Eve Gündüzlü çalışan sorunsalı

Ihlamur_sokak

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2017
332
479
103
38
İstanbul
Merhaba sevgili kk uyeleri,
Uzun zamandir araştırdığım bir konuda sonuç alamayinca size danısmak istedim. Istanbul Avrupa yakasında yaşıyoruz
18 aylık bir bebeğim var, çalışıyorum ama evden oldugu için bebeğimle kendim ilgileniyorum. Evimize bize destek olması için yardimcı arayışımız var, çesitli ajanslar var bir iki tanesiyle calıstim ücreti verdim ama sonuc alamadim. Beklentimiz aslinda herkes gibi ortalama şeyler; işini sahiplenen, sigara kullanmayan, temiz, pratik, telefonuyla gun geçirmeyen, ailemizin kurallarına saygı duyan biri vb.
Filipinli olunca zaten fiyatlar neredeyse 10binlere ulasmış inanilacak gibi değil.
Sormak istediğim sizler bu ihtiyaclarınizı nasıl hallettiniz, tavsiye edeceginiz ajans ya da kişi var mi?

Ben bir dönem araştırdım bakıcı bulan bir şirketin sahibiyle de görüştüm. Ben yarım gün istiyordum ama yabancı uyruklu olanlar yarım gün iş olduğunda, daha iyi bir iş bulduklarında hemen bırakıyormuş. Genelde yatılı ya da tam gün istiyorlar demişti. Biz uzun uzun araştırıp iş arkadaşlarımızdan sorup soruşturduk ve öyle bulduk o dönem.

Tek bildiğim ajansta olsa yabancı bakıcılara güven olmuyor. Gerçekten bir tık daha iyisini bulunca gidiyorlar. Aile hayatları genelde yok gibi yani hafta sonu 3-5 kişi karışık aynı evde yaşıyorlar( arkadaşlarıyla tabi) buda demek pandemi döneminde hijyen olarak güvenmek çok zor

Yabancı uyruklu mu istiyorsunuz onlar genelde yatılı çalışıyor. Gündüzlü isterseniz genelde asgari ücrete çalışıyorlar bunlar için de siteler olduğu gibi siz de internete ilan verebilir veya komşu eş dost tavsiyesiyle bulabilirsiniz. Bir de bazı mahalleler de muhtarla da bu konuda yardımcı oluyor iş arayanlar muhtara gidip iş aradığını söylüyor bu yüzden muhtarlar da bazen bakıcı bulabiliyor

Yabancı almayın su dönemde. Evlerde toplu kalıyorlar, her birinin nerede çalıştığı belli değil.
bazıları tekstildeki çalışıyor, Afgan, Suriyeli, Özbek, Türkmen hepsi aynı ortamda vs...
Gerek yok bu riske.
apartman görevliniz varsa ona sorun, evinizin çevresindeki tanıdık esnaflar haber bırakın, zaten siz de evden çalışıyor olacaksınız sanırım. İstediginiz gibi gözlemleme şansınız olur.

Bulamiyorum canim ya, gercekten kac yildir soyle guvenli bir yardimci bulamiyorum bebegimr kv bakiyor ama eve arada ya da duzenli birini almak istiyrum ama yok

Eskiden iyi bakicilar ruslar olurdu diye hatirliyorum..Dolar artip onlar zenginlestikce bize gurculer, kirgizlar falan kaldi..Yakinda suriyeli bakici aramaya baslariz heralde 🤣
Amann Suriyeli bakıcı hayal edemiyorum. 😂 Onlar kendi çocuklarına bakmio hepsi dörder dörder doğuruyor. Ama kendi kendine büyüyor çocuklar. . Bizim çocuk büyütme kültürüne ayak uydurmak onlar 🤦

İmkanınız varsa kesinlikle filipinli derim. İstanbul’da bu anlamda çok iyi firmalar var. Ben başka bir şehirdeyim. Daha önce bulunduğum şehirde başka birinin evinde çalışmış olsun istemedim. İngilizce biliyorlar,kibar ve güleryüzlüler.. haftada bir gün izinli,yokluğunu epey hissettiriyor :)

İmkanınız varsa kesinlikle filipinli derim. İstanbul’da bu anlamda çok iyi firmalar var. Ben başka bir şehirdeyim. Daha önce bulunduğum şehirde başka birinin evinde çalışmış olsun istemedim. İngilizce biliyorlar,kibar ve güleryüzlüler.. haftada bir gün izinli,yokluğunu epey hissettiriyor :)
Tek merak ettiğim neden daha önce başka birinin evinde calismis olsun istemedniz

Oyun ablası gercekten cok mantıklı oluyor. Internette bir uygulamadan cevremizde olan oyun ablarini bulduk, bir iki tanesi ile tanistik ve bir araya geldik. Onlar oyun onarken tanımak amaclı ben de onlarla vakit geçirdim ilk seferlerde ve iyi de oldu. Hem inların bütcelerine katkı sağlıyor hem oğlum yönlendirmeli oyunlar oynayabiliyor ben de o arada bir nefes almış olabiliyorum.
Ama maalesef cevreden henüz ev icin yardımcı bulamadim. Günlük bayan gonderen yerler var onda da sabah 09.oo akşam 17.oo deniyor kadinın gelmesi 10 cıkana kadar elinde telefon işler de yetişmiyor haliyle:) Ben cevreyi biraz daha arastırayım👌
Çevreden temiz bir türk hanım bul temizliğe ve yemeğe yardım etsin
Yarım gün de oyun ablası al üniversiteli kaliteli zaman geçirsin. Çok çok daha ucuza gelir

Oyun ablası gercekten cok mantıklı oluyor. Internette bir uygulamadan cevremizde olan oyun ablarini bulduk, bir iki tanesi ile tanistik ve bir araya geldik. Onlar oyun onarken tanımak amaclı ben de onlarla vakit geçirdim ilk seferlerde ve iyi de oldu. Hem inların bütcelerine katkı sağlıyor hem oğlum yönlendirmeli oyunlar oynayabiliyor ben de o arada bir nefes almış olabiliyorum.
Ama maalesef cevreden henüz ev icin yardımcı bulamadim. Günlük bayan gonderen yerler var onda da sabah 09.oo akşam 17.oo deniyor kadinın gelmesi 10 cıkana kadar elinde telefon işler de yetişmiyor haliyle:) Ben cevreyi biraz daha arastırayım👌
Ben yardımcılarımı s.....com a ilan vererek buluyorum. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Hele ki siz de evdesiniz. Yakın çevre ve referans şartı koyun çok fazla kişi dönecektir, sevgiler

Bu bilgi için gercekten teşekkur ederim🙏 Hep düşünüp sonra cekiniyordum, şimdi hemen bir ilan hazırliyorum👌

Ben yardımcılarımı s.....com a ilan vererek buluyorum. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Hele ki siz de evdesiniz. Yakın çevre ve referans şartı koyun çok fazla kişi dönecektir, sevgiler

Back
X