Evet bir derdim var.

Elmaemma

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mart 2017
1.786
1.988
133
Evet yine eşimle ilgili. Fazla büyük bir problem değil ama ne bileyim moralim bozuldu. Eşimle tanıştığımızdan beri annemle babam bir türlü ısınamadılar eşime. Sürekli bir açığını arıyorlar gibi yani ne zaman eşimden konu açılsa kişiliğinden, yaptığı bazı hatalara kadar eleştiriyorlar. Hatasız kul olmaz hepimiz hata yapabiliyoruz. Annemle babam da ne zaman eşimin bir açığını yakalasa iğneliyorlar beni de etkiliyorlar ister istemez. Arada kalıyorum. Haliyle eşimle aramda sorunlar çıkıyor. Artık ne zaman eşimle bir konuda tartışsak ''seni dolduruyorlar.'' demeye başladı alakası bile yokken. İki tarafı da mümkün olduğunca idare etmeye çalışıyorum ama bu çok zor gelmeye başladı artık.

Neyse, son zamanlarda ailem biraz biraz düzelmeye başladı gibi. Eskisi kadar tepkili değiller. Daha yapıcı olmaya başladılar. Eee torun geliyor ne de olsa. Ben de mide bulantılarımdan dolayı bir süredir memlekette ailemle kalıyorum kendime bakamadığım için. Sağ olsunlar haklarını ödeyemem elimi cebime attırmıyorlar yememden içmeme, giyimimden kuşamıma, doktor kontrollerime varana kadar ailem her ne ihtiyacım olursa olsun karşılıyor. Bizden para çıkmasına müsaade etmiyorlar. Siz çocuğunuz için para biriktirin diyorlar. Annemle babam yatak odalarını bile bana bağışladı 3 aydır buradayım, salonda yatıp kalkıyorlar sırf ben rahat yatayım diye. Canım bir şey istese babam üşenmiyor saat gece yarısı bile olsa çıkıp arıyor. Şimdi ailem benim için bu kadar fedakarlık yaparken iyi davranırken haliyle ben kendimi mahçup ve borçlu hissediyorum. Bu kadar olmaz dedirtecek cinsten iyilikleri var. Hem de sebepsiz hani. Yoksa kocam her şeyimi karşılayabilecek durumda ama ailem bunu gönüllü yapıyor.

Sorun ne diyeceksiniz... Eşim az önce bir laf etti ''birbirimizden başka kimsemiz yok, kimsenin umrunda değiliz o yüzden birbirimizin kıymetini bilelim.''
Ben de dedim ki neden öyle diyorsun ailem bize ne kadar destek oluyor kuzum hangi aile yapardı bunları dedim. Eşim de ''kızlarısın bu normal yani büyütülecek şeyler yapmadılar bırak da yapsınlar'' gibi şeyler söyledi. Benim zoruma gitti açıkçası. Tartışmaya başladık haksızlığa gelemiyorum arkadaş ne yapayım. Bu defa kendisi başladı beni hiç bir zaman beğenmediler her fırsatta iğnelediler vs.

Arada kaldım. Eşimin de haklı yanları var ama açtığı meseleler eskide kaldı. Meğer ne kadar dolmuş içine atmış da şimdi böyle patlıyor... Ailemin samimiyetine inanmıyor şimdi. Ama aileme de biraz haksızlık oluyor ya. Önceki gibi değiller sonuçta ama eşim benim yanımda değil ki gözüyle görmüyor yapılan fedakarlıkları anlayamıyor haliyle. Hem ne olursa olsun annemle babam benim için çok kıymetli. Laf söylenmesi zoruma gidiyor.

Moralim bozuk. Eşime nasıl davranmalıyım sizce?

Eşinin ailesi seni sürekli iğneleseydi bir anda değişmeleri senin için birşey ifade etmezdi. Eşin haklı, değiştiklerini görmesi, olanları sindirmesi için zamana ihtiyacı var, boşuna aralarına girme, ailen böyle devam ederse, eşin görüp fikirlerini değiştirecektir,senin zorlamanla ya da ailenin şuanlık iyilikleriyle olacak iş değil.

Son düzenleme:
Aileniz neden böyle davranıyor? Kendinizi eşinizin yerine koysanız belki onu daha iyi anlarsınız.. Ne bileyim eşiniz de haklı yani.. Eşinize karşı tabır almayın derim.. Aileniz önemli elbette sizin anne babanız onlar.. Ama eşiniz de sizin hayat arkadaşınız.. Ona daha ılımlı olup yumuşatabilirsiniz.. Yani tartışmayın onunla.. O da haklı..

