evimin hic duzeni yok çok üzülüyorum

zerengkc

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2024
38
10
3
37
merhaba çalışan bir kadınım.5 yasında oğlum var haftanın 5.5 gunu calsıyorum.esım ın ısı hem çok yogun hem cok duzensız.zaten sorunum esım değil.evımde hıc duzenım yok ne bi market duzenı var ne yemek ne temızlık(15 gune 1 abla gelıyor).hanı biri olmaz biri olur en azından.cocugumla ılgılıyımdır parkı dersı odevı etkılıgı sporu herseyi yapmak ıcın ugrasırım onun ıcın mi boyle oluyor bilmiyorum.bend e duzenlı olmak ıstyorum bu arada robot süpürgemızde var .ama evde dagınıklıktan gecılmıyor abla gelmese biteriz hepten.calısan arkadaslarıma sormak ıstyorum sabah kaç ta kalkıyorsunuz gunluk düzen market temızlık planınız nedir bana yol gosterırsenız cok mutlu olurum.herkese tesekkur ederım sımdıden

Eşya durumu nedir bilmiyorum ama azaltmaya gidin. Özellikle çocukların oyuncakları çok dağınık oluyor evde. Ben o yüzden düzenli olarak seçer elerim. Bir de aldığımızı geri yerine koymak çok önemli. Bırakırsak öyle kalıyor dağınıklığa sebep oluyor

Kolay aslında. Az eşya. Az oyuncak. Çöpleri her gün at. Her akşam 1 saat eve ayır.

Aç bi video. Dinleye dinleye temizle evi. Ve sonra temiz tut. Online marketten alışveriş yap. Çocugunu eğit evi dağıtmasın. Sen de dağınıklık yapmayıver. Benim evim hep toplu. Çünkü dağıldığı an, anında toplarım. Yarına bırakmam.

Asla tezgaha bulaşık koymam. Makineye dizerim direkt.

Bugünün işini asla yarına bırakma. Dağılan yeri o an topla. İşin sırrı bu.

Kolay aslında. Az eşya. Az oyuncak. Çöpleri her gün at. Her akşam 1 saat eve ayır.

Aç bi video. Dinleye dinleye temizle evi. Ve sonra temiz tut. Online marketten alışveriş yap. Çocugunu eğit evi dağıtmasın. Sen de dağınıklık yapmayıver. Benim evim hep toplu. Çünkü dağıldığı an, anında toplarım. Yarına bırakmam.

Sizin gibi kadınlara gerçekten hayranım. Asla şöyle olamadım. Dağınıklık nefesimi daraltıyor ama bitmiyor da. Hep bi toplama halindeyim, hep de dağınık....
İnşallah ben de yoluna koyarım.
Konu sahibine akıl veriyorum ama pek farklı olduğum söylenemez😀

sanırım benım sorunum bu sonra yaparım deyıp bırakıyorum ondan sonrada ısın ıcınden cıkılmaz hale gelıyor

Sizin gibi kadınlara gerçekten hayranım. Asla şöyle olamadım. Dağınıklık nefesimi daraltıyor ama bitmiyor da. Hep bi toplama halindeyim, hep de dağınık....
İnşallah ben de yoluna koyarım.
Konu sahibine akıl veriyorum ama pek farklı olduğum söylenemez😀
:halay:

Aldığını aldığın yere koymak tek çözüm. Ben 4 gün çalıştığım halde bir market düzenim yok. İhtiyaç ne zaman birikirse. Online alışveriş cazip evet, en azından git gel vaktin olmuyor. Çamaşırlar cuma cumartesi ve çarşamba mutlaka yıkanır. Aksatmadığım tek iş o. Evin toplu kalması için tek çabalayan sensen dağılmaması olanaksız. Herkesin çıkardığını kaldırması şart. 5 yaş küçük değil çocuğunuzun kendi eşyalarına hakim olmasını sağlayın.

Pasaklı ya da dağınıkların en önemli kusuru üşengeç olmaları. Totonu devirip yatmak yerine misal sadece yarım saat ayırsan her gün 1 odaya, o ev hep derli toplu kalıyor.

Şimdi imkan çok. Hazır temizlik bezleri stokluyorum. Kokusuzu da çıktı. Döküleni anında silerim. Tv, dolaplar vs üşenmem tozlanmasını beklemeden silerim. Kirli çamaşır biriktirmem. Tv izlerken 5 dk dondururum asar gelir tvye devam ederim. Kahve içerken o an bir de video açarım, otura kalka mutfakta 1 saat içinde dolapları düzenlerim. Stres yapmam.

Benim temizlik günüm yok. Temizlik toplu yapılmamalı. Yorucu olur. Gördüğün an orayı sil süpür. Banyoyu her duştan sonra şöyle bir sil. Klozete domestosu dök kapağını kapat o temizliyor zaten.

Çocuğun da eşyalarını dağıtmasın. Artık bunu idrak etme yaşına gelmiş. Sen de dağınık kaoslu bi evde değil sade ve düzenli bi evde yaşamaya şartla kendini. Dağınıklık çok can sıkıcı. Hiç sevmiyorum. Okb değilim. Ruhsal sıkıntım yok. Ama ben dağınıklıktan bunalıyorum. Temizliği eğlenceye dönüştürüyorum. Zamana yayıyorum. Böylece yorulmuyorum. Tavsiye ederim.

