Evimin içinde eşimin aile konusu yüzünden hergün huzursuzluk var .Uzun yazdım ama nolur okuyun :(

daisyland

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2020
46
-91
1
Herkese Merhaba arkadaşlar ben 1 senelik daha yeni evliyim ancak eşimin aile konusu yüzünden evimde aşırı huzursuzluklar var .Size konuyu kısaca özetliyim.Eşimle aramda anlaşma bakımından sevgi açısından hiçbir problem yok birbirimizi tamamlıyoruz.Eşim 6 kardeş 3 erkek kardeş ve 3 kız kardeşler.Ailedeki herkes evli eşim ailenin 5. çocugu ve saydıgım görümcemler kaynımlar kayınvalidemler hepsi farklı yerde oturuyor.2 sene önce benim nişanım olucaktı ,eşimin kendinden küçük kardeşide o zaman nişanıma sevgilisiyle geldi yani şuanki eltimle onların nişanıda bizden 2 ay sonra olucaktı.Eltimi ilk defa kendi nişanımda gördüm ben 23 yaşındaydım ve o 30.sanırım kızda 30 yaşıma kadar evde kaldım tribi var ve o günde beni kıskandı ve elbiseme pastama takılarıma abuk sabuk şekilde laf attı ilk defa gördügü insana ve o gün tartıştık benim nişanımda birdahada görüşmedim.2 ay sonra onların nişanına tartıştıgımız halde kayınpederimin ısrarı zorundan gittim ordada bana laf attı işte benim nişanım daha güzel oldu seninkinden diye ordada bagır çagır son kavgamızı ettik.Eşimle konuştum birdaha kardeşinle görüşürsen ben giderim dedim ve kaynımında nişanlısı aynı şekilde kaynıma eşimle birdaha görüşmemesini söylemiş. O gün tamamen küstüler ve dügünümüze kesinlikle gelemezler dedim birdahada yüz yüze gelmiycez dedim.onların dügünü oldu bizim oldu o gün bugündür birbiririmizi ne görür ne ararız 2 yıl oldu. Ancak ailedeki kardeşler eşimin abisi görümcemler bu olaylardan taraf gibi birşey aldı ve diger gelinle yalandan bana nispet yapmaya çalışıp bir yandanda eşime beni seviyormuş izlenimi veriyorlar ama hepsi yalan. Eşimin büyük abisi desen benim dügünüme gelip benle selamlaşıp tebrik bile etmedi sözde 2 kardeşi ben küstürmüşüm gibi ama küçük kardeşinin dügününde eglencenin dibine vurup sürekli internette fotograflar falan paylaştılar.şimdi konu şu ben eşime hergün onlarla hiçbiriyle konuşmamasını yoksa aramızın kötü olucagını söylüyorum oda bana kızıyo çünkü onlar onu umursamasada onlara çok düşkün.Israrla beni sevmediklerini anlatıyorum ona kaynanamında aynı şekilde beni sevmedigini ve onların hepsini sil desemde mesafe koy desemde hergün görüşüyorlar .Allahışkına napmam lazım tavsiye verin

Siz boşansanız el olursunuz ama o onun ailesi farkında mısınız?
Siz görüşmeyin ama onu özgür bırakın.
Eşimin ailesini sevmem ama bir gün görüşme yasağı koymadım.

Çünkü buna hakkım yok.
Farkında olun lütfen hakkımız yok.
Ama şöyle birşey var benim anlatmak istedigim ona şu kocamın ailesi eşime deger verse bana başta iyi olurlardı dügünümde nişanımda normal zamanda hep bana soguklardı ve normal zamanda kamerayla konusurken hergün beni görmezden gelip evde sadece eşim var gibi konusuyolar.diger kavga ettigimiz eltim de eşimle kardeşinin küsmesinden benim kadar kavganın içinde oldugu için ona tavır sergilemiyorlar. Bende eşime hepsiyle konuşmadıgın erkek kardeşin gibi konuşma maksimum ayda 1 ara diyorum. Onun ve kendimin iyiligini için

