Evde Nasıl Zaman Geçer? Ev Hanımları Fikirlerinize ihtiyacım var

35smyrna35

Guru
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
309
319
303
İzmir
Merhaba kızlar,

Tüp bebek tedavisiyle çok şükür transferim pozitif sonuçlandı 🙏🏻 Ama transfer öncesinde işyerinde ciddi mobing yaşadım ve işi bırakmak zorunda kaldım.

Şimdi evdeyim. Sabah 6.30 gibi uyanıyorum ama sonra ne yapacağımı bilemeden zaman geçirmeye çalışıyorum. Ne çok yorulmak istiyorum ne de bütün gün boş oturmak… Telefon, dizi derken gün akıyor ama içimde tuhaf bir boşluk var.

Siz evde olan anneler, anne adayları ya da ev hanımları;

👉 Günü nasıl planlıyorsunuz?

👉 Rutinleriniz var mı?

👉 Zamanı daha huzurlu geçirmek için öneriniz olur mu?

Pozitif haber çok güzel ama ruhsal olarak destek almak istedim biraz…

Tavsiyelerinizi çok merak ediyorum 🌸

Artik calisiyorum ama ise gitmiyorsam sabahin köründe asla kalkmam ya asker misiniz😄😄 ne işiniz var o saatte ayakta.
Kalkarim 10 gibi genelde kendi hobilerimle ilgilenirdim evde sıkılanlarin yemek, temizlik disinda yaptigi pek bisey olmuyor once kendinizi keşfetmeniz lazim "neyi severim, boş zamanim var yeteneklerim neler nelerle ilgilenebilirim" bunu başkalari soylemeyemez ki. Ben karakalem, yagli veya akrilik boya vs yaparim mesela ama baskasinin ilgisini cekmez vsvsvs

Artik calisiyorum ama ise gitmiyorsam sabahin köründe asla kalkmam ya asker misiniz😄😄 ne işiniz var o saatte ayakta.
Kalkarim 10 gibi genelde kendi hobilerimle ilgilenirdim evde sıkılanlarin yemek, temizlik disinda yaptigi pek bisey olmuyor once kendinizi keşfetmeniz lazim "neyi severim, boş zamanim var yeteneklerim neler nelerle ilgilenebilirim" bunu başkalari soylemeyemez ki. Ben karakalem, yagli veya akrilik boya vs yaparim mesela ama baskasinin ilgisini cekmez vsvsvs
kullandığım hormon ilaçlarıyla bünyede uykusuzluk yapabiliyormuş
Yoksa uyumak için çabalıyorum fakat uyuyamıyorum 🥺

yatıp yayılın dinlenin bol bol arayacaksınız bu sıkıldığınız günleri..

Ben çalışmıyorum, bir çocuğum var rutin çocuk bakımı, yemek, temizlik zamanım geçiyor. Şimdi yaz aylarındayız dışarı çıkıyorum, komşularımla çay sohbet yaparız, yakın oturduğum kuzenlerim var buluşuruz, hem çocuğuma ben bana iyi geliyor. Açıkçası sıkılacak vaktim olmuyor.

Sabah 10 a kadar şekerleme yapın sonra kahvaltı, etrafı toplama, akşam yemeğine hazırlık temizlik vs derken akşam oluyor. Ek olarak kitap okumak, film dizi izlemek, hobileriniz varsa onlarla meşgul olmak zaman geçirmek için ideal olur

Sabah 10 a kadar şekerleme yapın sonra kahvaltı, etrafı toplama, akşam yemeğine hazırlık temizlik vs derken akşam oluyor. Ek olarak kitap okumak, film dizi izlemek, hobileriniz varsa onlarla meşgul olmak zaman geçirmek için ideal olur
Şekerleme bile yapamıyorum burdaki başka arkadaşlarımda benimle aynı dertten muzdarip.
Sabahın 6 buçuğunda gözlerim açılıyor
Hava sıcak olmasa yürüyüş, gezme falanda yapıcam ama yapamıyorum :(

Trendyoldan amigurimi sipariş edip biraz onla oyalanıp bebişe oyuncak hazırlayın :)

Ne bileyim malzeme alın doğum ıcın süsleme yapacaksanız kendınız kapı süsü falan tasarlayın

kitap okuyun :)

