eve gelmeyen kocaya tavır yapmam suç mu?

mutisme

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2015
237
111
18
35
Günaydın arkadaşlar. Dün eşim iş çıkışı arkadaşlarıyla oyun oynadi yemek yedi eve dokuz buçuk gibi geldi üzerini değiştirip komşumuz olan arkadaşına gitti. Gece onikiyi geçiyordu geldiğinde.
Sabah kalktım kahvaltisini hazırladım bir karış surat neymis yüzüm asıkmış. Bana tavır yapıp çekti işe gitti. Benim hissetmeye yaşamaya hakkım yok mu. Ben haksız mıyım. Istesem dr gulemem ki ne yapiyim. Tum gun gece yapayalniz bırakmış beni.

Günaydın arkadaşlar. Dün eşim iş çıkışı arkadaşlarıyla oyun oynadi yemek yedi eve dokuz buçuk gibi geldi üzerini değiştirip komşumuz olan arkadaşına gitti. Gece onikiyi geçiyordu geldiğinde.
Sabah kalktım kahvaltisini hazırladım bir karış surat neymis yüzüm asıkmış. Bana tavır yapıp çekti işe gitti. Benim hissetmeye yaşamaya hakkım yok mu. Ben haksız mıyım. Istesem dr gulemem ki ne yapiyim. Tum gun gece yapayalniz bırakmış beni.
Eğer eşin anlayışlı biriyse karşına al konuş tabikide gönül koymak en doğal hakkın biraz soğuk davran bakma yüzüne ev içinde birazda olsa anlasın sende durgun davran biraz umarım düzelir aranız keşke sende tartışma diliyle değilde sakin bir şekilde söyleseydin yalnız kaldım gibisine

Eğer eşin anlayışlı biriyse karşına al konuş tabikide gönül koymak en doğal hakkın biraz soğuk davran bakma yüzüne ev içinde birazda olsa anlasın sende durgun davran biraz umarım düzelir aranız keşke sende tartışma diliyle değilde sakin bir şekilde söyleseydin yalnız kaldım gibisine
Umrunda değil ki. Cok sık yapar oldu. Gecen gece film izliyoruz evde. Arkadaşı arayip çağırdı. Filmi yarıda bırakıp gitti.

Umrunda değil ki. Cok sık yapar oldu. Gecen gece film izliyoruz evde. Arkadaşı arayip çağırdı. Filmi yarıda bırakıp gitti.
Yanlış anlama da ben bile korktum bi insanın eşinden değerli ne olabilir ki umarım kötü bir şey yoktur sende bi gece annen gile falan gitsene haber ver de git ama bakalım napıcak

hepimi oluyor arada bir mi oluyor.
Yok surat yapacaksanız ve arada oluyorsa hıc gondermeyın daha kıymetli.
ama hep oluyorsa surat yapmanız az bile

Ben böyle durumlarda ona aynı şekilde davranarak empati kurdururum.
O akşam evde olacak olsa dahi plan yapar çıkardım ki anlasın evde birini saatlerce yalnız bırakmak neymiş.

Hani kirk yilda bir gidebilir , il dışından arkadasi gelir filan anlarim. Ama surekliyse surat yapma , direkt soyle. Onlemini al. Surat yaptıkça daha cok gider. Erkeker anlamıyor şekerim.

Şimdi , eve gelmeyip bekar hayatı gibi yaşaması hep oluyorsa takındığınız tavır az !sanırım ben daha kötüsünü yapardım suratım asık kalmasıyla olmaz beteri olurdu.
Ama bunu nadiren yapan bir insan ise onunda hakkı ,tabi genede gece 12 yi geçmesi biraz abartı !
Netice onu bekleyen bir eşi var hani bunu konuşarak çözebilirsiniz tabi anlayan bir insansa.

bunun ıcın sızın onayınızı aldı mı yada onceden planlanmıs bır durum muydu ??? dısarda yemek yemesı ve sonra komsuya gıtmesı.....
akşam oldugunda herkes evde olmalı bence, ayda yılda bır kursu olur-ısı olur-ekstra bır program olur ama madem cıktı dısarda takıldı, geldıgınde evde sızınle vakıt gecırse ımıs...
burda tavır yapması gereken sızsınız, esınız degıl..

