evde kalmak (!)

Evet arkadaşlar, selam. Ben 3 ay sonra 27’sine girecek, işinde gücünde, ortalama tipli bi insan evladıyım. Şimdiye kadar ciddi ilişkim bir kez oldu (2 sene sürdü), onun dışında çay-kahve içme şeklindeki görüşmeler dışında bişey yaşamadım. İnançlı biriyim, evleneyip çoluk çocuğa karışıp piyasan çekilmek istiyorum. Ama olmuyor dostlar. Arkadaşlarımın hepsi yuvasını kurdu, 2. çocuğunu doğuran var. Ben ise kariyeri hallettim, arabamı aldım, yurt dışına çıktım, düzenli havuzuma giderim sporumu yaparım kitabımı okurum… ama işte. İnsan sevmek sevilmek istiyor, yaşım geçti telaşı başlıyor.

Şimdi bu başlığı teselli için diye açmadım, zaten bu amansız isteğim için terapi alıyorum. Açma sebebim şu, sizin böyle hissederken hayatınızdaki “o kişi” yi bulmanız nasıl oldu? Dua, manifest, artık adına ne diyorsanız, şu müzmin bekar kardeşinize önerebileceğiniz bir şey var mıdır? Dilerim ki herkesin gönlüne göre olsun her şey, şimdiden teşekkürler :)

Dindar, muhafazakar birilerini arıyorsan, o çevrelerde bulunacaksın konu sahibi. Vakıflar, dernekler, sohbetler vs. Bence orada bulabilirsin rahatça.

Benim bir vakfa giden kız arkadaşım var, bir iki kez beraber gittik. Hemen bana birini buldular, bulduklar çocuk koşuya çıkmış beygir gibi koşuyordu bana niyetim ciddi diye. Ama ben "bb cnm" dedim.

Ben 10 ay sonra 27'ye gireceğim. Bence bekarlık güzel, rahat, kendine paracık harcayabilmek güzel. Evlilik ciddi bir sorumluluk bu toplumda.

Evet arkadaşlar, selam. Ben 3 ay sonra 27’sine girecek, işinde gücünde, ortalama tipli bi insan evladıyım. Şimdiye kadar ciddi ilişkim bir kez oldu (2 sene sürdü), onun dışında çay-kahve içme şeklindeki görüşmeler dışında bişey yaşamadım. İnançlı biriyim, evleneyip çoluk çocuğa karışıp piyasan çekilmek istiyorum. Ama olmuyor dostlar. Arkadaşlarımın hepsi yuvasını kurdu, 2. çocuğunu doğuran var. Ben ise kariyeri hallettim, arabamı aldım, yurt dışına çıktım, düzenli havuzuma giderim sporumu yaparım kitabımı okurum… ama işte. İnsan sevmek sevilmek istiyor, yaşım geçti telaşı başlıyor.

Şimdi bu başlığı teselli için diye açmadım, zaten bu amansız isteğim için terapi alıyorum. Açma sebebim şu, sizin böyle hissederken hayatınızdaki “o kişi” yi bulmanız nasıl oldu? Dua, manifest, artık adına ne diyorsanız, şu müzmin bekar kardeşinize önerebileceğiniz bir şey var mıdır? Dilerim ki herkesin gönlüne göre olsun her şey, şimdiden teşekkürler :)
Bu niyetle dualaşıyoruzz seni de beklerizz 🤗

benden etkilendiğini söyleyen ve bir süre vazgeçmeyen birine amann sanki evlenicez mi 1-2 kere görüşeyim diyerek şans verdim. Asla ilk görüşte etkilendiğim ya da çekim hissettiğim biri değildi. Sonra benden hoşlanma şeklinden hoşlandım. Sonra da kendimi evli buldum. Yarım saat sonra tanışmamızın 18. Senesini kutlayacağız :)
Bence son zamanlarda insanların sorunu çok önyargılı olmaları. Biriyle tanışacak olduklarında instagram vs. Den her bir şeyini inceleyip illa beğenmeyecekleri bir şey bulunca önyargılı şekilde tanıma sürecini geçiriyorlar ve bazen direkt daha fotoğrafından eliyorlar. Her şeyin dört dörtlük şekilde olup karşılarına mükemmel birinin çıkmasını bekliyorlar. Öylesini bulan var mıdır ben bilmiyorum görmedim
Öncelikle bu yoruma katılıyorum. Mükemmel insan kesinlikle yok. Hayatıma birisi girince her şey düzelecek gibi bir bakış açım vardı benim de eskiden ama hayatımıza giren insanlar da sorunlarıyla giriyor. Yüzde yüzü bekleme öncelikle.

İlk yazdıklarına gelince de ben seni çok çok iyi anlıyorum kardeşim. Aynı çevrelerdeniz ve anlattığın kadarıyla düşünce tarzımız da benzer. Yorumlarda tam anlamayanlar var demek istediğini ama bu içindeki isteği biliyorum. Biz çok yakın bir arkadaşımla üniversitedeyken bile sevgilisi olanlara imrenirdik, bizim de hayatımızda biri olsun isterdik. Sevmek sevilmek güzel şey. Uzunca bir süre senin gibi hissetmiştim ben de. Hep birini beklemiştim. Şu an bir buçuk iki yıldır ilişkim var. Aynı şekilde bahsettiğim arkadaşımın da bir sevgilisi var şu an.
Bir senelik eğitim için gittiğim şehirde tesadüfen tanıştım sevgilimle de. Biriyle tanışmak kaderinde olunca birçok farklı durum üst üste geliyor ve o insan hayatına giriyor. Ha bende de hep birisi olsun isteği vardı evet ama sevgilimle tanışmadan önce hayatımda kimseyi istemediğim ve bekar hayatımdan oldukça mutlu olduğum bir dönemdi. Birisi girecek mi hayatıma diye takmayı bırakmıştım. Akışa bırakmak sana çok şey kazandırıyor ikinci tavsiyem bu olur.

Son olarak da yukarıda bir arkadaş da yazmış. Etkinlikler cidden çok faydalı bence de. Ve birini gördüğünde çekingen davranma. Ben bu anlamda genelde atak davrandım ki birinden hoşlansam söylerim şartlar uygunsa eğer. Sevgilimle de ilk tanıştığımızda aramızda bir çekim vardı ama ben de onu arkadaş olarak görmediğimi ufaktan hissettirmiştim 😅 O da anlamış zaten ve bu şekilde başladık. Eğer sana hiç belli etmeseydim yine de itiraf eder miydin diye sormuştum bir ara ve etmeyeceğini söylemişti. Çoğu erkek şu dönemde harekete geçmek için hiç yoktan pasif bir hamle bekliyor karşıdan.
Şu an sevgilimizle sonumuz ne olur bilemem, umarım hayırla sonuçlanır ama sevgililiğin de kendine göre yorucu tarafı çok fazla. Doğru insan doğru zamanda seni bulur umarım ❤️ (Yukarıda birisi ilişkikoçubal dan bahsetmiş. Cidden o kadını ben de çok kaliteli buluyorum. İçeriklerinden ilişkim varken de yararlanmaya çalışmıştım hep. Onun yukarıda bahsedilen eğitimini alman da sana çok fayda sağlayabilir. Mutlaka onu da incele)

Bende hep mühendis ve uzun boylu bir eş diye dua ederdim hep... ben 172 cm im çünkü... topuklu giymeyi çok severdim birde...şu an iki çocukla topukluyu rüyamda bile giyememde neyse...
Elhamdülillah rabbim gönlüme göre verdi...

Back
X