Kızlarısin bırak da yapsınlar dediği şeyleri onun ailesi yapıyor mu ? Eğer yapmıyorsa sen de ogullarisin senin için ne yapıyorlar diye bir sorsaydin. Kötü niyetle demiyorum ama biraz ailenin kiymetini bilmesi lazım.

Bir şeyi ustelersen esin tamamen kör olur bu duruma göresi varsada girmek istemiyorlar ne yazık ki . Esin haklı bu konuda. Ailenden allah razı olsun ne mutlu ki yapıyorlar. Eşinde kötü birşey söylememiş kıymetimızı bilelim birbirmizin demiş, zamana bırakmayı denemelisin

Eşinin ailesi de seni sürekli iğneleseydi bir anda değişmeleri senin için birşey ifade etmezdi. Eşin haklı, değiştiklerini görmesi, olanları sindirmesi için zamana ihtiyacı var, boşuna aralarına girme, ailen böyle devam ederse, eşin görüp fikirlerini değiştirecektir,senin zorlamanla ya da ailenin şuanlık iyilikleriyle olacak iş değil.

Ama umurlarında değiliz diyor eşim. Bence abartıyor. Tamam ailemle eşimin yıldızları hiç barışmadı ama biz ne zaman zor duruma düşsek yanımızda oldular. Maddi manevi... Bazı şeyleri de inkar etmemesi gerek diye düşünüyorum. Offff... Nefret ediyorum böyle arada kalmaktan ya. Ne var anlaşsalar. :mad:

Merhaba, eşinize karşı anlayışlı olun. Onu anlayın, ne demeye çalıştığını farkedin. Kendi ailesinde bunu göremediği için, erkek gururuna da yediremediği için size tutunmak istemiş, sizinle olmak ailelerden bağımsız da mutlu olabilmek. Ama siz sürekli benim ailem demişsiniz o da farkında ailenizin ama kendi eksiği oturmayor içine. Biz evlendiğimiz ilk yıl eşimle ailesi yüzünden çok kavga ettik sonra bir karar aldık aile kelimesi sadece ikimiz için geçerliydi, anne-baba diyeceğiz artık. Ve emin olun hepsini aştık çok şükür. Sizin tek aileniz kocanız ve bebeğiniz. Anne baba farklı bir aile. Onları da üzmeyin ama eşinizin önüne de koymayın..

Kızlarısin bırak da yapsınlar dediği şeyleri onun ailesi yapıyor mu ? Eğer yapmıyorsa sen de ogullarisin senin için ne yapıyorlar diye bir sorsaydin. Kötü niyetle demiyorum ama biraz ailenin kiymetini bilmesi lazım.
Aynısını dedim. Ailesinin bize hiçbir faydası olmadı aksine başımızı belaya soktular. Şu an hiçbir bağımız yok kocamın tarafıyla. Sadece kv'le arada konuşuyoruz. Dedi ki ben ailemi savunmuyorum zaten o yüzden görüşmüyorum. Ama aileni de bana fazla övme gibi birşyler söyledi. Zoruma gitti ya.

Esin cok kirilmis erkekler genellikle kirildiklarini belli etmiyorlar bi anda her seyi soyluyorlar.Benim eski esimide kimse istememisti ama evliyken hic acmamisti konuyu.Bosanamaya kalktigimda butun kinini ortaya doktu ama abartili bir sekilde.Cunku benim ailemde seninkiler gibi cok sey yaptilar ,yaptiklari iyilikleri hic gormedi.Bi de gozuyle gormuyormus ya inanmamasi normal abarttiginiz dusunuyor muhtemelen.Zamanla anlayacaktir degistiklerini.Bence cok ustune gitme

birikim bir anda patlamış..
buda haliyle sizi üzmüş..
ailenizinde haksız tarafları var sizde kabul ediyorsunuz ama geçmişte kalmış.
eşiniz unutamamış demekki, bunları sorun haline getirip birbirinizi yıpratmayın.

Evet yine eşimle ilgili. Fazla büyük bir problem değil ama ne bileyim moralim bozuldu. Eşimle tanıştığımızdan beri annemle babam bir türlü ısınamadılar eşime. Sürekli bir açığını arıyorlar gibi yani ne zaman eşimden konu açılsa kişiliğinden, yaptığı bazı hatalara kadar eleştiriyorlar. Hatasız kul olmaz hepimiz hata yapabiliyoruz. Annemle babam da ne zaman eşimin bir açığını yakalasa iğneliyorlar beni de etkiliyorlar ister istemez. Arada kalıyorum. Haliyle eşimle aramda sorunlar çıkıyor. Artık ne zaman eşimle bir konuda tartışsak ''seni dolduruyorlar.'' demeye başladı alakası bile yokken. İki tarafı da mümkün olduğunca idare etmeye çalışıyorum ama bu çok zor gelmeye başladı artık.

