Kızlar bugün 3 lt manda sütü almıştım, ocağa koydum iyice kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 dk kısık ateşte kaynattım soğumaya bıraktım.. ılındıktan sonra önceden yaptığım inek sütünden ev yoğurdum vardı iki kaşık kadar mayalayıp sofra bezine ve battaniyeye sardım.. aklıma takıldı sanki biraz ılık gibiydi el yakan bi sıcaklığı yoktu acaba tutmaz mı tutmazsa ne yapmam lazım geri döndürmek için bazı arkadaşlar mayalanmayan yoğurdu sıcak suya oturtmuşlar ve olmuş falan kafam karıştı.. fikir ve önerilerinizi bekliyorum..
şu an boş odamda yere koydum mayalanmaya battaniyeye sardım yerinden kıpırdatmayım diyorum 12 de mayaladım 4 5 gibi açıp bakıcam tutmuşsa sıkıntı yok ama tutmamışsa peteğin üstüne mi bırakayım.. mayalanmamış nasıl olur bilmiyorum sakız gibi oluyormus sanırım krema kıvamında mı artık ne.. bu arada 2. süt mayalamam geçen inek sütünden sıkıntı yaşamadım eşimde çok begendi ama bu sefer manda yapayım dedim endişem sütün ılık olmasıydı keşke ısıtsaydım bi daha ama soğuk bi ılıklık değil sıcak bi ılıklıktı..
Can'ım tam denk geldi sen bilirsin ama bugün bi yazı okudum doğru yanlış düşüğe neden oluyormuş yine sen inek yoğurdu ye cnm aşerdiysen az bi kaşık ye ama bence iyice araştır bende yeni bugün öğlen ögrendim..