Kızlar merhaba, 5 senelik evliyim, 5,5 aylık bir bebeğim var. Sorun başlıktan da anlaşılacağı üzere eve misafir çağırmaya üşeniyorum.
Kendime göre sebeplerim; Bebek varken (bebek yokken de kimseyi çağırdığım yoktu gerçi, anca Ramazan'da iftara. Bu sene hamileyim diye o da olmadı) Nasıl hazırlık yapıcam yine evi bir temizlenmem gerekcek, alışveriş de yapmam lazım, sonra pis olcak bir daha toplayıp temizlemem lazım... En zoru hazırlık yapması....
Yurt dışından tr ye yerleşen çok yakın bir akrabam var. Onları çağırmam lazım ama üşeniyorum valla... Ne demişlerse annem de babaannem de x leri bir gün evine çağır dedi. Ama ben hala çağırmadım....
Kuzenim evlendi onu da almam Lazım ama ona da yok...
Ben gidiyorum millete ama kimseyi çağırdığım yok...
Bu durumu Nasıl yıkıcım bilmiyorum. Ben mi çok tembelim?? Aynı sorunu yaşayan var mı? Siz Nasıl yapıyorsunuz? Aşıyım artık şu durumu yaaa
Bir yerden başlaman gerek
Misafir çağırmak için çok büyük işlere gerek yok
Cuma akşamı eltimi, annesini ve iki çocuğunu ağırladım, şehir dışından geldiler, bir gece kaldılar
Çarşamba akşamı yemek menümü hazırlayıp alış veriş yaptım
Perşembe akşamı ufak çaplı bir temizlik yaptım, zeytinyağlıları pişirdim, yapacağım yemek için hazırlık yaptım
Cuma akşamı da işten gelince eşim onları almaya gitti, bende mutfağa girip yemeği hazırladım, yemeğe oturduğumuzda fırında kek vardı çayın yanına, biraz telaşlı oldu ama yetişti çok şükür. Dün sabah da onlar uyurken kalktım, kahvaltıyı hazırladım, çok vakit yoktu tava böreği, menemen, kahvaltılık çeşit çıkardım yanına da fırından bir iki ilave yaptım oldu bitti. Yedik içtik sohbet muhabbet, öğlen gibi gittiler. Eltimi kız kardeşinin evine götürdü eşim, teşekkür ede ede bitiremediler. Misafir dediğin bu kadar işte. Az bir koşturması oluyor ama güzel bir şey, evde berekettir misafir. Biz de çocuk olmadığı için eltimin bebeği ile çok iyi vakit geçirdik, eve neşe geldi. Kendisi ve annesi de çok tatlı insanlar, güldük söyledik neşe oldu, bizi sayıp o kadar yoldan geldiler, kardeşinden önce bana geldi kızcağız. Misafir güzel şeydir, iş gözüyle bakmazsan neşeli geçer