evde birçok hayvan beslemiş biri olarak kesinlikle kedi öneririm. ev içinde daha kolay, ama bahçede de bakarım diyorsanız, gönlünüzden geçen köpekse köpeği tercih edin.
Ben evde hayvan beslenmesine karsiyim, onlar kendi dogal ortaminda, ozgurce yasamali. Alip eve yada kafese kapatmak acimasizlik bence. Hayvanat bahcesindeki, pet shoplardaki hayvanlari gorunce cok uzuluyorum . İlla alicam diyorsaniz ya balik yada bahceli eviniz varmis, belki disarida bir kulube yapip, kopek besleyebilirsiniz. Ama bana gore en guzeli hayvanlara hic mudahale etmemek.
Evde besleyemem, bahçede duracak diyorsanız köpek bakmalısınız, her köpek cinsi bahçede bakılmaz, çocuklarla dost olsun, ne çocuk ona, ne köpek çocuğa zarar vermesin, uysal, uyumlu olsun diyorsanız size Golden Retriever tavsiye ederim, erkek alırsanız özel gün, doğum vb olmaz, gerçi dişilerinde özel günlerini anlamazsınız bile.
Yalnız özür dilerim yanlış anlamayın ama gerçekten bakıp sevip sahiplenecekseniz alın, hayvanlar çok duygusaldır, sahipleri tarafından sevilmediklerini hisseder ya da terk edilirlerse bunalıma giriyorlar((
keşke Türkiyede öyle olsa başı boş hayvan olmasa bakımı zor olabilir benim aklıma akvaryum geldi hem ses yok hemde evikirletmez güzel görüntü verir
kedi nedense bakamazmisim gibi geliyor, nedense kediden korkuyorum.
dogru diyorsunuz da sonucta artik buyuk sehirlerdeyiz. bu hayvanlar koy yasaminda degiller, bu sehirlerde daha da telef oluyorlar. biz alsak, korusak daha iyi.
yokk, mune. cok kararliyim. esim ve kizim hayvanlarin hastasi. bende seviyorum, hep uzaktandi. gercek olsun istiyorum. onerini netten arastiracagim. birde disi hayvanlar kanayinca cok mu kaniyor? yani bir sey baglaniyor mu?
akvaryum falan sanki pek iletisim icine giremiyoruz gibi geliyor. kizim eline hamster aldi, bayagi sevdi onu. ama ben pek tiksindim
Sokaklarda sokak hayvanının bulunmadığı ülkelerde hayvan barınakları vardır ve köpekler buraya tıkılır. Ayrıca dönem dönem, barınakta yer olmaması sebebiyle öldürülürler. Köpek sahiplenmek istiyorsanız, bunun tek yolu petshop kapısından içeriye girmek değildir. Petshop durumunu da araştırmanızı öneririm, dişiler damızlık olarak kullanılıp bebekleri anne sütü göremeden annenin altından alınır. Yavru da aramayacaksınız, cins de aramayacaksınız. Kendiliğinden eğitimli olan bir köpek cinsi yoktur, sizde eğer bir köpeği eğitebilecek bilgi, donanım ve potansiyel yoksa o köpeğin sonu, gideceği yer yine barınak olur. Ben size, bu konu hakkında belli bir bilgi ve deneyim birikimine sahip olmadan hiçbir hayvan sahiplenmemenizi tavsiye ediyorum. Kedi bakmak, köpek bakmak, ya da herhangi bir hayvana bakmak çocuk oyuncağı değildir. Eve farklı bir yaratık almıyorsunuz, duyguları, düşünceleri, hisleri olan duygusal bir canlı alıyorsunuz. Bu kadar hor kullanma lüksünüz yok. Hayvanın ten kokusuna, kuru mama kokusuna, dışkı kokusuna alışmak herkesin harcı değildir. Tüyleri gözünüze batabilir. Şimdilik köpek falan sahiplenmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?