1-kocamın başka versiyorun
2-tam sopalık.
3-bizimki babasından çok korkar onun manası ile evde duruyor.
4-azarlanarak ağzına sıçılarak eğitilmiş. normal laftan anlamıyor.
olası çözümler
1-sende aynısını yap.
2-sende arkadaşlarınla oraya buraya koşturmaktan kahvaltı koyma önüne
3-karşına al "çocuk oyuncağına döndü bu evlilik belli saatte beni evde görmek istiyorsan akşam evinde olacaksın" de "beni hiç dinlemiyorsan bu evlilik bitmiş" de
4-bu abuk subuk gitmesini izin gününe bağla o zaman ne bk yerse yesin.
5-anasına babasına mutlaka şikayet et. ağlan
6-sosyal hayat da sosyal hayat deyip durursa "sosyal hayata bu kadar aşıksan neden evlendin" de
bu saydıklarım kocanın cinsine göre uyarlanabilir ama garantisi yok. benimki de şu sıralar evde de sigaradan nefret edip üstüne sigara kokusunun sinmesine küfredip ertesi gün gebermiş gibi kahveye oyun oynamaya gidebiliyor.
ayrıca çocuk yoksa da bazen kendilerini evin çocuğu filan sanıyorlar.

Şimdi , eve gelmeyip bekar hayatı gibi yaşaması hep oluyorsa takındığınız tavır az !sanırım ben daha kötüsünü yapardım suratım asık kalmasıyla olmaz beteri olurdu.
Ama bunu nadiren yapan bir insan ise onunda hakkı ,tabi genede gece 12 yi geçmesi biraz abartı !
Netice onu bekleyen bir eşi var hani bunu konuşarak çözebilirsiniz tabi anlayan bir insansa.
Geçen gün arkadaşına yemeğe gittik. Yalnız kalmayim diye götürdü beni sanırım. Felaketti. Erkekler salonda yediler ben arkadaşının eşiyle odada yedim. Ikinci sınıf muamelesi resmen. Eşimin yüzünü goremedim. Ordan eve geldik üst kattaki arkadasina gittiler beni evde bırakıp. Geldiğinde saat gece ikiydi. Haftada bir iki olnaya basladi gitmeler yerli yersiz telefonlar.

Sıklaşırsa bir ders ver onun frekansından. Çünkü hoş değil, arkadaş çevresiyle tabii ki görüşsün gitsin gelsin, ama bunun esnekliğini ayarlayamamış belli ki...
Arkadaşlarıyla görüşüp gelip sonra komşuya gitmesi falan vurdumduymazca geldi...
Konuşup uyardıktan sonra tekrar ederse bi ders ver, o işteyken habersizce bi arkadaşına falan git. Yalnız kalsın bi.

Sıklıkla olmuyorsa arada bır esınızınde arkadaslarıyla gorusmeye hakkı var dıye dusunuyorum.Siyam ikizi gibi yaşanmaz ama Sıklıkla yapıyorsa evde olacagını garantilediğiniz bi esnada sizde arkadaslarınızla dısarı cıkın ve benzer saatlerde donun.. Size soyleyecegı her kelımeyı aynen ıade edersiniz.İpin ucunu basından yakalamak lazım.Sonra alıskanlık halıne gelırse onu kesilemiyor ne yazıkki..

sizden sıkılıyo.
accık kışırın kocanıza.
ay nebiliyim akşam o gelince üstüne atlayın.
onlayken kıpır kıpır olun.
adam koşa koşa gelir eve.
ben de çok durgun bi eşe gelemezdim doğrusu.

Back
X