Neyse, son zamanlarda ailem biraz biraz düzelmeye başladı gibi. Eskisi kadar tepkili değiller. Daha yapıcı olmaya başladılar. Eee torun geliyor ne de olsa. Ben de mide bulantılarımdan dolayı bir süredir memlekette ailemle kalıyorum kendime bakamadığım için. Sağ olsunlar haklarını ödeyemem elimi cebime attırmıyorlar yememden içmeme, giyimimden kuşamıma, doktor kontrollerime varana kadar ailem her ne ihtiyacım olursa olsun karşılıyor. Bizden para çıkmasına müsaade etmiyorlar. Siz çocuğunuz için para biriktirin diyorlar. Annemle babam yatak odalarını bile bana bağışladı 3 aydır buradayım, salonda yatıp kalkıyorlar sırf ben rahat yatayım diye. Canım bir şey istese babam üşenmiyor saat gece yarısı bile olsa çıkıp arıyor. Şimdi ailem benim için bu kadar fedakarlık yaparken iyi davranırken haliyle ben kendimi mahçup ve borçlu hissediyorum. Bu kadar olmaz dedirtecek cinsten iyilikleri var. Hem de sebepsiz hani. Yoksa kocam her şeyimi karşılayabilecek durumda ama ailem bunu gönüllü yapıyor.

Sorun ne diyeceksiniz... Eşim az önce bir laf etti ''birbirimizden başka kimsemiz yok, kimsenin umrunda değiliz o yüzden birbirimizin kıymetini bilelim.''
Ben de dedim ki neden öyle diyorsun ailem bize ne kadar destek oluyor kuzum hangi aile yapardı bunları dedim. Eşim de ''kızlarısın bu normal yani büyütülecek şeyler yapmadılar bırak da yapsınlar'' gibi şeyler söyledi. Benim zoruma gitti açıkçası. Tartışmaya başladık haksızlığa gelemiyorum arkadaş ne yapayım. Bu defa kendisi başladı beni hiç bir zaman beğenmediler her fırsatta iğnelediler vs.

Arada kaldım. Eşimin de haklı yanları var ama açtığı meseleler eskide kaldı. Meğer ne kadar dolmuş içine atmış da şimdi böyle patlıyor... Ailemin samimiyetine inanmıyor şimdi. Ama aileme de biraz haksızlık oluyor ya. Önceki gibi değiller sonuçta ama eşim benim yanımda değil ki gözüyle görmüyor yapılan fedakarlıkları anlayamıyor haliyle. Hem ne olursa olsun annemle babam benim için çok kıymetli. Laf söylenmesi zoruma gidiyor.

eşimin ailesi sürekli benim açığımı arayacak her fırsatta beni iğneleyecek
sonra isterse yollarıma kırmızı halı sersinler umrumda olmaz
soğumuşumdur bi kere
eşiniz söylediğinde haklı kızlarısınız tabiki sizle ilgilenecekler peki eşiniz için yaparlar mı aynısını
tabiki de hayır
annen baban kıymetli laf söylenmesi zoruna gidiyor
ama eşine yapılanlar pek zoruna gitmemiş ozaman

Ama umurlarında değiliz diyor eşim. Bence abartıyor. Tamam ailemle eşimin yıldızları hiç barışmadı ama biz ne zaman zor duruma düşsek yanımızda oldular. Maddi manevi... Bazı şeyleri de inkar etmemesi gerek diye düşünüyorum. Offff... Nefret ediyorum böyle arada kalmaktan ya. Ne var anlaşsalar. :mad:
Anlaşamamaları ailenden kaynaklanmış, ailenin tutumu da senin sessizliğinden. Yani sen ailene gerekli resti çekseydin, ailen sessiz kalacaktı. Biri karşına geçip sürekli eleştiriyor, sürekli iğneliyor dünyaları verse ne? Huzur vermedikten sonra para vermiş göze gelir mi? Dediğim gibi eşin kırgınlığında doluluğunda haklı, ailen sınırı aşmış ve eşinin değiştiklerini görmesi gerekiyor, gözü kapalı aileni savunup, eşini ötelersen evliliğin çatırdayacak hiç gerek yok.

