• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde nişan merasimi / ikram meselesi

Filolog89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2019
1.672
3.808
133
Hanımlar evde kahve eşliğinde kız istendi, yüzükler takıldı. Daha sonrasında ne yemek isterdiniz? Ne içmek isterdiniz? Salonda önünüzde sehpalar olduğunu ve sandalyade oturduğunuzu düşünün lütfen.

Hanımlar evde kahve eşliğinde kız istendi, yüzükler takıldı. Daha sonrasında ne yemek isterdiniz? Ne içmek isterdiniz? Salonda önünüzde sehpalar olduğunu ve sandalyade oturduğunuzu düşünün lütfen.
Kişi sayısına bağlı olarak.Porsiyonluk tartlar veya cheesecakeler ,ya da tuzlu bi şeyler.(Yemesi kolay olan şeyler olsa daha iyi olur) İçecek ise asitli asitsiz seçenekleri olsa iyi olur.bi de ne zaman olacak öğleden sonra mı akşam mı?

Biz doğulu olduğumuz için yöresel şeyler vardı yani bildiğin yemek verdik içli köftesisinden kavurmsına çorbsına vs baklava verdik .
Ancak buralarda yani Ege bölgesinde gün şeklinde ikramlık yapılıyor kek sigara böreği minik çizkekler yaprak sarma mayonezli salata

Öğleden sonra gibi vakitlerde olacaksa tavuk pilav bile olur. Akşam olacaksa gün tabağı olur.

Uzaktan gelenler olacağı için saat 18 gibi dedik. asitsiz içecek meyve suyu geliyor bir tek aklıma.

Kızartma ufak içli köfte vermeyi ben de düşündüm ancak tek başına yalnız mı kalır acaba emin olamadım. Çorba versem dediğiniz gibi içmesi çok zor olurdu. Salona 30 sandalye sığdıracağımız için bir de arka fon gelecek, yemek masasına yer yok.

Kendikimde ikramlık pasta poğaça kurabiye ve börek vardı sözümde yani evde olmuştu nişan büyüktü salondaydı

Benim nişanımda kıymalı pide baklava pasta keşkek vardı bir de salata ama 2018 yılında oldu ayrıca kapı önünde yemek vermiştik erkenden gelen için yoldan gelen için. Şuan genelde gün tabağı oluyor

Uzaktan gelenler olacağı için saat 18 gibi dedik. asitsiz içecek meyve suyu geliyor bir tek aklıma.
Bizde uzaktan gelinecekse önce yemek verilir.Sonra isteme nişan.Nişanda baklava olur zaten.Onun yanına tek lokmalık şeyler.Meyve suyu limonata.En ilgincini yazayım benim nişanımda ek ayran da dağıtıldı.Yaşlılarımız vardı.Zaten şekerleri varmış içecek seçeneği olsun diye ayranda almıştık.

Kişi sayısına bağlı olarak.Porsiyonluk tartlar veya cheesecakeler ,ya da tuzlu bi şeyler.(Yemesi kolay olan şeyler olsa daha iyi olur) İçecek ise asitli asitsiz seçenekleri olsa iyi olur.bi de ne zaman olacak öğleden sonra mı akşam mı?
yukarıda cevabını yazdım ama siz alıntılamayı unutmuşum.
Biz doğulu olduğumuz için yöresel şeyler vardı yani bildiğin yemek verdik içli köftesisinden kavurmsına çorbsına vs baklava verdik .
Ancak buralarda yani Ege bölgesinde gün şeklinde ikramlık yapılıyor kek sigara böreği minik çizkekler yaprak sarma mayonezli salata
Aynı şekilde size de yukarıda cevap yazdım ama sizi alıntılamayı unutmuşum.
Öğleden sonra gibi vakitlerde olacaksa tavuk pilav bile olur. Akşam olacaksa gün tabağı olur.
Evet akşam olacak. Havuç tarator gibi mezeler mesela basit mi gösterir?

Benim nişanımda kıymalı pide baklava pasta keşkek vardı bir de salata ama 2018 yılında oldu ayrıca kapı önünde yemek vermiştik erkenden gelen için yoldan gelen için. Şuan genelde gün tabağı oluyor
baklavayı az önce yazdılar, nişan pastası kesilip verilirse bir de üstüne baklava ağır olmaz mı? siz ne dersiniz?

Bizde uzaktan gelinecekse önce yemek verilir.Sonra isteme nişan.Nişanda baklava olur zaten.Onun yanına tek lokmalık şeyler.Meyve suyu limonata.En ilgincini yazayım benim nişanımda ek ayran da dağıtıldı.Yaşlılarımız vardı.Zaten şekerleri varmış içecek seçeneği olsun diye ayranda almıştık.
Ayran alayım haklısınız. Baklava da sanırım şart, şu anda anladım.

yukarıda cevabını yazdım ama siz alıntılamayı unutmuşum.

Aynı şekilde size de yukarıda cevap yazdım ama sizi alıntılamayı unutmuşum.

Evet akşam olacak. Havuç tarator gibi mezeler mesela basit mi gösterir?
Havuç tarator basitleştirmrz ama yemesi kolay olmaz.Şey gib düşünün elinize alıp hop diyr yenilebilecek şeyler😊

baklavayı az önce yazdılar, nişan pastası kesilip verilirse bir de üstüne baklava ağır olmaz mı? siz ne dersiniz?
Olabilir kuzenim yakın zamanda nişanlandı ama evde olmadı mekan tutmuştu böyle bir masa vardı makarna salatası çiğköfte mercimek köftesi poğaça börek baklava sarma pide keşkek ve tatlı vardı böyle bir masa herkes kendi aldı yedi

Eklentiler

• 1000000925.webp
    1000000925.webp
    60,2 KB · Görüntüleme: 57
Olabilir kuzenim yakın zamanda nişanlandı ama evde olmadı mekan tutmuştu böyle bir masa vardı makarna salatası çiğköfte mercimek köftesi poğaça börek baklava sarma pide keşkek ve tatlı vardı böyle bir masa herkes kendi aldı yedi
Paylaştığınız görsel için çok teşekkür ederim, fikir oldu.

Ayran olması niye ılgınc?

Benim nişanım evde olmuştu . Zaten pandemi dönemiydi.
Biz çay yanına ikramlıklar hazırladık.
İçli köfte börek kurabiye çeşitleri
eşim tatlı almıştı nişanın yaş pastası zaten vardı.

Ayran olması niye ılgınc?
Bize ilginç gelmedi zaten bizde var . ama kendi arkadaşlarıma ilginç gelmişti .İlk defa görmüşler nişanda içecek seçenekleri arasında ayranı.(normal nişan tatlı ve içecek sadece yemek felan yok.) İnsanlara farklı geldiği için öylr yazdım.

Back
X