Ama şöyle birşey var benim anlatmak istedigim ona şu kocamın ailesi eşime deger verse bana başta iyi olurlardı dügünümde nişanımda normal zamanda hep bana soguklardı ve normal zamanda kamerayla konusurken hergün beni görmezden gelip evde sadece eşim var gibi konusuyolar.diger kavga ettigimiz eltim de eşimle kardeşinin küsmesinden benim kadar kavganın içinde oldugu için ona tavır sergilemiyorlar. Bende eşime hepsiyle konuşmadıgın erkek kardeşin gibi konuşma maksimum ayda 1 ara diyorum. Onun ve kendimin iyiligini için
Herkesin değer kavramı başkadır.
Böyle bakarsanız ailesine karşı kin duygularımı yenemedigim için ben de eşime değer vermiyorum çıkarımı yapabiliriz.
Eşimin hatrı için ailesine olan olumsuz duygularımı silemiyorum. Adım atamıyorum atmak istemiyorum.
Eşim bana değer verseydin onları severdin dese.
Seni de sevmiyorum lan tamam hadi git diyecek kadar doluyum.
Onların suçu bana göre çok onlara sorsan yok.
Yıldızlarımız uyuşmadi uyuşmuyor işte.
Zorlama ilişkiler yersiz.
Herkes içinden geldiği kadar yakın olmalı.
Yalandan, eş hatrı için rol kesmemeli.
Bakış acınızı degistirirseniz rahatlarsiniz.

İki elti olarak görüşmemenizi anlıyorum ama kardeşleri neden işin içine katıyorsunuz? Bırakın siz olmadan görüşsünler, diğer kardeşler de tepki göstermekte haklı birbirlerinden kopuk hissettikleri için

Biz iki elti birbirimizi hayatımızda 2 kere görüp birbirimize girdik zaten ama cidden ben kaynaklı degil beni nişanımda ilk defa görüp elbiseden takıya pastaya kadar laf etmesi yüzünden. Eşimle kardeşide 2 senedir görüşmedigi için hiç dügünlerimizdede birbirimize hiç gitmedigimiz için zaten artık bir araya gelsek bile eskisi olmaz aramız ama beni diger kardeşlerimdende koparamıycaksın diyip bana yükleniyor. Halbuki ben ona deger vermeyen insanlardan onu koparmak istiyorum ve ileride çocugumun dahi eşimin kardeşini kavga ettigimiz amca vs görmesini istemiyorum

Herkesin değer kavramı başkadır.
Böyle bakarsanız ailesine karşı kin duygularımı yenemedigim için ben de eşime değer vermiyorum çıkarımı yapabiliriz.
Eşimin hatrı için ailesine olan olumsuz duygularımı silemiyorum. Adım atamıyorum atmak istemiyorum.
Eşim bana değer verseydin onları severdin dese.
Seni de sevmiyorum lan tamam hadi git diyecek kadar doluyum.
Onların suçu bana göre çok onlara sorsan yok.
Yıldızlarımız uyuşmadi uyuşmuyor işte.
Zorlama ilişkiler yersiz.
Herkes içinden geldiği kadar yakın olmalı.
Yalandan, eş hatrı için rol kesmemeli.
Bakış acınızı degistirirseniz rahatlarsiniz.

Haklısınız ancak ben bu insanların hayatımızda hem hergün arayip eşimi görüntülü hemde bizi sevmedigini bile bile hayatımızda olsun istemiyorum. Ben eşime bile söyledim benim çocugum olursa kavgalı oldugumuz kardeşini bile ilerde söylemem göstermem diye. Bazen ciddi kavga ediyoruz aramıycam tamam diyo sonra bakiyorum 2 gün sorna gizli gizli konusup aramalarını silmis. Yani ben onun eşiysem onun iyiligini düsünürüm onu sevmeyen insanları silerse çekirdek ailesi daha iyi olur diyorum ama anlamiyor yok. Ne ben nefret kinimi atabilirim ne de o ailesini tamamen silebiliyor

Biz iki elti birbirimizi hayatımızda 2 kere görüp birbirimize girdik zaten ama cidden ben kaynaklı degil beni nişanımda ilk defa görüp elbiseden takıya pastaya kadar laf etmesi yüzünden. Eşimle kardeşide 2 senedir görüşmedigi için hiç dügünlerimizdede birbirimize hiç gitmedigimiz için zaten artık bir araya gelsek bile eskisi olmaz aramız ama beni diger kardeşlerimdende koparamıycaksın diyip bana yükleniyor. Halbuki ben ona deger vermeyen insanlardan onu koparmak istiyorum ve ileride çocugumun dahi eşimin kardeşini kavga ettigimiz amca vs görmesini istemiyorum

Eşiniz de haklı duruma çıkıyor ama sizin bu tavrınızdan dolayı. Ben zaten hep beraber bir araya gelin görüşün demedim. Eltiniz ve siz olmadan bırakın eşleriniz görüşsün. Toplanacaklarsa siz gitmeyin o gitsin, neden kendiniz düşmansınız diye onların da arasını açıyorsunuz? Koparmak istediğiniz için eşiniz de koparamazsın der tabi. Bende olsam aynısını derim yani ne haddine eşimin beni kardeşlerimle koparmaya çalışması, eşlerin sorunu varsa da banane benim kardeşim başka onun karısı/kocası başka. Haklı değilsiniz maalesef bu düşüncenizde

