Evden yurda çıkmakkk??

cc202

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2012
180
0
26
İzmir
şöyle ki evde kalmak kesinlikle çok rahat. üstelik iki ay önce 1 odası ve mutfagı olan bir evden 3+1 eve çıktık ev arkadaşımla. birinci sınf tıp okuyoruz. evde kalıp temizlikle yok elektiriğiyle suyuyla yemegiyle bulaşığıyla ugraşmaktan sıkıldım çok fazla; çünkü ailemin yanında elimi süren biri değildim. bİr de ev para tuzagı gibi. verdiğim paraya acıyorum onu gezerek çatır çatır yiyebilecekken tutup ev sahibine ellerimle teslim etmek çok koyuyor. E tabi sadece kirasıyla da bitmiyor. Sadece kiraya verdiğim paranın yarısıyla gayet güzel bir devlet yurdumuz var orada kalmam olası. Sizce ne yapmalıyım? Yalnızlığı da kalabalığı da severim. Bahsettiğim devlet yurdunda odalar üç kişilik banyosu içinde. Tek kişilik odalar da var ve şansım olursa çıkabileceğim ki tıp okumak bu konuda ekstra şans demek bana. Fikirlerinizee değişik bakış açılarına çooook ihtiyacıım varrr

ben öğrencilik hayatım boyunca hiç yurta kalmayı düşünmedim herşeyıyle ev bana her zmn cazip geldi bende ailemin yanında elimi hiçbir işe sürmüyordum ama alıştım hatta zevklı oldu çunku benm evimdi artık hem hayatı çok iyi öğrendim hem para tutmayı şimdi sırf bu sebeple evlendiğimde hiçbir zorluk çekmedim çünkü ztn ben senelerdir kendi işimi kendim görüodum o yüzden hayat tecrübesi bakımından bence ev daha avantajlı

devlet yurduna 1 ay dayanabildim.. tabi bizim odalar 4 kişilikti duşlar ayrıydı falan. birde ben 2. öğretimdim.. okuldan koşarak dönüyordum sıcak suyu kaçırmamak için. odada horlamak ne kelime gürleyen bir kız vardı.. ondan önce uyumalıydımki duymamalıydım o gürlemeyi.. gece 3 te koridorda telefonuna melodi beğenmeye çalışan kızlar vardı.. dülülii dülüüli kafam şişti.. o duşların pisliği abbooww hiç anlatmıyım.. topak saç toplarsın delikten.. evin rahatlığından sonra yurt canını çok sıkar diye tahmin ediyorum.. hani parasını verip huzurla yaşamak işte..

Evet ev çok rahat ama ben o rahatlığı yurtta da alabileceğimi düşünüp kararsız kalıyorum. Üstelik fazlası da var yemek hazır bulaşık yok yemeğin belirli bir saati var bir düzen var yani evdeki rahatlık mı yoksa bu düzen mi diye gidip geliyorum.

Evet ev çok rahat ama ben o rahatlığı yurtta da alabileceğimi düşünüp kararsız kalıyorum. Üstelik fazlası da var yemek hazır bulaşık yok yemeğin belirli bir saati var bir düzen var yani evdeki rahatlık mı yoksa bu düzen mi diye gidip geliyorum.

yapılan yemeklerın ne kadar saglıklı olduğunun garantisi varmı yada yıkanan bulaşığın ne kadar temiz olduğu karar tabikide senin kararın ama bence herzmn ev :)

devlet yurduna 1 ay dayanabildim.. tabi bizim odalar 4 kişilikti duşlar ayrıydı falan. birde ben 2. öğretimdim.. okuldan koşarak dönüyordum sıcak suyu kaçırmamak için. odada horlamak ne kelime gürleyen bir kız vardı.. ondan önce uyumalıydımki duymamalıydım o gürlemeyi.. gece 3 te koridorda telefonuna melodi beğenmeye çalışan kızlar vardı.. dülülii dülüüli kafam şişti.. o duşların pisliği abbooww hiç anlatmıyım.. topak saç toplarsın delikten.. evin rahatlığından sonra yurt canını çok sıkar diye tahmin ediyorum.. hani parasını verip huzurla yaşamak işte..

