Evdeki bulgurdan olmak..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evi satan bilir krediye uygun olup olmadigini banka ne bilsin?Eksper gelmeden ,millet can derdinde bu korona doneminde , siz ev derdinde oturup bekleseydiniz keske

Evi satan bilir krediye uygun olup olmadigini banka ne bilsin?Eksper gelmeden ,millet can derdinde bu korona doneminde , siz ev derdinde oturup bekleseydiniz keske
Zaten 2 ay boyunca bu dönemin bitmesini bekledik. Ki öyle bugün pılımızı pırtımızı toplayıp taşınıyoruz demedim. Evden Temmuz ayında çıkacağız inşallah. Korona döneminin bilincindeyiz anlayacağınız.

Eskpertizden sonra mi soylediler kredi vereceklerini?
Bankaya konut kredisi icin basvurdugunuzda once bir on onay verir banks , bu sizin kredibiliteniz ile ilgilidir yani su kisiye kredi verebiliriz onayidir
Sonra banka tapunuzu ekspertiz şirketine gonderir , bu surecte zaten sizin iletisim halinde olmaniz gerekir
Rapor bankaya ulastiginda da bakarlar rapora , o raporda yszar o eve kredi verilip verilemeyecegi , sizin ekspertiz raporu sonucu icin tekrar aramaniz gerekir bankayi , bir dahaki surecte bilginiz olsun diye yaziyorum

aynen, kendi evimizi sattığımızda alıcı kişi adım adım takip etmişti. önce kendisi kredi çekebilir mi ve ne kadar çekebilir bunları öğrendi. sonra da ekspertiz raporunu bekledi. onları da sürekli arayıp yada şubeye gidip takip etti. hatta raporun fotoğrafını bana da göndermişti sıkıntı yok ev krediye uygun diye.
yani kredi çekmekle belli bir ev için o krediyi çekmek arasında dağlar kadar fark var.
ben de okuyan herkese bilgi olsun diye eklemek istedim.

aynen, kendi evimizi sattığımızda alıcı kişi adım adım takip etmişti. önce kendisi kredi çekebilir mi ve ne kadar çekebilir bunları öğrendi. sonra da ekspertiz raporunu bekledi. onları da sürekli arayıp yada şubeye gidip takip etti. hatta raporun fotoğrafını bana da göndermişti sıkıntı yok ev krediye uygun diye.
yani kredi çekmekle belli bir ev için o krediyi çekmek arasında dağlar kadar fark var.
ben de okuyan herkese bilgi olsun diye eklemek istedim.
Konuyu yanlış ifade ettim galiba. Evinizin alıcısının geçtiği tüm aşamalardan biz de geçtik harfi harfine. Bizimle ilgilenen temsilci rapor geldikten sonra kredi verileceğini söyledi o ev için. Sıkıntı yoktu. Dün ise bankanın müdürü kredi verilmeyeceğini söyledi olay bu. Bizim takipsizliğimiz veya ihmalimiz yok bu konuda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X