımıza bi iş gelir mi acaba ?
Formdaki hangi bilgileri doldurmuş?

Birde iban a para gönderirken açıklamaya ne yazdı?

Evet iş gelir yaa, keşke yapmasaymis.
Tam oalrak nasıl bilmiyorum ama böyle dolandıran, 'yanlislikla size para gondermisim,bana gönderir misiniz' diye dolandırılan vs tonla insan var :KK43:(((

Evet iş gelir yaa, keşke yapmasaymis.
Tam oalrak nasıl bilmiyorum ama böyle dolandıran, 'yanlislikla size para gondermisim,bana gönderir misiniz' diye dolandırılan vs tonla insan var :KK43:(((

Ne olabilir ki en fazla hesabı kapatsa hal olur mu ki ya napcaz şimdi hiç bilmiyorum

İsim soy isim telefon numarası doğum tarihi adres başka bişey yok gönderirken ne yazdığını bilmiyorum 😩 nasıl yaptı böyle bişey tc istemiyo kapora istemiyo diye güvenilir gelmiş
İban da dekonta bakın, açıklama kısmında yazar yazdığı şey.

Bir kod yollayıp açıklamaya bunu yazın diyorlar . Kişinin adına papara hesabı açıp ibanindan o kodla 1 defa büyük miktar para geçiriyorlar. Onlardan önce tc ile paparaya siz üye olun para girişi olursa haberiniz olur. Eğer sürekli kullanılan bir iban değilse hesabı kapatıp başka hesap açın derim.

sizin kimlik bilgilerinizle papara hesabı vs açmış olabilirler başka dolandırıcılık örneğindeki cevaptakiler gibi iletişime geçin

Bir kod yollayıp açıklamaya bunu yazın diyorlar . Kişinin adına papara hesabı açıp ibanindan o kodla 1 defa büyük miktar para geçiriyorlar. Onlardan önce tc ile paparaya siz üye olun para girişi olursa haberiniz olur. Eğer sürekli kullanılan bir iban değilse hesabı kapatıp başka hesap açın derim.
Hayır sürekli değil sırf bunun için hesap açtırmış kapatınca herşey biter dimi bi sıkıntı yaşamayız

Birini dolandırırken annenizin hesap numarasını kullanmış olabilirler, bankayla iletişime geçsin anneniz. Annenizin hesabına para yollayan hesap ismi ile annenizin para yolladığı hesap aynı mı bir öğrensin.

Buna benzer bir olayı sanki sikayetvarda görmüştüm siz de oraya yazın en azından elinizde kanıt olur

Back
X