Haklısınız ancak ben bu insanların hayatımızda hem hergün arayip eşimi görüntülü hemde bizi sevmedigini bile bile hayatımızda olsun istemiyorum. Ben eşime bile söyledim benim çocugum olursa kavgalı oldugumuz kardeşini bile ilerde söylemem göstermem diye. Bazen ciddi kavga ediyoruz aramıycam tamam diyo sonra bakiyorum 2 gün sorna gizli gizli konusup aramalarını silmis. Yani ben onun eşiysem onun iyiligini düsünürüm onu sevmeyen insanları silerse çekirdek ailesi daha iyi olur diyorum ama anlamiyor yok. Ne ben nefret kinimi atabilirim ne de o ailesini tamamen silebiliyor

Sizi sevmiyor olabilirler ama eşinizi sevmediklerini kendi kendinize kurmuşsunuz.
Bırakın istedikleri gibi olsun iletişimleri.
Bir yanlış varsa bir gün kendi görsün.
Ara bozan yasak koyan siz olmayın.
Yoksa yalan söyler gizli saklı yapar. Daha üzücü değil mi?
Değer görmediğiniz ortamlara girmek zorunda değilsiniz. Yok sayiliyorsaniz yok sayın.
Düğün, bayram bile tanımayın.
Bu sizin hakkınız. Ama hepsi bu kadar.

İki erkek kardeşe üzüldüm bu hikayede sizin gibi değişik tiplere denk gelmişler çünkü...
Sizin nişanınız da ilk defa tanıdığınız eltiniz gereksiz sözler söylese dahi çok üstelemeyip o an, daha sonra tepkinizi gösterebilirdiniz ama siz hem kendi nişanınız da hem onun Nişanın da "Kavga" etmişsiniz çingeneler gibi... Haksızsınız demiyorum haklı dahi olsanız kendi nişanınız da böyle seviyesiz polemiklere girip alçalmamalıydınız... He polemiğe girdiğinize göre sizde pek tekin değilsiniz ve nerde ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsunuz...

Haksızsınız.
Adamın tüm ailesiyle bağını koparmasını istiyorsunuz. Bende eşimin annesiyle sorun yaşadım görüşmedim uzun süre ama asla sende bağını koparacaksın gibi hadsiz bir cümle kurmadım. Altından kalkamayacağınız beklentilere girmeyin.

Eşiniz de haklı duruma çıkıyor ama sizin bu tavrınızdan dolayı. Ben zaten hep beraber bir araya gelin görüşün demedim. Eltiniz ve siz olmadan bırakın eşleriniz görüşsün. Toplanacaklarsa siz gitmeyin o gitsin, neden kendiniz düşmansınız diye onların da arasını açıyorsunuz? Koparmak istediğiniz için eşiniz de koparamazsın der tabi. Bende olsam aynısını derim yani ne haddine eşimin beni kardeşlerimle koparmaya çalışması, eşlerin sorunu varsa da banane benim kardeşim başka onun karısı/kocası başka. Haklı değilsiniz maalesef bu düşüncenizde

Zaten küs oldugu kardeşiyle bir kere bir araya geldiler arada sogukluk olmus eve geldi dediki zaten eskisi gibi istesekte konusamadık mevzu bitti gitti rahat et. Sonra büyük abisi bize geldiklerinde misafirlige bana dediki aile herşeydir yakında anlarsınız kıymetini geç olur, sen çok çirkeflik yaptin belki haklıydın dedi konunda ama onlarin nişanında herkesin icinde bagira cagira dügünüme gelmiyceksiniz dedin ne ölüme ne dirime dedin bunu yapmaman lazimdi dedi.bende eşime büyük abinle konusursan birdaha evden giderim dedim oda biriyle beni kötü ettin digeriylede edemezsin dedi o gün bugündür olay var kimse kendi bildiginden vazgeçmiyor

İki erkek kardeşe üzüldüm bu hikayede sizin gibi değişik tiplere denk gelmişler çünkü...
Sizin nişanınız da ilk defa tanıdığınız eltiniz gereksiz sözler söylese dahi çok üstelemeyip o an, daha sonra tepkinizi gösterebilirdiniz ama siz hem kendi nişanınız da hem onun Nişanın da "Kavga" etmişsiniz çingeneler gibi... Haksızsınız demiyorum haklı dahi olsanız kendi nişanınız da böyle seviyesiz polemiklere girip alçalmamalıydınız... He polemiğe girdiğinize göre sizde pek tekin değilsiniz ve nerde ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsunuz...

