eveett kimler doğum izninde veya ücretsiz izinde??birbirimize DESTEK olalımmm

Tuanas

minnak tavşaann
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2011
667
14
96
Kayseri
izniniz nezaman bitiyor bebeklerinizi ne zaman yaban ellere :5: vereceksiniz. verenler varsa bizimle duygularını paylaşsınlar izin bitimine yaklaşanlar neler hissediyorsunuz.

bu arada size müjdem var! izin hakkı iki yıla çıktı vee şu anda ücretsiz izinde olanlar da yararlanabileceelkkkk :)):52::52::52:
1- Aylıksız izinde olan devlet memurları isterlerse aylıksız izinlerini 24 aya yükseltmeleri mümkündür.
2- Aylıksız izni tamamlayıp göreve başlayan devlet memurlarından 24 aylık sürenin sonunu aşmayanlarda kalan süre için aylıksız izin almaları mümkün bulunmaktadır.
3- Doğumdan sonra 24 aylık izin süresi geçirmiş devlet memurlarının aylıksız izin kullanma imkanı bulunmamaktadır

21 aralık 2009 da oğlum dünyaya geldi. rapor ve doğum izinlerinden sonra ücretsiz izin aldım ve 1 mart 2011 de işe dönmeyi planlıyorum. oğlumu doya doya emzirdim ve geçen hafta ilk adımlarımı gözlerimle gördüm. çok yoruldum, uykusuz gecelerim geçti ama değdi. işe başlasam bu kadar emziremez belki ilk adımlarına tanık olamazdım. şükürler olsun nasip oldu.
işe başlayacağımı düşündükçe uykum kaçıyor. işimi seviyorum ama oğlumu düşününce daralıyorum. 1 aya yakın bir süredir bakıcı geliyor. yarım gün. oğlumu ona alıştırmaya kendimi bu duruma alıştırmaya çalışıyorum. çok zor. yaşayan anneler bilir.
bir yandan da evde olmaktan da sıkıldım. evde olunca eşim bana ev hanımı gibi davranmaya başladı sanki. ütü, yemek vs. konusunda.şimdiden hiç bir şeyin evde olduğum zamanki gibi olmayacağını ütü, alışveriş vs. konusunda görev paylaşımı zamanının geldiğini anlatıyorum ona.
pimpirikli bir insan değilimdir. insanlara samimiyet ve güvenle yaklaşırım. bakıcı konusunda içimi ferah tutuyorum.eve kamera vs. koyma bana uzak bir fikir. kendi yapmadığım hiç bir şeyi ondan istemeyeceğim ama onun bebek büyütme konusundaki ayrıksı fikirlerini değiştirmem de çok zor görünüyor.
bu dönemde duygusallıktan çok sorun çözen biri olmam gerekecek sanırım.

Son düzenleme:
amannn maşallahh:nazar::nazar: Allahım bize de nasip eder umarım ilk adımlarını görmeyi.. benim bile şimdiden düşününce uykularım kaçıyor ki 9 ayımız var daha ama buna engel olamıyorum. kesinlikle dediğin gibi eşim ev hanımı muamelesi yapıyor bana da ama ben işteyken bu kadar yorulmuyordum. hem psikolojik hem de fiziksel olarak çok yoruluyorum..
bakıcı hiçbir zaman anne gibi olamaz burda önemli olan bebeğin onu sevmesi. nasıl alıştı mı ona karşı tavırları nasıl?
canım yaa çok az zamanın kalmış hadi hayırlısı.

merhaba tuanas,
bakıcımız 3 çocuk annesi şevkatli, güler yüzlü bir kadın. bebek psikolojisi hakkında tecrubeleri dışında yoğun bir bilgisi yok.ama benim için sevgi ve şevkat daha önemli. şevkat ve merhamet sahibi olanı bilgili ve katı olana tercih ederim.
bebeğim henüz çok alışamadı.yemek yerken benim yedirmemi, uykuya benim yatırmamı istiyor.ben bebeğimi hiç sallamadım.biraz okşama ve biraz süt içerek uyur. illa ben uyutayım istiyor gündüzleri. ben evden çok erken ayrılmış olacağımdan eşim teslim edecek bakıcıya.kaç kez zor durumda kalırsan altını sen değiştirmelisin dedim. hiç oralı olmadı. bazen sabah kalkar kalkmaz kaka yapıyor. bakıcı gelene dek öyle kalmasını istemiyorum.
maddi durumum olmasına rağmen çalışırken bulaşık makinesi almadım. öyle pişman oldum ki. ücretsiz izinde iken eşimden de isteyemedim.onun kazancı ile geçindik. tek gelirle geçinmek gerçekten zor.
ücretsiz izin 24 aya çıktı ama kimse tek maaşla nasıl geçinileceğini açıklamıyor. bence en az 1 sene ücretli izin hakkı olmalı idi.
işe başlar başlamaz ilk işim makine almak olacak. üstümdeki ekstra yüklerden arınayım ki bebeğime daha çok vakit ayırabileyim.
ütü işini eşime havale ediyorum. sadece kendi gömleklerini ütülese yeter bana.
annelerin bir çeşit bildiri ile kocalara dur demeleri gerek yoksa her iş "görevimiz" haline geliyor. bu 1 sene boyunca market -pazar alışverişini de hep ben gördüm. bundan sonra eşimin eline listeyi tutuşturucam.:42:
bebeğim bebeğim bebeğim..senden nasıl ayrılıcam?