Evet işte oda arkadaşım dışındakiler beni de çok düşündürür. Işıktan sesten rahatsız olup uyuyamayacak bir insan değilimdir ama abartan insanları kafama takmayacak bir insan da değilimdir. Ama evde sürekli yalnızmış gibi hissediyorum kendimi. Yurt oratamı da yıllardır beğendiğim durumdur. Genelde insnalr ilk yıl yurt yapıp eve çıkarlar ama benim devlet yurdu olmyaınca eve mecburen cıktım. Devlet yurdu yarı özel baya güzel bir yurt 10günümü geçirdim yedek sıram gelmeyince ev arkadaşımla mecburen eve çıktık. Şimdi yurttan çıkanlar olacak diye bize de yer açılacak. Tekrar yurdu düşünüyoruz her şeyiyle çok cazip geliyır tek sorun insanlar?

kesınlıkle ozel yurt. ne yemekle ne temızlıkle uğraşacaksın. kardeşımden bılıyorum ozel yurtta okudu 4 sene. ılk sene 4 kışıydıler bıraz zorlandı daha sonra 2 kışılık sonrada tek kışılık odaya gectı gayetde rahattı. ama ev oylemı temızlığı,yemeği vs vs... masrafıda az değil hanı

Senin derdin bence yemek yapmak evi toplamak vs vs.. Bunların üstüne basa basa söylüyorsun. yurtta nekadar özelin olur rahat edersin bilmiyorum. Ama sen o parayla çatır çatır yer gezersin:9: Tıp okumakta zor kardeşimde bunun için çabalıyor masraflı ben olsam maddi açıdan yurt a çıkarım başka türlü pek iş koymaz bana :ssz:

kesınlıkle ozel yurt. ne yemekle ne temızlıkle uğraşacaksın. kardeşımden bılıyorum ozel yurtta okudu 4 sene. ılk sene 4 kışıydıler bıraz zorlandı daha sonra 2 kışılık sonrada tek kışılık odaya gectı gayetde rahattı. ama ev oylemı temızlığı,yemeği vs vs... masrafıda az değil hanı

Hiç az değil. Benien çok rahatsız eden de o. Her ay 600 700 lira sırf ev için veriyorumdur ki bana kalan 200-300lira. Yurda çıkınca bunun tam tersine döneceğini bilmek beni yurda yöneltiyor. Biriktirip biriktirip istediğimi yapmak daha manıklı değil mi? Üstelik okulum 6yıl. Yani son sene zaten eve çıkmam şart olacak.

ama şunuda unutma. Tıp okuyorsun derslerın emınım kı çok ağırdır. kardeşım 4 kışılık odada anlaşamadı arkadaşlarıyla. bıde alt katlar gurultu yapıyolardı bıkaç kere tartışmaları oldu. yanı tamam yemeğin onune gelır temızlığın sorun olmaz ama bunlarda var unutma

eğer ev işi yapmak bu kadar zor geliyorsa ve yurdun da getirileri seni memnun ediyorsa düşünmeden yurda çıkabilirsin.
ben şartlar gereği yurtta da kaldım evde de ..şuan sorsalar yine ev derdim.

ben evden yurda çıktım üniversite zamanında dediğin gibi ev işleri ile uğraşmaktan kpss ye vakit ayıramayacağımı düşünmüştüm
özel yurttu ama benimkisi..
düşündüğüm gibi oldu yemek bulaşık derdi olmadığından dersime zaman ayırabildim ama bu tamamen benle alakalı.yurtta hiç kalamayan rahat edemeyen arkadaşlarımda vardı.kendini en iyi sen tanırsın.

Hem evde hem devlet yurdunda kaldım.Gözlemlerim şu şekilde....

-Yurt kesinlikle çok güvenlikli.
Evde böyle bir olay yok.

-Evde tüm işler sana ve ev arkadaşına bakmakta.(yemek temizlik vs)
Fakat yurtta bu işler görevli personellerce yapılır.

-Evde banyo ve tuvalet ihtiyacı daha hijyenik.
Yurtta koridorda bir tuvalet olur ve o kattaki öğrenciler o tuvaleti ortak kullanır.
Görevli personel haftada bir yıkar o tuvaleti.Evde istediğin zaman hijyeni sağlayabilirsin.
Yurtta en alt katta bir banyo olur.Banyolar aradaki bölmeler ile ayrılır.
Kapı yoktur.Onun yerine perde gerilidir.
Banyo günleri vardır.O günler dışında banyo yapman imkansızdır.
Bazen banyo kuyruğu bile olur beklemek zorunda kalırsın.
Girdiğin zamanda öyle dakikalarca kalamazsın içerde zira dışarda senden sonra bekleyen biri olabilir.
Ama suyu sıcaktır ve gür akar.
Evde banyo keyfin kafana göre olur.

-Yurtta çıkan yemekler bazen çok yağlı olur.
Seçme şansın yoktur.Ya çıkan yemeği yersin yada dışardan alırsın.
Ama evde ne istersen onu pişirirsin tabi paran dahilinde.

-Yurda giriş çıkış saatleri bellidir.
Evde böyle bir sıkıntı yoktur.