merhaba çalışan bir kadınım.5 yasında oğlum var haftanın 5.5 gunu calsıyorum.esım ın ısı hem çok yogun hem cok duzensız.zaten sorunum esım değil.evımde hıc duzenım yok ne bi market duzenı var ne yemek ne temızlık(15 gune 1 abla gelıyor).hanı biri olmaz biri olur en azından.cocugumla ılgılıyımdır parkı dersı odevı etkılıgı sporu herseyi yapmak ıcın ugrasırım onun ıcın mi boyle oluyor bilmiyorum.bend e duzenlı olmak ıstyorum bu arada robot süpürgemızde var .ama evde dagınıklıktan gecılmıyor abla gelmese biteriz hepten.calısan arkadaslarıma sormak ıstyorum sabah kaç ta kalkıyorsunuz gunluk düzen market temızlık planınız nedir bana yol gosterırsenız cok mutlu olurum.herkese tesekkur ederım sımdıden
15 güne bir abla geliyorsa tek çocuk herkes işe okula gidiyorsa neden bu kadar dağılıyor,çocuk oyununu bitirdiği an oyuncakları toplayın,bulaşıklar sabaha kalmasın, çamaşırı akşam atın yemekten sonra asın bitti gitti

😆😆😆😆 Bu gülücükler kendime. Çooçuuum büyüdükçe düzene sokarım umudu ve hayallerimin boşa olduğunu anladım sanırım 😅😅😅 kızım 16 aylık gebelik süresince elimi ayağımı çekmek durumunda kaldım ve bir daha ardı arkası kesilmedi 😅😅 büyüdükçe düzelir diyodum ama 5 yaşına gelmiş çocuğunuz hala devam edebiliyo demek ki o yaşlarda da. Ah benim masum minnak hayallerim ahhh 🤭🤭🤭

Her şey dört dörtlük olmaz. İş birliği yapacaksınız. Çocuğunuz oyuncaklarını toplayacak eşiniz de yediğini içtiğini kaldıracak.

Takipteyim. Bizde temizliğe gelen de yok. Aşırı bunaldım bu ara hiçbir şeyr yetişemiyorum. Hafta içi olmuyor, hafta sonları hep dolu. Kızım sana bana yapışık asla müsade etmiyor. Eşimin tek yaptığı de yetmiyor. 😫😫😫

15 güne bir abla geliyorsa tek çocuk herkes işe okula gidiyorsa neden bu kadar dağılıyor,çocuk oyununu bitirdiği an oyuncakları toplayın,bulaşıklar sabaha kalmasın, çamaşırı akşam atın yemekten sonra asın bitti gitti
benım anladıgım sorun bu zaten o anda yapmıyorum sonra yaparım diye

Evli, üç çocuklu ve çalışan bir kadın olarak tavsiyem ilk işiniz bir planlama yapın ve riayet edin muhakkak. Sonra oturur zaten.

Dağınıklığını en büyük sebebi gereksiz eşyalar. Ben kalabalık hiç sevmem evinize detoks yapın. Bizim toplumda adettir lazım olur diye saklar ama o asla lazım olmaz veya nadir lazım olur.

Yemek yaptığınız an hemen makineye atın bulaşığı. Yemekten sonra hiç beklemeden eşiniz veya siz hemen makineye yerleştirin bulaşığı. Tezgah ve ocak günlük silinirse yağ birikmez hele şimdi kullan at mendiller var silin atın. Kırıntıyı hemen süpürün, yine kullan at mendille silin.

Bir de evde yaşayan kim varsa kullandığınız her şeyi hemen geri yerine koyun. Mesela kahve içtiniz doğru makineye veya sabah işe hazırlanırken bakım yaptınız her şey yerine. Gelince yaparım, sonra yaparım derseniz ruhunuz darlanır ve gözünüzde büyür.

Çocuğa kişisel bakım, oda toplama, yatak düzleme (küçükken tam yapamaz ama alışsın) oyuncak toplama, kirlisini sepete götürme vb. Gibi görevler verin.

Bunun dışında banyo ve wc. Akşamları günlük yaparsanız çok kirlenmez. Akşamdan evi ufak bir toparlayınız. Zaten yukardakileri yaparsanız yorucu bir dağınıklık olmuyor. En fazla halı kaymıştır veya çocuk 1 oyuncak unutmuştur, koltuğun kırlent düşmüştür gibi ufak şeyler olur.

Mesela bir yer tozludur veya çocuk elini tv ye sürmüştür kullan at bezle temizleyin 1 dk sürmez. Hafta sonları komple süpürüp silebilirsiniz. Zaten yardımcı genel temizliği yapıyor. Hı bir de şu var bebek küçükse veya döküntü ise hijyen açısından günlük yapılır bunlar.

Şimdi işler çok daha kolay. Robot süpürge, dyson, buharlı temizleme, kullan at ürünler vs. Yani ilk çalışma hayatımız nerdeee? Şimdiki nerde?

Çalışıyorsanız planlı olun, ertelemeyin, düzenli olun. Yemek yapma planı vs. Ayarlayın ama en önemli konu tek başınıza değil eşinizle paylaşın çünkü bütün bunlara yetişmek çok çok zor. Eşim eskiden uzun görevlere gidince ruhlar alemine geçerdim.

Az eşya, ekstra bir şey olmadığı sürece günlük yapılacak rutinleri ertelememek.
Yatmadan dağınıklığı toplamak.
Uykudan önce çocukların odasını ve diğer odalardaki oyuncak ve dağınıklıkları beraber topluyoruz biz. Büyük bir kısım hallolur oluyor zaten.
Mutfak yemek sonrası hemen toplanıyor yine.
Banyo, lavabolar günlük silindiğinde yine çok işi olmuyor, ayrıntılı kısmı eve gelen yardımcı yapar.
Ama işler birikir bir düzen olmazsa günlük, yapılacak iş arttığında göze fazla gelip yapılmayıp arttıkça artıyor.

çok guzel yazmıssınız tesekkur ederım benım sorunum ertelemek ben anladım bunu burda yapmadıgım tek sey hemen yapmamamak

Back
X