Evden atılan arkadaşım yardımcı olabilir misiniz ?

milena1

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2017
356
104
18
28
Fikirlerinize ihtiyacimiz var arkadasimin uyeligi yok onun adina kendiside yanimda konu aciyorum..
Arkadasimin babasi kucuk yasta vefat etti babannesigilin evinde yasiyolardi baba vefat edince arkadasim kiz kardesi annesi 3 ü babanne evinde yasamaya basliyorlar babannede kizlarin annesine oğlu ölünce eziyet ediyor hakaretler daha bi ton şey yapıyor kadına,kadında çekip gidiyor babanne kızlara bakmaya baslıyor aradan 10 yıl geciyo arkadasım 19 yasında ve babannesi gecen hafta 2 kızıda evden atıyor..
Kizlarin kimliginde kendi anne babalari yaziyor ama babanneyle dedeside kizlarin vârisi gözuküyor ..
Sorum şu ki kizlarin babasi yok yetimler kimseleri yok devletten yetim maaşı veya herhangi bir maaş alabiliyorlarmı ?
Avukat arkadaslar da varsa lutfen bakabilirmi?

Yardımcı olacak yok mu ???

Tabikide maas alabilirler.sonucta yetimler devlet cocugun babasi olduyse eger birey evlenene kadar maas veriyor.Evlendikten sonra maasi kesiyorlar
Sorup sorustirsun.Allah yardimci olsun.Oyle babaanede olmaz olsun çok sinir oldum.
Boylelerim yatcak yeri yok.
Anne nerde peki simdi.

Tabikide maas alabilirler.sonucta yetimler devlet cocugun babasi olduyse eger birey evlenene kadar maas veriyor.Evlendikten sonra maasi kesiyorlar
Sorup sorustirsun.Allah yardimci olsun.Oyle babaanede olmaz olsun çok sinir oldum.
Boylelerim yatcak yeri yok.
Anne nerde peki simdi.
Anne bu olayi ogrenince hemen buraya cocuklarinin yanina geldi kadin sehirdisinda biriyle evlenmis hemen atlayip geldi ama bir sure burda cocuklariyla kaliyor gene donmek zorunda

Baba vefat ettiğinde emekli olmuş muydu yoksa çalışırken mi vefat etti? Maaş bağlanma oranı buna göre belirlenecek çünkü. Evet kızların ikisi de bekar ise evlenene veya sgk lı bir işe girip çalışana kadar maaş alabilirler.

https://www.google.com.tr/url?sa=t&...sg=AFQjCNF2UcnKyILNn05jfMspvhi65mEqeQ&cad=rja

Şu linkteki tahsis talep beyan formunu doldurup

Sgk Başkanlığı bağımsız hizmet akdiyle çalışanlar emeklilik daire başkanlığı Ankara

adresine postaneden iadeli taahhütlü biçimde gönderecekler.

En geç 2 haftaya maaşın bağlandığına dair bir posta gelecek evlerine.

Eğer babaları Ankara'ya bağlı değilse işleri daha kolay, semtlerindeki SGK Genel Müdürlüğüne uğrayıp işlemleri daha rahat yaptırabilirler.

Baba vefat ettiğinde emekli olmuş muydu yoksa çalışırken mi vefat etti? Maaş bağlanma oranı buna göre belirlenecek çünkü. Evet kızların ikisi de bekar ise evlenene veya sgk lı bir işe girip çalışana kadar maaş alabilirler.

https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwiK5aK3z4zVAhUGK1AKHaWCAZ8QFggmMAA&url=http://www.sgk.gov.tr/wps/wcm/connect/c18e2d56-dc2c-4c1f-9bcf-61ba562f5303/SGK-038.doc?MOD=AJPERES&usg=AFQjCNF2UcnKyILNn05jfMspvhi65mEqeQ&cad=rja

Sgk Başkanlığı bağımsız hizmet akdiyle çalışanlar emeklilik daire başkanlığı Ankara

Eğer babaları Ankara'ya bağlı değilse işleri daha kolay, semtlerindeki SGK Genel Müdürlüğüne uğrayıp işlemleri daha rahat yaptırabilirler.
Babanin sgk si yoksa da maas baglaniyor mu? Emin misiniz? Ben birkac kere bununla ilgili sgk ile gorusmustum vefat eden babanin sgk gun sayisi yetmedigi icin maas baglamamislardi

https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwiK5aK3z4zVAhUGK1AKHaWCAZ8QFggmMAA&url=http://www.sgk.gov.tr/wps/wcm/connect/c18e2d56-dc2c-4c1f-9bcf-61ba562f5303/SGK-038.doc?MOD=AJPERES&usg=AFQjCNF2UcnKyILNn05jfMspvhi65mEqeQ&cad=rja

Canim baba vefat ettiginde emekliligi sigortasi herhangk bir seyo yokmus, dedesi ve babannesi vâris gözüküyor ve dedeside vefat etmis emekliligi sigortasi var dedesinin babannesi esinden kizin dedesinden emekli parasi aliyor yani.
Dede simdi vâris gozuktugu icin kizda dedesinden dolayi bi maas alabilirmi attiginiz linki arkadasima atiyorum hemen ankaraya bagliligi da yokmus babasinin pazartesi sgkya gidecek

Dede ve babannenin vâris olarak gozukmesi bir problem yaratirmi?

