Evi ilaçlatacağım ama?

VisneliPasta

Guru
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
1.102
286
373
İstanbul
Merhaba arkadaşlar
Konu hakkında tecrübesi olan yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Evimize yeni taşındık özenetek yerkeştik köşe bucak temizledik ama arada bir, özellikle geceleri gümüşçün diye iğrenç bi böcek oradan buradan çıkıyor. Biz de hemen evi ikaçlatmaya karar verdik ama bütün tabak çanağımızı daha yeni yıkayıp temizleyip kaldırdık. Bu tabakları bardakları vs. bir şekilde ilaçtan kpruma yöntemi var mıdır? Yoksa mecbur hepsi elden geçecek mi tekrar? O değil de 21 gün sonra ev tekrar ilaçlamacak. O zaman yine mi tüm mutfak eşyasını yıkamak gerekecek?

Tecrübesi olan varsa benimle paylaşmasını rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler

Ben bir ara ilaçlatmayı düşünmüştüm,baya bir bilgi almıştım ,2 saate biter güvenle oturabilirsiniz,ciğerli hayvanlara insana bebeğe zararı yok,kokusuz lekesiz dumanlama yöntemi dediler,her deliğe işler,1 yıl garantili dediler,ama sonra yaptırmadım araya bayram filan girdi ama düşünüyorum .sanırım bişey yıkamaya gerek yok,öyle demişlerdi ,bence siz firmayı arayın iyice bir öğrenin

Birşey silip yıkamaya gerek yok kizlar.Sadece eve 3-4 saat girmiyorsunuz.Bocekler yuvasindan çıkıp ölüyor onları süpürüp yerleri sildiniz mi yeter. İnsan sağlığına bi zararı yok.ilaclattiktan sonra eve giren böcek ölüyor hatta sivri sineklerde bile etkili oluyor çok rahat bence hiç düşünmeden ilaclatin.

benim bildiğim kadarıyla kokusu olmuyor, ciğerlere de zarar vermiyormuş. yerlere sıvı bir ilaç sıkıyorlar. böcekler ara ara ölmüş olarak evin çeşitli yerlerinde görülebilir. bir müddet bu böyle sürecek. sonra biter sen de kurtulursun inş.

Tesekkurler.. Nefret ediyorum ya o kadar ozene bezene yerlestik nasil bi insansa benden onceki; mutfak dolaplarindan, banyo duvarlarindan simsiyah sular akti domestosla ancak temizlendi ev. Boceklerle yasayabilmesine sasirmamak lazim

Son düzenleme:
Cnm tam 1þ gun obce ilaclattuk firma geldi kiyi bucuk heryeri ilacladi duvarlarada slkti sivri icin 2 3 saat girmedik
Ertesi gun 3 adet anlatirken bile.tiskindigim.boceklerden bulduk olnusler di ayni zamanda sivrisinek karasinektende kurtulduk 3 ay boyunca koruma sagliyor

Ektra bi temizlik yapmadik
Mutlaka yaptir cnm karinca kadar yavrusunuda gordum bide urerler falan
Ilac icine sinek icin olanida kattir cnm mutkaka

Biz kendimiz ilaçlıyoruz yıllardır çokda memnunum altkatta oturan komşum soruyor sizde karınca böcek fln yokmu diye hayır deyince şaşırıyor benim mutfak ana cadde gibi karıncadan böceklerden diye her yıl yaz başı eşim ilaçlar ve o yıl hiç böceksiz geçer çok nadir 2 kerede olur ilaçlama bizde 4 saat dışarı çıkarız ve öyle tabak falan yıkamam sadece koku olur oda biz geldiğimizde çıkmış olur

bana da 2-3 saat dediler telefonda ama ilaçlamaya gelen kişi eve 1 gün girmezseniz daha etkili olur dedi.ve
daha kötüsü eğer bu ilaca maruz kalırsanız 1 saat boyunca iç kanama oluyor dedi.
eve döndüğümde 1 gün sonra herşeyi yıkadım. ne olursa olsun kokusu vardı ve kimyasal sonuçta.

Bizde evimizi ilaçlatmıştık. Hamamböcekleri vardı. Belediye yapıcak dimi? Sadece giderlere sıkıyoruz demişlerdi bize. 3-4 saat de eve girmemek gerekiyor. İlaç tamamen kokusuz ve çevreye zararı yok lanet böcekler hariç :) Rahat olabilirsiniz ya eşyalarınıza hiç bir şey olmaz.

Canim gecmis olsun . Bende yeni evliyken evimde o böceklerden vardi. Evim ilaclandi bikac saat sonra eve girebildik. Yerleri cok islak silme nemli birakma demisti adam. Özellikle evin kenarlari ( türkcesini bilmiyorum özür dilerim) islak silme diye uyarmisti. Sonradan da ama esim internetten falan ilaclar aldi ve zamanla gittiler cok sükür. Zararli hayvsnlsr degiller ama tiksiniyor iste insan. Ben yanlis hatirlamiyorsam ilaclandi diye özel bi temizlik yapmamistim.. Allah sabir versin bunlari asarsiniz ins cnm bozma moralini..

Hayir belediye degil, ilaclama firmasi ile anlastik adamlar geldiginde tekrar sorarim bakalim. Dolaplarin icine sikiyorlar mi peki?? Yoksa yerlere mi sadece??

dolapların kapağını açık bırakıosun sadece...
extra içine sıkmıolar..
yoğun duman heryere temas edio zaten
bittikten sonra kıyafetlerini ve mutfak eşyalarını yıkamana gerek yok

gerek yok canım yıkamay benim evde akrep çıkıodu bi ilaçlama firması geldi ben zaten çalışıorum kv verdim anahtarı bütün odaların kenarlarını dip bucak ilaçlamışlar akşama kadar girmesinler demiş zaten çalışıoduk akşam gittik girdik ne koku ne bişey hiçbişey yoktu sadece sıvı bi ilaçtı sanırım ilaç sıktığı yerler kurumuş beyaz beyaz olmuştu onları sildim bi tek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…