Evde şeker ölçümü hakkında tecrübeli bilgisi olanlar?

NurTopum

Annesinin can damarı..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
844
13
318
İstanbul
Evde şeker ölçümüne başlayacağım,hatta ilk denememi yaptım.Yemek yedikten 2,5 saat sonra 42 çıktı şekerim..
Nette çok karışık bilgiler var,tam anlamıyla bilgilenemedim.
Şimdi sabah açlığı ölçtükten ve her öğünden iki saat geçtikten sonra mı ölçeceğim?
Yemekten 1 saat sonra ölçülmüyor mu?

benimde tokluk şekerimde problem var.Doktor yemekten 1. saat ve 2.saat sonra ölçmemi istemişti.
1.saat max 140
2.saat max 120 çıkmalıymış.
Ben ilk günler sık sık ölçüm yaptım neyin yükseltip yükselmediği konusunda azda olsa bilgi edindim kendimce.Şimdiye kadar en fazla 115 çıktı.Bu aralar sadece şüpheli buldugum öğünlerden sonra ölçüm yapıyorum şimdilik sorun yok.

Geçmiş olsun öncelikle..

Dün benim tokluk 1.saatim 80 çıktı hiç birşey anlamadık,bakalım bugün nasıl çıkacak.
2.saat.102 çıktı çok şükür.
3.saat ise 129 sizce normal mi?

Ben bu ölçümleri Allah nasip ederse doğuma kadar her gün mü yapmam gerek,yoksa haftada belirli günler,yada sizin yaptığınız gibi şüpheli durumlarda mı ölçmeliyim?

Malesef hiç bilgisi olan yok demek ki..
Daha iyi bir durum bu tabi,şeker zor.

Oncelikle allah kolaylik versin. Seker olcmeni dr. Onerirken degerleri soylemedimi sana. Benim diyetisyenim olcmem gereken zamanlari ve olmasi gereken degerleri soylemisti. Aclik 80 ustu olmamali 1 saat tokluk 140 ustu olmamali. Diyetine dikkat edersen umarim sinirlar icinde tutabilirsin

3 aylıkken yaptırdığım şeker yüklemesinden sonra,yeni 50 lik yaptırdım.
100 lüğü ise 24-28 haftayı geçmemek kaydı ile diyet yapıp yaptıracağım.
Dr istemedi kısacası ölçüm yapmamı..
Ben evde ölçüp,ölçümleri verip ona göre fikir alacağım.Tatlısız,hamur işi olmadan vs..
Netten okuduğum kadarıyla birşeyler yapmaya çalışıyorum şimdilik.

Birde aldığım şeker ölçümü cihazının klavuzunda ilk önce parmağı delip,ilk akan kanı silip,yeni temiz kan damlatın diyor..
Sizinde öyle mi?

Evet ilk kanla olcum yapilmiyomus. Bence diyet kendi kendine yapma dr. Kontrolunde yaparsan daha saglikli olur. Ben diyetisyene gittigim halde cok kontrol altinda tutamadim sekerimi cunku yeme istegime engel olamiyordum. Ama kisaca ekmek, makarna,pilav ve patatesi olculu yedim birde meyveye dikkat etmelisin ben kis gebeligi gecirdigim icin portakala fazla yuklenmistim sikinti oldu sonra

Diyet olarak hamur işi ve şekeri kestim..
Meyve bile ölçülü yani.Zaten genel anlamda bu iki sakıncalı şeyi az tüketin diyorlar her gebeğe.
Birde benim kontrol altında tutamayacağım şekilde bir şekerim yok şimdilik.
Sadece 1.saat 240 yani yüksekti..Sonra herşey normaldi şeker yüklemesinde.
Tatlıyı çok sevdiğim halde o kadarda canım çekmiyor gebelikte..Kendimi tutabiliyorum yani.
Bakalım..Teşekkürler bilginize bu arada.

Gittiğin doktordan referans değerlerini öğrenebilirsin.Bana sadece 1.ve 2.saatteki değerlerime bakmamı söylemişti.Ben hergün ölçüm yapmıyorum dengeli besleniyorum kızartma,beyaz ekmek,makarna,pirinç,patates gibi zararlı gıdalardan uzak durmaya çalışıyorum.Genelde et ve sebze agırlıklı besleniyorum.Tatlı yediğim zamanlarda ölçüm yapıyorum sadece.Birde bir liste verildi bana orada 1 porsiyon meyve derken neyi kastettikleri yazıyor ona göre beslenirsen hiçbir sorun olmuyo.
Gittiğim doktor yükselmediği sürece devam edebilrsin diyetine dedi bende gitmeye gerek duymadım.Böyle devam edeceğim.Bakalım bu ay bende hiç kilo artışı yok bebek aldımı diye merak ediyorum onuda bu hafta doktor kontrolünde anlarız :)

Çok teşekkkür ederim Burcuerdem;
İnŞAllah bebişin kilo almıştır gerektiği kadar.
Ben patatesi araştırdım,patates şeker hastalarına veriliyor muş.
Kan şekerini yükseltmez diyordu bir sitede..
Anneannemde şeker hastasıydı ve annem ona patates püresi yapardı.
Çok ilginç değil mi?

inş tşkler...
Şekeri yükseltmeyebilir ama içerisinde şekerde war.En iyisi deneme yapmak.Ben patates sonrası hiç ölçüm yapmadım onuda deneriz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…