183ü arayın bilgi alın bence en sağlıklısı o olur. ya da kızlar direkt yakın bi sgkya gitsinler.

Babanin sgk si yoksa da maas baglaniyor mu? Emin misiniz? Ben birkac kere bununla ilgili sgk ile gorusmustum vefat eden babanin sgk gun sayisi yetmedigi icin maas baglamamislardi

Vefat eden kişinin hangi tarihte vefat ettiğine ve hangi tarihte sgk başlangıcı olduğuna göre değişir. Bir kaç yılda bir aşamalı olarak değiştiriliyor kanun. Eğer vefat ettiği yıl gün sayısı yeterli ise maaş bağlanır ama yine gün sayısına göre bunun kademeleri var. Eğer gün sayısı yetmiyorsa maalesef bağlanmaz. Cevap yazarken varsayımlarla hareket ediyoruz, emekli olmadan önce mi sonra mı vefat ettiğini bu yüzden sormuştum.

Benim babam vefat ettiğinde henüz emekli değildi, gün sayısı yeterli olduğu için biz maaş alabiliyoruz fakat eğer gün sayısı daha yüksek olsaydı veya emekli olmuş olsaydı maaş bağlanma oranı daha yüksek olacaktı. Dediğim gibi bu durum tarihe göre değişiyor.

Anne bu olayi ogrenince hemen buraya cocuklarinin yanina geldi kadin sehirdisinda biriyle evlenmis hemen atlayip geldi ama bir sure burda cocuklariyla kaliyor gene donmek zorunda
Hemen de evlenmis annesibu me acele arkadinda evlatlarini birakip gitmis.Kocaya varacagina cocuklarini da alip hayatina baslasaydi.Cok uzuldum arkadadiniza

Canim baba vefat ettiginde emekliligi sigortasi herhangk bir seyo yokmus, dedesi ve babannesi vâris gözüküyor ve dedeside vefat etmis emekliligi sigortasi var dedesinin babannesi esinden kizin dedesinden emekli parasi aliyor yani.
Dede simdi vâris gozuktugu icin kizda dedesinden dolayi bi maas alabilirmi attiginiz linki arkadasima atiyorum hemen ankaraya bagliligi da yokmus babasinin pazartesi sgkya gidecek

Tatlım hiç bir şey anlayamadım, madde madde yazar mısın lütfen?

Bu arada Ankara'ya bağlı olup olmadığını bilemez, yaşadığı şehir ile alakalı bir durum değil bu. Ben İstanbul'dayım ama bağlı olduğum yer Ankara :KK48: En yakın Sgk yönlendirecek zaten.

Vefat eden kişinin hangi tarihte vefat ettiğine ve hangi tarihte sgk başlangıcı olduğuna göre değişir. Bir kaç yılda bir aşamalı olarak değiştiriliyor kanun. Eğer vefat ettiği yıl gün sayısı yeterli ise maaş bağlanır ama yine gün sayısına göre bunun kademeleri var. Eğer gün sayısı yetmiyorsa maalesef bağlanmaz. Cevap yazarken varsayımlarla hareket ediyoruz, emekli olmadan önce mi sonra mı vefat ettiğini bu yüzden sormuştum.

Benim babam vefat ettiğinde henüz emekli değildi, gün sayısı yeterli olduğu için biz maaş alabiliyoruz fakat eğer gün sayısı daha yüksek olsaydı veya emekli olmuş olsaydı maaş bağlanma oranı daha yüksek olacaktı. Dediğim gibi bu durum tarihe göre değişiyor.
Tesekkur ederim

bence sgk'ya gidip bir memura ayrıntılı bir şekilde anlatsınlar onlar yardımcı olacaklardır.

Çocukların yaşı küçükken ,dede ile babaanne varis değil vasi olmuştur ,
Senin bu arkadaşının dedesinden kalan ev ,arsa vs herhangi bir şey varsa mirasçı konumdalar ,babaanne üstüne geçirdiyse istesinler alsınlar ,
örneğin ev dedenin ise evin 4 te biri sadece babaannenin başka çocukları var ise arkadaşın onlarla paylaşır yoksa gerisi onlara kalır ,veraset ilamı çıkarmıştır babaanne yoksa maaş bağlatamazdı ,onun bir kopyasını alsınlar
dedenin maaşı varsa ,eşi veya kızı alabilir torunu alamaz ,
babasının bir sigortalılık durumu varsa ondan maaş bağlanabilir okuyorlarsa ,yurt ve burs için başvuruda bulunsunlar ,

Kizlarin kimliginde kendi anne babalari yaziyor ama babanneyle dedeside kizlarin vârisi gözuküyor ..

öyle bir durum olamaz arkadaşınız zaten 18 yaşını geçmiş artık tek başına
valiliğin sosyal yardımlaşma vakfına gidecek durumu anlatacak

Hemen de evlenmis annesibu me acele arkadinda evlatlarini birakip gitmis.Kocaya varacagina cocuklarini da alip hayatina baslasaydi.Cok uzuldum arkadadiniza
Babanne cocuklari anneye vermedi gorusturmedi gelinini hic sevmiyomus kaynanalik cok yapmis annesi kizlara hep ulasmaya calismis babannesi arkadasima kardesine dememis hep anneniz birakip gitti sizi demis oysaki kadin gelinini annelerini kovdu cocuklarin yuzunu gostermedi

Back
X