-Bazı yurtlarda odalar çok kalabalıktır en azından benim yurdum öyleydi.
Odamız 8 kişilikti.İlk yurdumda da 10 kişilikti.
Odada bir tane çalışma masası vardı.
Ya yatağında çalışırsın yada o masa boş ise orda...

-Yurtta kafana estiği zaman soyunma giyinme olayı zordur.
Malum odada senden başkaları da olacak.
Ama evde çekil odana rahat ol.

-Yurtta halı olayı yok.
Terlikle dolaşırsın.Yere birşey düşürmemeye özen gösterirsin.
Ama evde mis gibi halı döşelidir.

-Ev tutmanın külfeti daha fazladır.Eşya parası fatura masrafı mutfak gideri kira.....
Yurtta sadece aidat ödersin o da çok cüz-i ibir miktar.
Özel yurt ise çok ama çok daha pahalıdır.

-Yurt herzaman sıcacıktır.Ama evde fatura yüklü gelmesin diye çok yakamazsın.Bu yüzden çok da sıcak olmaz ev.

-Evde sessiz sakin ve dingin geçer günler.
Ama yurtta kalabalık bir ortam şen şakrak günler vardır.
Arkadaş ortamı geniştir.
Evde yeri gelir bunalırsın ama yurtta yalnız kalmayacağın için sıkılmazsın.

-Yurttaki odada geç saate kadar yada sabaha kadar oturamazsın.
Odadaki arkadaşlarının uyuması gerek lamba söndürülür tabi çoğunluk kararına göre.

Hem evde hem devlet yurdunda kaldım.Gözlemlerim şu şekilde....

-Yurt kesinlikle çok güvenlikli.
Evde böyle bir olay yok.

-Evde tüm işler sana ve ev arkadaşına bakmakta.(yemek temizlik vs)
Fakat yurtta bu işler görevli personellerce yapılır.

-Evde banyo ve tuvalet ihtiyacı daha hijyenik.
Yurtta koridorda bir tuvalet olur ve o kattaki öğrenciler o tuvaleti ortak kullanır.
Görevli personel haftada bir yıkar o tuvaleti.Evde istediğin zaman hijyeni sağlayabilirsin.
Yurtta en alt katta bir banyo olur.Banyolar aradaki bölmeler ile ayrılır.
Kapı yoktur.Onun yerine perde gerilidir.
Banyo günleri vardır.O günler dışında banyo yapman imkansızdır.
Bazen banyo kuyruğu bile olur beklemek zorunda kalırsın.
Girdiğin zamanda öyle dakikalarca kalamazsın içerde zira dışarda senden sonra bekleyen biri olabilir.
Ama suyu sıcaktır ve gür akar.
Evde banyo keyfin kafana göre olur.

-Yurtta çıkan yemekler bazen çok yağlı olur.
Seçme şansın yoktur.Ya çıkan yemeği yersin yada dışardan alırsın.
Ama evde ne istersen onu pişirirsin tabi paran dahilinde.

-Yurda giriş çıkış saatleri bellidir.
Evde böyle bir sıkıntı yoktur.

-Bazı yurtlarda odalar çok kalabalıktır en azından benim yurdum öyleydi.
Odamız 8 kişilikti.İlk yurdumda da 10 kişilikti.
Odada bir tane çalışma masası vardı.
Ya yatağında çalışırsın yada o masa boş ise orda...

-Yurtta kafana estiği zaman soyunma giyinme olayı zordur.
Malum odada senden başkaları da olacak.
Ama evde çekil odana rahat ol.

-Yurtta halı olayı yok.
Terlikle dolaşırsın.Yere birşey düşürmemeye özen gösterirsin.
Ama evde mis gibi halı döşelidir.

-Ev tutmanın külfeti daha fazladır.Eşya parası fatura masrafı mutfak gideri kira.....
Yurtta sadece aidat ödersin o da çok cüz-i ibir miktar.
Özel yurt ise çok ama çok daha pahalıdır.

-Yurt herzaman sıcacıktır.Ama evde fatura yüklü gelmesin diye çok yakamazsın.Bu yüzden çok da sıcak olmaz ev.

-Evde sessiz sakin ve dingin geçer günler.
Ama yurtta kalabalık bir ortam şen şakrak günler vardır.
Arkadaş ortamı geniştir.
Evde yeri gelir bunalırsın ama yurtta yalnız kalmayacağın için sıkılmazsın.

-Yurttaki odada geç saate kadar yada sabaha kadar oturamazsın.
Odadaki arkadaşlarının uyuması gerek lamba söndürülür tabi çoğunluk kararına göre.

Teşekkür ederim. Yurt yeni oldugu için banyo sıkıntısı vs odada oldugundan yok. Tüm kararlarım yurt yönünde. Umarım alınırım. Çoook Teşekkürler herkese:)

Back
X