Merhaba, eşinize karşı anlayışlı olun. Onu anlayın, ne demeye çalıştığını farkedin. Kendi ailesinde bunu göremediği için, erkek gururuna da yediremediği için size tutunmak istemiş, sizinle olmak ailelerden bağımsız da mutlu olabilmek. Ama siz sürekli benim ailem demişsiniz o da farkında ailenizin ama kendi eksiği oturmayor içine. Biz evlendiğimiz ilk yıl eşimle ailesi yüzünden çok kavga ettik sonra bir karar aldık aile kelimesi sadece ikimiz için geçerliydi, anne-baba diyeceğiz artık. Ve emin olun hepsini aştık çok şükür. Sizin tek aileniz kocanız ve bebeğiniz. Anne baba farklı bir aile. Onları da üzmeyin ama eşinizin önüne de koymayın..
Eşimin gözüne sokmuyorum ki. Hani dese ki, ne kadar yardımcı olurlarsa olsunlar bizi en iyi yine biz anlarız dese anlarım. Haklısın derim. Ama bu defa sanki beni doldurmaya çalıştı gibi.

Oncelikle Allah hayirlisiyla saglikla kucsginiza almayi nasip etsin cok gecmis olsun

Birde soyle bir durum varki kimse yadirgamamis durumu belki bekar biri olarak bana biraz fazla geldi

Yanlus anlamadiysam 3 aydir esinizden uzak ailenizde kaliyorsunuz ve bunca seyin ustune esiniz ailenizin sizi ondan uzak tutmak icin cabaladigini dusunme ihtimali olabilir ve kiskanclik durumu olabilir

Bence kritik bi durumunuz yoksa esinozin yaninda olmaniz ve ailenizin yeni tavir ve tutumlarini kendisine birebir anlatmaniz belki esinizin kiskancligini yok etmeye yardimci olabilur

Tabi bu benim dusuncem fikrime katilip katilmamakta sizin takdiriniz

Anlaşamamaları ailenden kaynaklanmış, ailenin tutumu da senin sessizliğinden. Yani sen ailene gerekli resti çekseydin, ailen sessiz kalacaktı. Biri karşına geçip sürekli eleştiriyor, sürekli iğneliyor dünyaları verse ne? Huzur vermedikten sonra para vermiş göze gelir mi? Dediğim gibi eşin kırgınlığında doluluğunda haklı, ailen sınırı aşmış ve eşinin değiştiklerini görmesi gerekiyor, gözü kapalı aileni savunup, eşini ötelersen evliliğin çatırdayacak hiç gerek yok.
Aileme her seferinde gereken resti çektim de, bekarlığım da dahil olmak üzere beni pek ciddiye almadılar. Gözü kapalı ailemi savunmuyorum. Ailemin hatalarının farkındayım. Eşimi çok savundum inanın. Ama bu defa eşim bence fazla ileri gitti. Onun ailesi bizim başımıza ne işler açtı... Hiçbir zaman yüzün vurmadım ben nefret etsem de. Herşey senin ailen yüzünden deyip bunaltabilirdim. Başka insanlar olsa yapardıda. Çünkü ailesinin bize yaşattıkları inanılmaz ya... Ailem de zaten onun ailesi yüzünden biraz tepkili. Tamamen haksız değil benim ailem. Yine de eşimi hep savundum. Şimdi olsa yine savunurum. Ama ailem bir iyilik yapıyorsa bunun inkar edilmesi çok zoruma gidiyor.

Kendinizi eşinizin yerine koyun.
Onca zaman istenmemeyi, iğnelenmeyi bir anda unutur muydunuz?
Unutmamış olabilir ne var bunda.

Belki şimdi size yapılan iyilikleri, fedakarlıkları görüyor ama buna rağmen kendince intikam duygusuyla "yapacaklar tabii" diyerek küçümsüyordur.

Ben eşinizi haksız bulmadım.
Bence siz de daha fazla aileniz yüzünden eşinizle aranızı bozmayın.
Önce kötülük etmişler ara bozmuşsunuz.
Şimdi iyilik ediyorlar, sizin aranız yine bozuk.
Bu çelişkinin çözümü sizin elinizde.

Bu arada 3 ay uzun bir süre imiş.
Zor geçen hamileliği bilirim, yaşadım. Ama yine de 3 ay uzun geldi eşle, evle ayrı kalmak için.
İnşallah toparlarsınız.

eşin cok güzel bir adammış taktir ettim. sana da kötyü birşey dememiş. evet ikiniz bir aile olmuşsunuz ve ikinizden başkası lafını da cok dogru demiş. elbette kızlarısının tabi yapacalar cümlesini de dogru demiş.
ailenin daha önce eşinin kuısurları araması ve senin etkilenmen davasında dogru demiş. adam hep dogru demiş.
dediklerini de sen yanlış anlayıp üzülmüşsün. bunu da gebeligine veriyorum.

