Evime böcekler dadandı,ne yapmam lazım?

BilemedimZehra

Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2025
67
121
8
Herkese merhaba.Arkadaşlar ben bir doğu ilinde zorunlu hizmetteyim.En az iki yıl burada kalmak zorundayım ama daha üçüncü ayımda çok büyük bir sorun ortaya çıktı.Arkadaşlar benim evimi bildiğiniz böcek bastı.Küçük,ötmeyen, kanatlı böcekler.Sineklikleri kapatmadan cam açmam kesinlikle,sadece yattığım odadaki sineklik tam kapanmıyor ama salonun sinekliğine de bir sürü böcek yapışmış oluyor.Evin içinde siyah bir masam var.Nedense onu çok seviyorlar ve o masanın üstünden sürekli böcek siler oldum.Midem bulanmaya başladı artık.Daha önce karınca sorunu vardı ama o temizlik yaptıkça halloldu.O bitti derken şimdi de bu çıktı.Apartmanın hemen yanında tarım yapılan küçük yeşil bir alan ve tavuklar,horozlar falan var.(ben ikinci kattayım) Ondan mı kaynaklanıyor,nasıl kurtulabilirim?

Herkese merhaba.Arkadaşlar ben bir doğu ilinde zorunlu hizmetteyim.En az iki yıl burada kalmak zorundayım ama daha üçüncü ayımda çok büyük bir sorun ortaya çıktı.Arkadaşlar benim evimi bildiğiniz böcek bastı.Küçük,ötmeyen, kanatlı böcekler.Sineklikleri kapatmadan cam açmam kesinlikle,sadece yattığım odadaki sineklik tam kapanmıyor ama salonun sinekliğine de bir sürü böcek yapışmış oluyor.Evin içinde siyah bir masam var.Nedense onu çok seviyorlar ve o masanın üstünden sürekli böcek siler oldum.Midem bulanmaya başladı artık.Daha önce karınca sorunu vardı ama o temizlik yaptıkça halloldu.O bitti derken şimdi de bu çıktı.Apartmanın hemen yanında tarım yapılan küçük yeşil bir alan ve tavuklar,horozlar falan var.(ben ikinci kattayım) Ondan mı kaynaklanıyor,nasıl kurtulabilirim?
Tam olarak nerdesiniz bilmiyorum ama 2 yıl güneydoğu da bir yerde yaşadık. Yılda iki kere bir hafta uçak küçük böcekler basıyordu evi. Camlar kapalı olsa da bir şekilde giriyorlardı. Çamaşır sepetinden bile çıkıyordu. Benim için çok zor geçiyordu. Öyle bir şey olabilir sizin de. Bir de çok canlı da kalmiyorlardi. Bir iki gece falan yaşıyorlardı. İlaç sıkıyordum. Bir hafta sonra kendigilinden bitiyorddu. sizin de öyle bir şey olabilir

Tam olarak nerdesiniz bilmiyorum ama 2 yıl güneydoğu da bir yerde yaşadık. Yılda iki kere bir hafta uçak küçük böcekler basıyordu evi. Camlar kapalı olsa da bir şekilde giriyorlardı. Çamaşır sepetinden bile çıkıyordu. Benim için çok zor geçiyordu. Öyle bir şey olabilir sizin de. Bir de çok canlı da kalmiyorlardi. Bir iki gece falan yaşıyorlardı. İlaç sıkıyordum. Bir hafta sonra kendigilinden bitiyorddu. sizin de öyle bir şey olabilir
Hangi ilacı kullandığınızı hatırlıyor musunuz?

Şöyle bir arkadas mi? Cok minigi ama. images - 2025-06-28T220416.022.webp

her yıl nisan ayının sonunda düzenli ilaçlatma yaparsanız sorun yaşamazsınız.
muhtemelen yumurtluyorlar ve tekrar cikacaklar ilerde o yüzden ilaçlama şart

Ben bu ilacı her sene Mayıs ayında tüm eve sıkıyorum, neredeyse bir sene canlı böcek görmüyorum. Yine bu siteden birinin önerisiyle almıştım. Boş bir sprey şişesine bir ml ilaç bir litre su ile sulandırıp kullanabilirsiniz.

Balkonlarda bile aylarca böcek olmuyor.
Tüm evi çekip duvar diplerine, kapı eşiklerine, cam önlerine her yere sıkıyorum.
Balkonun duvarlarına kenarlarına, camların dış taraflarına bile hala böcek gelmiyor.
1000117339.webp

Bu böceklerden mi?benim evimde de var yeni çıktılar akşam ve sabah pencerenin kenarında oluyorlar.

Eklentiler

• Screenshot_20250629_005650_ChatGPT.webp
    Screenshot_20250629_005650_ChatGPT.webp
    13,7 KB · Görüntüleme: 61
Bu böceklerden mi?benim evimde de var yeni çıktılar akşam ve sabah pencerenin kenarında oluyorlar.

Bayern marka khotrine önereceğim size. Sprey değil küçük bir şişede olanından alın. Suyla karıştırıp seyreltiyorsunuz.
Evimi pire basmıştı. Öyle böyle değil, tüm ev binlerce pire doluydu. Ki bende ağır derecede entomofobi var. Gece yarısı çığlıklar içinde ağlayarak ilaçlamacı çağırmıştım. Devasa bir makineyle evi ilaçlamıştı yine de pireler bitmedi tekrar ilaçlamacı geldi ve yine bitmedi. Ardından bu ilacı eczaneden aldım ve tek seferde sorunum çözüldü.
Ayrıca her yaz ayı istisnasız böcekler, uçan karıncalar sarıyor evi. Sadece bir kez ilaçlıyorum ve sonraki seneye kadar rahat ediyorum. Bu ilaç kokusuz ve sıktığınız yerleri silmediğiniz sürece etkisi 6 aydan fazla sürüyor.
Benim için resmen kurtarıcı oldu.

Merhaba bir ara bizim evde de ayni problem olmuştu ancak bizde ki böcekler farklıydı sarı gibi gorselini paylaştı arkadaş yukarıda,bir gece takip ettim nereden geliyorlar diye kapı kasalarının alt kısımlarında boşluklar vardı oradan çıkıyormuş,veterinerden ilaç aldık evin tüm köşe noktalarına sinekliklere vs.hep sıktık şuan yok çok şükür deneyebilirsiniz,birde bizim kapıcı depo da tavşan besliyormuş😀 wc-banyo havalandirmasından geliyorlardı oraya da sıktık daha sakin şimdi 🤲

Back
X