Öncelikle hayırlı olsun. Ben de tüp bebek ile hamile kaldım. Süreç beni de zorlamıştı biraz ☺️ hamilelik sebebiyle izne çıktım ben de, şu an evdeyim çalışmıyorum haliyle. Sürecin en başında 12. Haftaya kadar genellikle dinlenerek geçirdim. Bu süreçte çok fazla kitap okuma fırsatım oldu ve hamilelik, bebek ile ilgili araştırmalar yapma şansım oldu. Yapılacak alışverişler gibi doğum sonrası her şeyi bu süreçte planladım. Sonrasında yavaş yavaş hareketlendim. Çalışan bir kadın olarak evde rutin oluşturmak biraz zor olsa da genellikle aynı saatte kalkıp mükemmel bir kahvaltı ile güne başlıyorum. Mükemmelden kastım hem bana kilo yapmayan hem de bebeğe faydalı bir kahvaltı. Sonrasında evi toparlıyorum ve o gün yapılacak yemeğe karar veriyorum. Mutlaka birkaç adet ara öğünüm oluyor, meyve gibi. Onları ayarlıyorum. Arkadaşlarımla görüşeceksem görüşüyorum, yürüyüşe çıkıyorum, son iki aydır yüzmeye çalışıyorum 2-3 günde bir. Her gün olmasa da yine 2-3 günde bir dışarı bir kahveciye kahve içmeye gidiyorum tek ya da eşimle. Zaten gün bitiyor, akşam yemeği sonrası oturup bir şeyler izliyoruz. Sohbet muhabbet derken gün bitiyor. Yine günlük bir şeyler okumaya gayret ettim. Beslenme konusunda gerçekten çok dikkat ettim. Her gün mutlaka açık havaya çıkmaya gayret ettim.
Hamilelik süreci zaten göz açıp kapatıncaya kadar geçti. Alışverişler tamamlandı, odası hazırlandı derken 37 haftaya girdik.

İşleri bir günde değil de yayarak halletmeye çalıştım. Örneğin her hafta sonuna yapılacak bir iş planladım. Böylece her hafta yapılacak bir aktivitemiz de oldu.

Çalışmaya alışınca evde olmak biraz zorluyor ama bir süre sonra alışırsınız. Uyuyabilmenin tadını çıkarın derim. Ben çok özlemişim uyumayı en çok bunu farkettim. Çok düzenli uyuyorum şimdi, dinlenerek uyanıyorum iyi geliyor.

Merhaba kızlar,

Tüp bebek tedavisiyle çok şükür transferim pozitif sonuçlandı 🙏🏻 Ama transfer öncesinde işyerinde ciddi mobing yaşadım ve işi bırakmak zorunda kaldım.

Şimdi evdeyim. Sabah 6.30 gibi uyanıyorum ama sonra ne yapacağımı bilemeden zaman geçirmeye çalışıyorum. Ne çok yorulmak istiyorum ne de bütün gün boş oturmak… Telefon, dizi derken gün akıyor ama içimde tuhaf bir boşluk var.

👉 Rutinleriniz var mı?

Hiçbir şey dışarıdaki bir etkinlik gibi olmuyor valla.hobiler örneğin resim, kitap falan filan diyorlar ama ben sabahtan evde olunca hiçbir şeye konsantre olamıyorum ki.resim yapmaya kalksam başıma ağrılar girer.zaten başına da oturamam.demem o ki bence kabullenmek işe yarayabilir.geçici bir durum, bu şekilde bir dönem vb.

Şekerleme bile yapamıyorum burdaki başka arkadaşlarımda benimle aynı dertten muzdarip.
Sabahın 6 buçuğunda gözlerim açılıyor
Hava sıcak olmasa yürüyüş, gezme falanda yapıcam ama yapamıyorum :(
Ben de öyle hiç çok uyuyamam.haftaiçi 6 da dan diye kalkıyorum işe giderken.bir de millet zor uyanıyorum falan diyor.haftasonu da çok çok geç yattığım için 7.30 ta falan uyanıyorum.buna rağmen.yatak keyfi yapabilen kişileri kıskanıyorum.