Aynısını dedim. Ailesinin bize hiçbir faydası olmadı aksine başımızı belaya soktular. Şu an hiçbir bağımız yok kocamın tarafıyla. Sadece kv'le arada konuşuyoruz. Dedi ki ben ailemi savunmuyorum zaten o yüzden görüşmüyorum. Ama aileni de bana fazla övme gibi birşyler söyledi. Zoruma gitti ya.
O zaman şöyle söyleyeyim de biraz rahatla.
Esin aileni kiskanmis ve hazmedememis. Kendi ailesi öyle olmadığı için.
O yüzden bunun ezikligiyle sana bu cümleleri kurmuş.
Aileni de takdir ettim bu arada. Keşke her aile böyle evladı için cirpinsa.
Şu eşinizin hataları için de bir kaç cumlem var. Anne olacakmissin. Anne olunca bu yazdığımı anlarsın. Evladının iyiliğini istersin. Evladını üzen herkesten onu korumaya çalışırsin. Bunun içgüdüsüyle de ailen eşinin kalbini kırmış. Bunu da tatlilikla anlatirsan örnek verirsen anlatacağını düşünüyorum eşinin. Anlar ama gene de hazmeder mi bilemem.

Eşimin gözüne sokmuyorum ki. Hani dese ki, ne kadar yardımcı olurlarsa olsunlar bizi en iyi yine biz anlarız dese anlarım. Haklısın derim. Ama bu defa sanki beni doldurmaya çalıştı gibi.
Sizi hep birileri dolduruyor mu?
Daha önce aileniz doldurmuş, şimdi eşiniz mi?

Durum tam tersi olsa eşinizi "denge kuramayan koca" olarak tanımlar, yüklenirdik erkeğe.
Şimdi de iş sizde bitiyor.
Kadınlar biraz benciliz bu konularda.
Biz veya bizim ailemiz sorun çıkarınca eşimizi suçlayıp ailemizi koruyoruz.
Eş veya eş ailesi sorun çıkarırsa yine eşimizi suçluyor,ailesini topa tutuyoruz.
Bencillik bu.
Çoğu kadında böyle.
Sizde de fazlasıyla mevcut.
Herkese hakkını teslim edin lütfen.
Tama anne baba önemli ama öncelik kendi kurduğunuz aile. Eşinizle ilişkiniz.
O ilişki kimse için bozulmamalı.

Oncelikle Allah hayirlisiyla saglikla kucsginiza almayi nasip etsin cok gecmis olsun

Birde soyle bir durum varki kimse yadirgamamis durumu belki bekar biri olarak bana biraz fazla geldi

Yanlus anlamadiysam 3 aydir esinizden uzak ailenizde kaliyorsunuz ve bunca seyin ustune esiniz ailenizin sizi ondan uzak tutmak icin cabaladigini dusunme ihtimali olabilir ve kiskanclik durumu olabilir

Bence kritik bi durumunuz yoksa esinozin yaninda olmaniz ve ailenizin yeni tavir ve tutumlarini kendisine birebir anlatmaniz belki esinizin kiskancligini yok etmeye yardimci olabilur

Tabi bu benim dusuncem fikrime katilip katilmamakta sizin takdiriniz

Şimdi nasıl desem size. Ankarada kimsem yok. Dayımla yengem var onlar da zaten allaha yakın bana uzak olsunlar onlar bana değil ben onlara bakıyordum resmen. Eşim gündüz evde değil. Ev bana resmen kokuyor. Evimden tiksinmiş durumdayım. Mutfağa giremiyorum. Yemek yapamıyoum. Allah yaşayan herkesin yardımcısı olsun kimseyi bu kadar düşürmesin çok zor. Ve ankaranın soğuğuna alışamadım gaz son ayarda açık ama ev resmen ısınmıyor. Akşama kadar yorganın altında yatıyorum aç susuz. Ailemin yanına mecburen geldim. Geldğimde çökük durumdaydım. Hala mide bulantım geçmedi malesef. bu da ayrı dert. Eşim arada gelip görüyor beni. Kıskançlık olduğunu sanmıyorum çok özlüyor evet ama bu olayın kıskançlıkla alakası yok bence. Keyfimden kalmıyorum burada eşim bunun farkında. Mesele başka bence.

Back
X