Kişiliğin,istek ve beklentilerin 30-30'a yakın yaşlarda oturduğunu düşünüyorum.
Kuzenim 28'inde evlendi.
İdeal evlilik yaşı 28-29 olmalı diyor.
Her daim birilerine göre mi yaşamalıyız sanki?
Kendi alanımız,hayatımız bazı meselelerde bir hiç.
Erken evlenmeyi asla onaylamıyorum ama batı da bize örnek değil bence. 15 yaşında hamile kalan kızlar o kadar çok ki. Bizimkiler en azından evleniyoreğitim yaşı 18'e kadar kesin zorunlu olursa,kanunlar lafta değil de,bu işi ciddiye alarak;1 haftadan fazla okula gelmeyeni tespitinde polis yoluyla eve ziyaret yapılırsa,halk inceden hafiften çekinmeye başlar.isteseler de istemeseler de çocuklarını okula göndermeye başlarlar.göndermemekte direnen aile olursa,devlet çocuğa el koyup onu okutmalı ve aileye de okkalı bir fatura kesmeli.
eğitim hayatı boyunca çocuğa bir birey olduğu, hak ve özgürlükleri öğretilirse,o çocuğun eline kına yakmakta insanlar biraz zorlanır....bu nesilde bu sistem oturursa,bir sonraki nesilde 18 yaş ve altı evlilikler ciddi oranda azalır.
bunun için önce eğitim sistemi değişmeli,kanunlar hikayeden işlememeli ve iş ciddiye alınmalı.batıda böyle ve sistem işliyor!böylesi bilinçli bir gençlik ordusunda evde kalma gibi ilkel terimler gülünç ve tarihe karışan utanç vakası olarak da kalır.
biz,eğitimde radikal adımlar atmadığımız sürece,töre,yöre ve bilimum başka saçmalıklar yüzyıllarca işlemeye devam eder.bu sistem hayata geçerse,yetişen nesil içersindeki erkek kardeşlerimiz de kendilerini kız kardeşlerimizden üstün görmekten vazgeçerler ve böylece ataerkil topluluk da tarihe karışır.o da çünkü 18'ine kadar okuyacaktır istese de istemese de.karma sistem bir sınıfta okuduğu için,kızlarımıza hak ve özgürlüklerini öğretirken ona da at gözlüğünü çıkarması gerektiği anlatılacaktır....
zor bir şey değil aslında,iş istemekle ve bir adım atmakla başlar....
batının kötü örneklerini al diyen olmadı ki arkadaşım.sen kendi kimliğini koruyup dünyadaki iyi örnekleri kendi halkına adapte ettikten sonra ne gibi bir kötülüğü olabilir ki?Erken evlenmeyi asla onaylamıyorum ama batı da bize örnek değil bence. 15 yaşında hamile kalan kızlar o kadar çok ki. Bizimkiler en azından evleniyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?