Öncelikle hayırlı olsun. Ben de tüp bebek ile hamile kaldım. Süreç beni de zorlamıştı biraz ☺️ hamilelik sebebiyle izne çıktım ben de, şu an evdeyim çalışmıyorum haliyle. Sürecin en başında 12. Haftaya kadar genellikle dinlenerek geçirdim. Bu süreçte çok fazla kitap okuma fırsatım oldu ve hamilelik, bebek ile ilgili araştırmalar yapma şansım oldu. Yapılacak alışverişler gibi doğum sonrası her şeyi bu süreçte planladım. Sonrasında yavaş yavaş hareketlendim. Çalışan bir kadın olarak evde rutin oluşturmak biraz zor olsa da genellikle aynı saatte kalkıp mükemmel bir kahvaltı ile güne başlıyorum. Mükemmelden kastım hem bana kilo yapmayan hem de bebeğe faydalı bir kahvaltı. Sonrasında evi toparlıyorum ve o gün yapılacak yemeğe karar veriyorum. Mutlaka birkaç adet ara öğünüm oluyor, meyve gibi. Onları ayarlıyorum. Arkadaşlarımla görüşeceksem görüşüyorum, yürüyüşe çıkıyorum, son iki aydır yüzmeye çalışıyorum 2-3 günde bir. Her gün olmasa da yine 2-3 günde bir dışarı bir kahveciye kahve içmeye gidiyorum tek ya da eşimle. Zaten gün bitiyor, akşam yemeği sonrası oturup bir şeyler izliyoruz. Sohbet muhabbet derken gün bitiyor. Yine günlük bir şeyler okumaya gayret ettim. Beslenme konusunda gerçekten çok dikkat ettim. Her gün mutlaka açık havaya çıkmaya gayret ettim.
Hamilelik süreci zaten göz açıp kapatıncaya kadar geçti. Alışverişler tamamlandı, odası hazırlandı derken 37 haftaya girdik.

İşleri bir günde değil de yayarak halletmeye çalıştım. Örneğin her hafta sonuna yapılacak bir iş planladım. Böylece her hafta yapılacak bir aktivitemiz de oldu.

Çalışmaya alışınca evde olmak biraz zorluyor ama bir süre sonra alışırsınız. Uyuyabilmenin tadını çıkarın derim. Ben çok özlemişim uyumayı en çok bunu farkettim. Çok düzenli uyuyorum şimdi, dinlenerek uyanıyorum iyi geliyor.
Ne güzel anlatmışsın♥️♥️
Çok teşekkür ederim ♥️
Uyuyabilsem uyucam😂 şuan mutfakta bi elimde peynir-ekmek bi gözüm kapanıyor size yazıyorum
Elimden geldiğince geç yatayım ki sabah geç kalkayım diye😂
Ben yüzmeye bayılırım keşke iznim olsada yüzebilsem ama 3 ay deniz- havuz yasak 3 aydan sonrada zaten havalar serinliyor☺️
Çalışmaya çok çok alıştım ama eve de alışıcam inanıyorum😂
Çoook teşekkürler cevap için ♥️🎉

Merhaba kızlar,

👉 Rutinleriniz var mı?

Çalışıyorum ama yine de evde örgü ve dikiş işleriyle uğraşıyorum.Örgüde oldukça profesyonelim , dikişe makine aldım; yeni yeni başlıyorum.İkisini de tavsiye ederim,harika işler.

Merhaba kızlar,

👉 Rutinleriniz var mı?

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. bol bol bebeğe dair şeyler okuyun. hamilelik sürecinde beslenme, gebelik şekeri ve tansiyon nedir, doğumdan sonra ilk günden mama başlarsam hangi mama hangi biberon, sarılığı nasıl anlarım, ay ay gelişim nasıl olmalı, bebeğim için neler almalıyım, iyi bir çocuk doktoru araştırması ilk konularınız olabilir. öğrenilecek çok şey var ben 9 ay okudum yine de yanlış yaptığım şeyler oldu. hem içinizi ferahlatır hem de rahat bir gebelik süreci geçirirsiniz.

Punch seti alın, YouTube de yapılışları var izleyerek çok rahat yaparsınız.Bebeginiz için kapı isimligi, figürlü yedek kıyafet çantaları,doğum hediyesi dağıtmayı düşünüyorsaniz punchtan anahtarlik, buzdolabı magnetleri filan hazırlayabilirsin.Oturdugun yerden yapılacak, seversen zevkle yapılacak bir iş.

Canim tekrar hayirli olsun ardi ardina pozitif haberlerimizi aldik❤️.
Ilk gebeligimde ben de evdeydim. 6- 7 tane bir kac tanesi ansiklopediden hallice bebek bakim gelisim kitaplari okudum .
Yeni bir dil ogrenebilirsin ben yurtdisinda yasadigim icin surekli bir dil calisma halindeydim bana calismak yazmak dinlemek cok iyi gelen seyler oldugu icin bunlari tercih ettim.
Hamileligimin 4. Ayinda da pilatese Yogaya baslamistim

Merhaba kızlar,

👉 Rutinleriniz var mı?

Eğer bebeğin ve senin sağlığın için sorun yaratmayacaksa gez, bol bol gez. Yanına kitabını al, kulaklığını al. Sokak sokak gez, vitrinlere bak. Çok arayabilirsin çünkü 🥹😁

Back
X