Benim eşimin kızdıgı olay onlarin nişanında 2.kez kavga ettigimizde olay sesli oldu bende bagirarak herkesin icinde dedimki dügümüme sokmam sizi ne ölümüze ne dirimize.sonra apar topar toplandik arabamıza binip eve geldik. Eşimin dedigi nokta kardesiyle arasını açan mevzu herkesin icinde bunlari bagirmammiş ama haklıydım. Diger kardesleri bana tepki verince onlarla muhattap olmasınıda istemedim dogal olarak cünkü onlarda eşime deger vermiyor

Zaten küs oldugu kardeşiyle bir kere bir araya geldiler arada sogukluk olmus eve geldi dediki zaten eskisi gibi istesekte konusamadık mevzu bitti gitti rahat et. Sonra büyük abisi bize geldiklerinde misafirlige bana dediki aile herşeydir yakında anlarsınız kıymetini geç olur, sen çok çirkeflik yaptin belki haklıydın dedi konunda ama onlarin nişanında herkesin icinde bagira cagira dügünüme gelmiyceksiniz dedin ne ölüme ne dirime dedin bunu yapmaman lazimdi dedi.bende eşime büyük abinle konusursan birdaha evden giderim dedim oda biriyle beni kötü ettin digeriylede edemezsin dedi o gün bugündür olay var kimse kendi bildiginden vazgeçmiyor

E büyük abisinin dediklerini gerçekten yaptıysanız haklı adam 🙄 ne deseydi iyi yaptın bağırıp çağırıp hem kendini hem bizi rezil etmekle mi deseydi. Bir de abinle konuşursan evden giderim diye tehdit etmek nedir yahu, çocuk musunuz siz? Tavırlarınız hiç olgunlaşmış birine ait gözükmüyor

2
E büyük abisinin dediklerini gerçekten yaptıysanız haklı adam 🙄 ne deseydi iyi yaptın bağırıp çağırıp hem kendini hem bizi rezil etmekle mi deseydi. Bir de abinle konuşursan evden giderim diye tehdit etmek nedir yahu, çocuk musunuz siz? Tavırlarınız hiç olgunlaşmış birine ait gözükmüyor

Eşimde olayda karşı tarafın kışkırtmasını haksız görüyor ama bagırmamla benim haklıyken haksız oldugunu. Büyük abisine kızgınlıgımda şundan küs oldugu kardeşi dügüne gelemedi diye bütün gün kınamda nikahımda dügünümde suratlarını düsürüp oturdular ailecek en güzel günüm mahfoldu

Siz görüşmek konuşmak istemeyebilirsiniz ama eşinize karışmaya hakkınız olduğunu düşünmüyorum. Hem de her gün her gün aynı konularla ne diye adamın başının etini yiyorsunuz böyle yapmaya devam ederseniz aranız daha da bozulur.

Hem eltinin bazi problemleri olabilecegini ima ediyor hem de nisanda kavga ediyorsunuz. Onun nisani daha guzel olsa (olmasa da) ne olmus yani
Agir ol molla desinler diye bir laf vardir siz asil sessiz ve yapici olsaydiniz; ya da politik diyelim, kaleyi icten fethetmek varken kardesleri kusturen gelin olmussunuz.. Zor bu saatten sonra

Diger kardesleri bana tepki verince onlarla muhattap olmasınıda istemedim dogal olarak cünkü onlarda eşime deger vermiyor
Size tepki veriyorlar eşinize değer vermediklerini düşünüyorsunuz 🤔 başta da yok eltim 30 yaşında yok evde kalma tribi var falan demişsiniz. Bence bütün aileyi karıştıran sizsiniz eşinizi de aileden tamamen koparıp hep benim istediğim olsun diyorsunuz ama bu kafayla eşinizi yanınızda tutmanız çok zor, Allah ona sabır versin.

Aile içinde kavgaya hoş görüm yok , mesafe koyabilirsin çünkü aileler hep hayatınız içinde olacak, düğünde, sünnette, bayramda aileye gelin gidiliyor olgun olunmalı ne öyle çocuk gibi kavga tartışma , buna izin vermemeliydiniz, politik olup tartışmamalıydınız bize de buna benzer çok olaylar denk geldi ama politik bir hareket ile savuşturduk ve ilahi adalete teslim olduk , çocuk gibi tartışmalar, küsmeler onaylamıyorum

Back
X