Evimi temizlettim ama kadın uyuşuk çıktı:((

sevimli_cirkin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2010
823
20
98
geçen ay 3 sene bitti evliliğimizde.ben kendimi bildim bileli çalışıyorum.evde kalmadım.evlendim yine çalıştım.doğuma kadar çalıştım.bebeğim büyüdü yine işe başladım.ev temizliği beni öldürüyo resmen.strese giriyorum ev temizlenecek dendiği zaman.en sonunda dün temizlikçi çağırdım.camları kapıları sildi.perdeleri anneme gönderdim yıkaması için.beraber salonu falan temizledik.mutfak dolaplarını cifledik.fırını falan temizledim falan ama temizlikçi yalap şalap yaptı.içime çok çokta sinmedi.tuvalet banyoya ellemedi.vitrini ben yerleştirdim.yerleri beraber yerleştirdik.oğlumun yatağını ben yerleştirdim.2 tane fırınım var ve 2 sinide ben yerleştridim.halıları önceden yıkadığım için yerlerde halı yoktu.sadece salonu süpürdü.fazla bi iş söylemedim ve bu kadar yardım etmeme ve fazla yetiştiremedi temizliği.mutfakta 1 yığın bulaşık kaldı.ocağın gözleri ciflenecek,demirleri tellenecek vs vs vs...sanırım uyuşuk bi temizlikçi buldum kendime:(((

temizlikçi olayı cidden çok zor ya ben evimi kendim temizlemedikten sonra evimin temizliğinden asla emin olamam ki:44:

ama çalışan bayanlardada böyle bi durum var. yapcak bişey yok cnm değiştirceksin temizlikçini:34:

siz 1 günde ne yapmasını bekliyodunuz ki
sizin dolapları cifledi dediğiniz şeyler yada ocagın telleri falan filan bunlar ince iş
yani temizlikçinin yapacagı işler deil
o sadece camları kapıları siler tozu alır yerleri temizler ve tuvalet banyo
bi de bulasıktan bahsediyosunuz
yapmayın allah aşkına o da insan motor deil sonuçta:44:

siz 1 günde ne yapmasını bekliyodunuz ki
sizin dolapları cifledi dediğiniz şeyler yada ocagın telleri falan filan bunlar ince iş
yani temizlikçinin yapacagı işler deil
o sadece camları kapıları siler tozu alır yerleri temizler ve tuvalet banyo
bi de bulasıktan bahsediyosunuz
yapmayın allah aşkına o da insan motor deil sonuçta:44:

mutfakta sadece 2 dolap gözü yerleştirdi.ben cifledim o sildi.ben tekrar üstünden duru suyla silip kuruladım.perdelerin çoğunu ben taktım.vitrini ben yerleştirdim.yerlerde halı olmadığı için sadece sildi.ben tekrar üstünden bi daha sildim...yaptığı iş sadece cam ve kapıları silmek oldu.bide salonun 6 m2 lik halısını süpürdü...tüm gün boyunca yaptığı bu

Evet ince isler bulasik, yemek , utu vs.... bunlar bayanin isi degilki. Belki cok cok hali sildirilebilir ki ,cam kapilar ,toz alinir supurulur, banyo tuvalet temizlenir.... eger ince ve rutin temizlik yapiyorsaniz haftada 1 gunden fazla almaniz gerek gunluk yardimci gibi... boylelikle yemeginizden utunuze temizliginize herseyiniz yapilir. Onun haricinde yapilmaz tabikide

çok bişey istemedimki kadından.benim astım hastası olduğumu ve temizlik yapamadığımı söyledim.sadece cam kapı silip mutfağa girecekti.yinede yetiştiremedi.evim kutu gibi bi ev zaten.büyük değilki

İlk defa geldi sanırım.İlk defa temizlenecek bir evde bir günde her şeyi bitiremez ki...Düzenli olarak alırsanız işler rayına oturur.O da sizin düzeninizi öğrenir,ona göre hareket eder.Hem siz de ona yardım etmek zorunda kalmazsınız.Siz de iş yaptıktan sonra kadın almanın da pek bir mantığı yok bana göre. ://

canım sen ince işlerini yaptırmışsın kadına. onun yapması gereken işler değil ki bunlar. bunlar yapılsın istiyorsan günlük yardımcı alman lazım.