evet şevkat ve güleryüz çok önemli bakıcıda. ücretisz izin isterse 36 ay olsun dediğin çok doğru sonuçta bana ne para veriyorlar ne de sigortamı yatırıyorlar.. ama işte kendimizi bebeklerimizle avutuyoruz. biz de evkredisi ödüyoruz bazen acaba başlasammı dediğim oluyor. evde oturup birilerinden para almak hiç huyum değildir zoruma gidiyor benimde. aslında gitmemeli ama işte bazen öyle hissediyorum.. sonra dediğin gibi evde de sıkılıyor insan. hele doğru dürüst arkadaşın yoksa ya da mevsim kışsa
ben çalışırken mutfağa beraber girer yapar beraber toplar çıkardık şimdi farkında olmadan hepsini ben yüklenmişim:49::49: geçen eşimi uyardım bu konuda sağolsun yardımcı oldu ama :16::16: bu bana 1 ay gider artık..
allah sabır versin sana da bebişe de. hem belki işe başlayınca daha rahatlayacaksın. pazartesi sendromu gibi birşey yaşadığını düşün.. düşünebilirsen:50:

bu arada size müjdem var! izin hakkı iki yıla çıktı vee şu anda ücretsiz izinde olanlar da yararlanabileceelkkkk :)):52::52::52:
1- Aylıksız izinde olan devlet memurları isterlerse aylıksız izinlerini 24 aya yükseltmeleri mümkündür.
2- Aylıksız izni tamamlayıp göreve başlayan devlet memurlarından 24 aylık sürenin sonunu aşmayanlarda kalan süre için aylıksız izin almaları mümkün bulunmaktadır.
3- Doğumdan sonra 24 aylık izin süresi geçirmiş devlet memurlarının aylıksız izin kullanma imkanı bulunmamaktadır
sevgili tuanas bende 1 sene ücretsiz izin alıp bebeğimi kendim büyüttüm . ücretsiz izinim bitti ve işime geri döndüm. ancak 657 nin değişmesiyle aylıksız izin süresinin 24 aya çıkması ile yeniden ücretsiz izin almayı düşünüyorum. Ancak bulunduğum ildeki milli eğitim müdürlüğü 1 yılını doldurduysan ve işe döndüysen başvuramazsın diyor. 2. yazdığın maddenin doğruluğundan eminmisin?:18:
l

sevgili tuanas bende 1 sene ücretsiz izin alıp bebeğimi kendim büyüttüm . ücretsiz izinim bitti ve işime geri döndüm. ancak 657 nin değişmesiyle aylıksız izin süresinin 24 aya çıkması ile yeniden ücretsiz izin almayı düşünüyorum. Ancak bulunduğum ildeki milli eğitim müdürlüğü 1 yılını doldurduysan ve işe döndüysen başvuramazsın diyor. 2. yazdığın maddenin doğruluğundan eminmisin?:18:
l

Evet canım memurlar nette bilirkişi yanıtlamış bazen müdürlükler konudan habersiz kural koyabiliyorlar sen bu konuyu iyice araştır haksızlığa uğrama hatta 1 yılın dolmadan başlayıp tekrar ayrılanlar da oluyordu. Öyle olursa böyle de olur sen bunu direk bağlı oldugun bakanlikla görüş .

