Evimi eşyalı olarak sat diye ısrar eden alıcı

Boniva

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2023
5.383
20.878
268
Hanımlar günaydın.

8 Mart kadınlar günümüz kutlu olsun 💋

Geçenlerde konu açmıştım İstanbul avrupa yakasındaki evimi satıp karşıdan ev alıp taşınmak istiyorum diye.

Şimdi bir müşteri çıktı,yatırımcıymış. Bir kaç ev topluyor kiraya verecek. Fiyat konusunda civar evlerden bir tık yukarı fiyat veriyor aslında ev için emlakçılar dışında arayan soran tek kişi diyebilirim.

Sorun şu ki evim yenilenmiş içi her şeyi kendi zevkime göre özene bezene yaptırılmış genç binada bir ev.

Giyisi odasından tutta mutfak banyo yani her detayı çok büyük paralar harcayıp yaptırdım,mobilyalar da yenilendi. Pinterestteki evler gibi düşünün dizaynı.

Şimdi bu yatırımcı ile fiyat konusunda anlaşamıyor gibiyiz. Verdiği fiyata mobilyalar dahil olsun siz düşünün taşının diyor.

İşin manevi kısmı bi kenara hani özene bezene emek vererek aldım yaptırdım ama eşyalı bıraksam ben karşıdan ev alınca ne yapacağım.

Aldığım mobilyalar beyaz eşya fiyatlar katlamış durumda aynı fiyata alamam.
Bir taraftan da şimdi satmazsam uzun bir süre satamam gibi geliyor malum kredi vermiyorlar kolay kolay müşteri de çıkmaz.

Dün oturup hesap kitap yaptım aldığım her şeyin fiyatını çıkardım yeni verdiği fiyat iyi gibi,ama aynı eşyayı aynı paraya alamıyorum. Yani evi sattığım fiyat bir önemini yitirir mi. Aklım karışık.

Siz olsanız eşyanızı verir misiniz. Eşyalar sıfır 3-4 aylık.

Son düzenleme:
Ben olsam kabul etmezdim sanırım.
Eşya fiyatları da çok yüksel. Hem ev akıp hem eşya alabilecek durumunuz olacak mı?
Bu evi satıp anadolu yakasından ev alabiliyorum. eşya da alabilirim de ama işte aynı fiyata gelmiş olmayacak her şey uçtu

Aldiginiz para ev ve yeni mobilya icin yetecekse neden olmasin. Ama su andaki ekonomik durumda yetmeyecek büyük ihtimalle. O yüzden esyali satmayin derim
Karşıdan daha uygun daha orta bir semtte ev alabiliyorum ama işte sıfırdan başlamak eşyalar aynı fiyat değil çok düşünüyorum

Hesabına göre değişebilecek bir karar. Beyaz eşya hariç olarak değerlendirme şansınız varsa bence öyle de değerlendirin
Yani şöyle söyleyim burayı satsam karşıdan normal bir semtte iki tane daire alabiliyorum 2+1, 1+1 gibi ama tabi bu Pendik Maltepe Çekmeköy gibi uzak bir yerler olacak

Hanımlar günaydın.
Geçenlerde konu açmıştım İstanbul avrupa yakasındaki evimi satıp karşıdan ev alıp taşınmak istiyorum diye.

Şimdi bir müşteri çıktı,yatırımcıymış. Bir kaç ev topluyor kiraya verecek. Fiyat konusunda civar evlerden bir tık yukarı fiyat veriyor aslında ev için emlakçılar dışında arayan soran tek kişi diyebilirim.

Sorun şu ki evim yenilenmiş içi her şeyi kendi zevkime göre özene bezene yaptırılmış genç binada bir ev.

Giyisi odasından tutta mutfak banyo yani her detayı çok büyük paralar harcayıp yaptırdım,mobilyalar da yenilendi. Pinterestteki evler gibi düşünün dizaynı.

Şimdi bu yatırımcı ile fiyat konusunda anlaşamıyor gibiyiz. Verdiği fiyata mobilyalar dahil olsun siz düşünün taşının diyor.

İşin manevi kısmı bi kenara hani özene bezene emek vererek aldım yaptırdım ama eşyalı bıraksam ben karşıdan ev alınca ne yapacağım.

Aldığım mobilyalar beyaz eşya fiyatlar katlamış durumda aynı fiyata alamam.
Bir taraftan da şimdi satmazsam uzun bir süre satamam gibi geliyor malum kredi vermiyorlar kolay kolay müşteri de çıkmaz.

Dün oturup hesap kitap yaptım aldığım her şeyin fiyatını çıkardım yeni verdiği fiyat iyi gibi,ama aynı eşyayı aynı paraya alamıyorum. Yani evi sattığım fiyat bir önemini yitirir mi. Aklım karışık.

Siz olsanız eşyanızı verir misiniz. Eşyalar sıfır 3-4 aylık.
Eşyanın parasını ayrıca alın o kadar istiyorsa

Evi kesin satma niyetiniz varsa şu an hazır alıcı bulmak çok zor krediler yüzünden. Makul bir miktar üstü için sağlam bir pazarlık yapın, satın gitsin. Alacağınız başka eve eşya uyar uymaz bilinmez.
Bende bunu son günler düşünüyorum zaten gardrop odası kesin götüremem veya vestiyerleri götüremem bu eve göre yapıldı. Bulaşık makinesi falan ankastre yani gittiğim evde mutfak dolapları normal olabilir ankastre değil de.bir taraftan bırak git diyorum diğer taraftan 300 den aşağı tutmayacak ev eşyası almak e niye sattın evi o zaman mantıksız diyorum kendime

Eşyanın parasını ayrıca alın o kadar istiyorsa
Pazarlık yaptım tabi ki de benim şartım bu siz düşünün diyor pişkin pişkin bir de hiç bir türk evinizi alamaz biz iyi fiyat verdik diyor.sinir de oldum ayrıca

Eşyalarınızı vermeyin kendi alıp yapsın 😅 ya da fiyat farkı ekleyin , çünkü belki de yeni alacağınız eve uymayacaktır diğerlerinin ölçüleri dizaynı vs iyi bir fiyat farkı koyarak verin vereceksiniz yoksa vermeyin eşyaları

Burayı okadar özene bözene yapmışsınız. Anadolu yakasından alıcağınız eve şimdi mobilyalar uyarmı sığarmı birde o var..
ben olsam satmazdımm eşyamı ama şey konusunda haklısın, bizimde evimiz var satılık kredi çıkmıyo fln diye 5-6 aydır bekliyoruz🤦🏼‍♀️
Hemen de bulamaya bilirsin alıcı

Back
X