İlk defa geldi sanırım.İlk defa temizlenecek bir evde bir günde her şeyi bitiremez ki...Düzenli olarak alırsanız işler rayına oturur.O da sizin düzeninizi öğrenir,ona göre hareket eder.Hem siz de ona yardım etmek zorunda kalmazsınız.Siz de iş yaptıktan sonra kadın almanın da pek bir mantığı yok bana göre. ://

eşimde aynısını söyledi.kendin yaptıktan sonra kadına neden okadar para verdin dedi... ilk defa geldi evet.akşama kadar elinden telefon düşmedi.kızı 3 te başladı aramaya ne zaman geleceksin diye.her 10 dk da biri aradı.en sonunda söyledim.nekadar çok telefon geliyo size dedim ama yinede konuşmaktan vazgeçmedi.telefonda konuşcam diye yetiştiremedi zaten

canım sen ince işlerini yaptırmışsın kadına. onun yapması gereken işler değil ki bunlar. bunlar yapılsın istiyorsan günlük yardımcı alman lazım.

peki temizlikçi ne iş yapar???? o işi değil bu işi değil.söylermisin temizlikçi ne işe yarar??? ne iş yapar.tozu ben alıp yerleri ben sildikten sonra???

eşimde aynısını söyledi.kendin yaptıktan sonra kadına neden okadar para verdin dedi... ilk defa geldi evet.akşama kadar elinden telefon düşmedi.kızı 3 te başladı aramaya ne zaman geleceksin diye.her 10 dk da biri aradı.en sonunda söyledim.nekadar çok telefon geliyo size dedim ama yinede konuşmaktan vazgeçmedi.telefonda konuşcam diye yetiştiremedi zaten

canım,sen başka bir kadın bul.Öyle habire çağırmak da neymiş?Sen sor soruştur işini iyi yapan bir kadın bul,astımın varmış,hiç kendini yorma. ;)

sanırım ben yanlış yada eksik anlatıyorum.herkes aynı gün içinde hem duvarları hem halıları sildiriyo.bide temizliğini yaptırıyo.ben bunların hiçbirini yaptırmadım.

mutfakta sadece 2 dolap gözü yerleştirdi.ben cifledim o sildi.ben tekrar üstünden duru suyla silip kuruladım.perdelerin çoğunu ben taktım.vitrini ben yerleştirdim.yerlerde halı olmadığı için sadece sildi.ben tekrar üstünden bi daha sildim...yaptığı iş sadece cam ve kapıları silmek oldu.bide salonun 6 m2 lik halısını süpürdü...tüm gün boyunca yaptığı bu

bakın dolap gözleri de onun işi deil
gardrop vitrin mutfak dolabı kıyafetler onun işi deil
temizlikçinin perdeyle ne işi var ki
eger sürekli örneğin haftada bir alsanız bu dediğiniz şeyleri her hafta sırayla düzenli olarak yapar
ama ilk defa gelen birinden çok şey bekliyosunuz:45:

bence bütün işi siz yapmışsınız ben kadın geldiği zaman hiç birşey yapmıyorum bunun dışında vitrin içi veya fırın teli gibi ayrıntılara girmezler bunlar çok da zor iş değiller belli aralıklarla kendimiz yapabiliriz zaten. farklı birini araştır derim bir de ne kadar ücret ödedin tam gün mü geldi?

birincisi şimdiye kadar deneyip tecrübe ettiklerime göre, kimse kendi eviymiş gibi itinayla yapmıyor bu işleri... yetiştirmek gayesi ile herhalde...
ayda bir gelen yardımcı büyük işleri yapıyor; cam silme, halı-koltuk silme, tüller yıkanacaksa çıkartıp, takma... ütüsünü yapamaz....süpürme, banyo,wc temizliği.. meaisi bu işlerle bitiyor zaten...benim tecrübe ettiklerimin hiçbiri mutfaktaki ince işlere girmek istemiyorlar, vakit kısıtlı olduğundan...
işini beğendğiniz birini 15 günde bir alırsanız o zaman düzenleme, dolap yerleştirme gibi işlere de vakit ayırabilirler...

peki temizlikçi ne iş yapar???? o işi değil bu işi değil.söylermisin temizlikçi ne işe yarar??? ne iş yapar.tozu ben alıp yerleri ben sildikten sonra???

ayda bir gelen yardımcın cam kapı halı falan siler. mutfak dolaplarını falan siler. tuvalet banyo temizler. ha ama seninki telefon elinden düşmeyip bunları da yapmadıysa bence de değiştir başka bi yardımcı bul.

birincisi şimdiye kadar deneyip tecrübe ettiklerime göre, kimse kendi eviymiş gibi itinayla yapmıyor bu işleri... yetiştirmek gayesi ile herhalde...
ayda bir gelen yardımcı büyük işleri yapıyor; cam silme, halı-koltuk silme, tüller yıkanacaksa çıkartıp, takma... ütüsünü yapamaz....süpürme, banyo,wc temizliği.. meaisi bu işlerle bitiyor zaten...benim tecrübe ettiklerimin hiçbiri mutfaktaki ince işlere girmek istemiyorlar, vakit kısıtlı olduğundan...
işini beğendğiniz birini 15 günde bir alırsanız o zaman düzenleme, dolap yerleştirme gibi işlere de vakit ayırabilirler...

tuvalet banyo yok.halı koltuk silme yok.tül yıkama asma yok.sadece 1 perde ve tül astı.süpürme yok....gerisi size kalmış.yorumsuz

Back
X