Son düzenleme:
iş yerindeki arkadaşlarım 3 aylık izinleri bitip dönmüşler bile bazıları evi taşımış baıları süt iznini bi güne toplamış benimde bu cuma bitiyor 3 ayım 1 ayda ücretsiz izin alıcam malesef dönmek zorundayım çünki evimiz kira ve gittikçe zorlanmaya başladım eşim ödemelerde 1 ay daha sıkalım dişimizi sen ev de kal diyor canım. kayınvaldemle yan yanayız çocuğa o bakıcak küçük görümcemle zaten doğduğundan beri de hep yardım ediyolar dinlenmem için veya dışarı markete vs. gittiğimizde falan hep onlar bakıyor iyiki süt sağma makinesini de erkenden almışım çok faydasını gördüm bu sayede
bende isterdim kızımı kendim büyüteyim ama malesef işte nasıl ayrılıcam ondan bilmiyorum. eşim bile akşam gelince geç geliyor bide 8-9 gibi önce kızımıza yapışıyor kokusunu bi çekiyim yarına depolayım diyor.

21 aralık 2009 da oğlum dünyaya geldi. rapor ve doğum izinlerinden sonra ücretsiz izin aldım ve 1 mart 2011 de işe dönmeyi planlıyorum. oğlumu doya doya emzirdim ve geçen hafta ilk adımlarımı gözlerimle gördüm. çok yoruldum, uykusuz gecelerim geçti ama değdi. işe başlasam bu kadar emziremez belki ilk adımlarına tanık olamazdım. şükürler olsun nasip oldu.
işe başlayacağımı düşündükçe uykum kaçıyor. işimi seviyorum ama oğlumu düşününce daralıyorum. 1 aya yakın bir süredir bakıcı geliyor. yarım gün. oğlumu ona alıştırmaya kendimi bu duruma alıştırmaya çalışıyorum. çok zor. yaşayan anneler bilir.
bir yandan da evde olmaktan da sıkıldım. evde olunca eşim bana ev hanımı gibi davranmaya başladı sanki. ütü, yemek vs. konusunda.şimdiden hiç bir şeyin evde olduğum zamanki gibi olmayacağını ütü, alışveriş vs. konusunda görev paylaşımı zamanının geldiğini anlatıyorum ona.
pimpirikli bir insan değilimdir. insanlara samimiyet ve güvenle yaklaşırım. bakıcı konusunda içimi ferah tutuyorum.eve kamera vs. koyma bana uzak bir fikir. kendi yapmadığım hiç bir şeyi ondan istemeyeceğim ama onun bebek büyütme konusundaki ayrıksı fikirlerini değiştirmem de çok zor görünüyor.
bu dönemde duygusallıktan çok sorun çözen biri olmam gerekecek sanırım.

raporu nasıl aldınız bende alacağım sordum soruşturdum veremeyiz diyorlar bir bulsam yolunu varmı bildiğiniz yer

iş yerindeki arkadaşlarım 3 aylık izinleri bitip dönmüşler bile bazıları evi taşımış baıları süt iznini bi güne toplamış benimde bu cuma bitiyor 3 ayım 1 ayda ücretsiz izin alıcam malesef dönmek zorundayım çünki evimiz kira ve gittikçe zorlanmaya başladım eşim ödemelerde 1 ay daha sıkalım dişimizi sen ev de kal diyor canım. kayınvaldemle yan yanayız çocuğa o bakıcak küçük görümcemle zaten doğduğundan beri de hep yardım ediyolar dinlenmem için veya dışarı markete vs. gittiğimizde falan hep onlar bakıyor iyiki süt sağma makinesini de erkenden almışım çok faydasını gördüm bu sayede
bende isterdim kızımı kendim büyüteyim ama malesef işte nasıl ayrılıcam ondan bilmiyorum. eşim bile akşam gelince geç geliyor bide 8-9 gibi önce kızımıza yapışıyor kokusunu bi çekiyim yarına depolayım diyor.
canım ya en azından şu açıdan bak senin kayınvaliden var nerden baksan kendi canı. ben bırakamıyorum durumumuz da baya sıkıştı ama bakacak kimse yok bakıcıya bıraksak o da isteyecek 500 bir işime yaramayacak aldığım maaş. bırakamadım bebişi. :50:

allah kolaylık versin canım valla zor işimiz benimde eşim ayarladı bu gün 1 ay ücretsiz izin aldım iş yerinden önümüzdeki ayın 11 döncem işe en çok kafama süt işi takılıyo bakalım inşallah biraaz daha yeter sütüm bazen çok güzel geliyo bazen hiç gelmiyo

allah kolaylık versin canım valla zor işimiz benimde eşim ayarladı bu gün 1 ay ücretsiz izin aldım iş yerinden önümüzdeki ayın 11 döncem işe en çok kafama süt işi takılıyo bakalım inşallah biraaz daha yeter sütüm bazen çok güzel geliyo bazen hiç gelmiyo

