Evimizdeki sinsi düşman: TELEVİZYON!!

Dünyaya açılmak demedim, dünyayı keşfetmek dedim.
Kitaplar, ansiklopedi ya da bilimsel içerikte olmadığı sürece kurgusaldır.
Yani size ufkunuz hariç bir keşif sağlamaz.
Tv de bulunan belgeseleler, bilim ve teknoloji programları, bilgi yarışmaları, özellikle yabancı kanallardan takip ettiğim günceler, eğlence programları gibi türler kitaplarda değil tv de bulunuyor.
Ben çok sıkıcı programlardan bahsetmiyorum, okuyanlar yanlış anlamasın, bilgi küpü falan değilim.
Bir sihirbazın dünyayı dolaştığı ve o ülke insanlarının kendi ilüzyonuna verdiği tepkileri, kültürlerle inceleyen çok severek takip ettiğim bir programım var mesela.
Aynı şekilde, farklı ülkelerde dedikoku sirkülasyonu ile olmayan bir şey karşısında o toplulukların ve şehrin, nasıl yerinden oynadığını gösteren bir programım da var.
Zamanında Amerika'da radyo programında marslı istilası tiyatrosunun, günümüzde hala işleyip işlemediğini toplumlara göre inceleyen bir seri.
Çılgın buluşlardan, mastercheften, temizlik hastalarından, çözülememiş sırlardan, yerel işletme programlarından bahsetmiyorum bile.
Bunlar gibi nice eğlenceli, bilgi dolu ve size kitaplarda öğretilemeyecek ve de hayatınız boyunca belki de hiçbir zaman yaşayamacağınız, göremeyeceğiniz şeyleri önünüze seren içerikler mevcut.
Kitap evet, bir insan için zorunluluktur, okunmaması düşünülemez.
Ama aynı şekilde çağımızın en yaygın iletişim araçlarını görmezden gelmek, global dünyayı reddetmekle bence eşdeğerdir.
Bu sebeple, seçimlerimizin esiri olmak yerine, patronu olmayı bir şekilde öğrenmemiz gerekiyor.
Cok güzel ifade etmissiniz ama bana göre bu saydiklarinizin hepsi faydasız programlar.Bana fayda vermeyen ilim boş ilimdir. Tabi ki bu benim gorusum ve soylediklerinize sonuna kadar saygı duyuyorum yanlış anlamayin lütfen.

Televizyon sinsi bir düşman mı? Evet belki haklılık payı vardır ama bizim evdeki açısından bakıyorum da,
Kızım için çocuk kanalları satın aldık,ara sıra izliyor ve bir çok eğitici şeyi oradan öğrendi.Bizim bile kullanmadığımız kelimeler,eşleştirmeler,renkler,sayılar...Zararı nedir bilmiyorum,biz hep çok az izlemek koşuluyla yararını gördük.
Eşim açısından bakıyorum, bir maç zevki var mecburen lig tv olmak zorunda.Ara sıra onu da mı izlemesin?
Haber izlemeyelim mi? Çocuk uyuduğu zaman film keyfi yapmayalım mı? Yönetici televizyon olacaksa evet alma, ama yönetici sen olacaksan almamak saçma

Sizin bu tezinize gore tvnin icatindan önce yaşayan insanlar komple cahil hic bisey bilmeyen insanlar. Geçmişte yaşayan düşünürlere bi göz atın derim.

Ha düşünür olacaksınız yani, o zaman tamam :)

kendinizi dışarıya kapatarak, teknolojiden uzaklaşarak gelişemezsiniz.. evinizde internet gibi bir kobra varken minik hamam böceği olan tv ile "düşünür" olamazsınız zaten..

bir ara kanalların birinde "zaman yolcusu" diye bir program vardı, hiçbir kitapta edinemeyeceğim bilgileri edindim.. orada izlediğim prof'ların kitaplarını aldım.. hayatımda hiç görmediğim belgeselleri ile Discovery id kanalını keşfettim, hayatta yan komşuna bile güvenilmeyeceğini örnekler üzerinde gördüm..

siz gereksiz görebilirsiniz, ama çağımız için bütün teknolojik aletler gibi tv de gerekli.. alın- almayın mesele bu değil, zaten bir süre sonra "günde 1 saat" diye alıp evinize koymak durumunda kalacaksınız :)

çok izlemem nadir izlerim ama bazen haberdi vs. idi insan bakıyor ki kitap okuduğum zaman tvye baktığım zamandan daha fazladır

Ha düşünür olacaksınız yani, o zaman tamam :)

kendinizi dışarıya kapatarak, teknolojiden uzaklaşarak gelişemezsiniz.. evinizde internet gibi bir kobra varken minik hamam böceği olan tv ile "düşünür" olamazsınız zaten..

bir ara kanalların birinde "zaman yolcusu" diye bir program vardı, hiçbir kitapta edinemeyeceğim bilgileri edindim.. orada izlediğim prof'ların kitaplarını aldım.. hayatımda hiç görmediğim belgeselleri ile Discovery id kanalını keşfettim, hayatta yan komşuna bile güvenilmeyeceğini örnekler üzerinde gördüm..

siz gereksiz görebilirsiniz, ama çağımız için bütün teknolojik aletler gibi tv de gerekli.. alın- almayın mesele bu değil, zaten bir süre sonra "günde 1 saat" diye alıp evinize koymak durumunda kalacaksınız :)
Ahmet yeşiltepenin programı mı o? Ben başka bir serisine başladım. Varsa diğer programlarını da izlicem.

bence bu söylediklerinizden uzaklaşmak için televizyon yeterli değil, o halde dışarı da çıkmamalısınız.
yani dışarda da ahlaksızlık diz boyu, dışarda da kısa etekli taş hatunlar ve atletli adamlar mevcut( sizin deyiminizle yazıyorum).
televizyon alıp almamak tabii ki bir seçimdir ama neyi izleyip neyi izlemeyeceğiniz de bir seçimdir.
internet bağlatmayacak mısınız mesela evinize? o da aynı şey. faydalanabilirseniz bir derya.
nasıl kullanacağınızı seçmek de size kalmış.

Ahmet yeşiltepenin programı mı o? Ben başka bir serisine başladım. Varsa diğer programlarını da izlicem.

yok bu Hamza Yardımcıoğlu ile Serhan Ahmet Tan'ın birlikte sundukları bir programdı, ama ne yazık ki kaldırdılar nedendir bilinmez.. gerçi bizim ülkede güzel şeyleri kaldırır yerine halay programı koyarlar :)

youtube dan izleyebilirsin..

Arkadaşlar hepinize yodumlarindan ötürü teşekkür ediyorum. Bu benim tercihim benim gorusum herkesin bakış açısı elbette farklı olabilir saygı duyuyorum. Saglicakla kalın...

Back
X