1 ay 1 aydır şimdiden hayırlı olsun canım. benim de öyle mesela bugün az gibi sanki sütüm bir de az emzirince az oluyormuş gibi geliyor .

sütüm olsun diye neler yiyip içiyorum bazen çok güzel bazen çok az geliyor önceki aylarda sadece sağ göğsümden 150 ml. doldurabiliyordum şimdi 100 ml.zor çıkıyo giderek azalıyor sanki sütüm işe başlamadan bi stok yapabilsem doktor duruma göre 5.ayda ek gıdaya geçiş yaparız dedi. bakalım hayırlısı

benim de ücretli iznim 3 gün sonra bitiyor,devamında rapor alacağım,inşallah arkasından da ücretsiz izin.çocuğum 1 yaşına gelene kadar çalışmayı düşünmüyorum.biraz sıkışacağız ama olsun,çocuğumdan önemli değil idare edebiliriz.

kızım şu an 55 günlük ve ben çok pimpirikliyim.doğumdan sonra süt yetersizliğinden dolayı küvözde kaldı,ondan beri çok tedirginim her şeyini inceliyorum.
bugün huzursuz biraz,önce ağlamaktan emmedi,gazı varmış altını falan kirletti rahatladı uyuyakaldı,bu sefer de o yüzden emmiyor.uyandırmaya çalışıyorum uyanmıyor.1 dk ya emdi ya emmedi,uyuyup duruyor çok tedirginim.bir de yeni emmeye başladı önce emmiyordu,yoksa yine mi bırakacak diye gözümü üstünden alamıyorum.birz daha rahat olmam gerekiyor ama olamıyorum.55 günlük bebeğin kan şekeri falan hemen düşer mi acaba,daha ne kadar uyuyacak ki böyle?

sütüm olsun diye neler yiyip içiyorum bazen çok güzel bazen çok az geliyor önceki aylarda sadece sağ göğsümden 150 ml. doldurabiliyordum şimdi 100 ml.zor çıkıyo giderek azalıyor sanki sütüm işe başlamadan bi stok yapabilsem doktor duruma göre 5.ayda ek gıdaya geçiş yaparız dedi. bakalım hayırlısı

canım bol su iç bana kuruyemiş ve kırmızı et çok iyi geliyor bir de bol bol emzir. gece uykusuzluğu da sütü azaltıyor. kendine çok dikkat et :71: en önemlisi strese girmemeye çalış:29:

benim de ücretli iznim 3 gün sonra bitiyor,devamında rapor alacağım,inşallah arkasından da ücretsiz izin.çocuğum 1 yaşına gelene kadar çalışmayı düşünmüyorum.biraz sıkışacağız ama olsun,çocuğumdan önemli değil idare edebiliriz.
rapor almanın sebebi maaş alabilmek herhalde değilmi çünkü ücretsiz izin doğum izninn bitiminden itibaren sayılır. yani istersen doğum izni arkasından 3 ay rapor arkasına ücretsiz izin al ücretsiz iznin 9 ay olur hani bilgilendirme yapayım dedim.
kızım şu an 55 günlük ve ben çok pimpirikliyim.doğumdan sonra süt yetersizliğinden dolayı küvözde kaldı,ondan beri çok tedirginim her şeyini inceliyorum.
bugün huzursuz biraz,önce ağlamaktan emmedi,gazı varmış altını falan kirletti rahatladı uyuyakaldı,bu sefer de o yüzden emmiyor.uyandırmaya çalışıyorum uyanmıyor.1 dk ya emdi ya emmedi,uyuyup duruyor çok tedirginim.bir de yeni emmeye başladı önce emmiyordu,yoksa yine mi bırakacak diye gözümü üstünden alamıyorum.birz daha rahat olmam gerekiyor ama olamıyorum.55 günlük bebeğin kan şekeri falan hemen düşer mi acaba,daha ne kadar uyuyacak ki böyle?

ne kadar zamandır uyuyor 2 saati geçmediyse problem yok ama anladığım kadarıyla yorulmuş da bebiş:emir_bebek: canım sen hiç strese girme sen sıkıştırırsan o tersini yapar biz de şimdi ek besinlere geçtik benimki de sebzeleri yemek istemiyor. resmen ağzını kilitliyor. en iyisi bunaltmamak dedim biraz ara verdim bakalım ne olacak:68:

selam kızlar..içinizde 657 li devlet memur olan varmı?
varsa fikir almak istiyorum bi konuda?

Back
X