- 11 Ağustos 2019
- 188
- 123
- 53
- 30
- Konu Sahibi Muhasebeci25
Merhaba arkadaşlar. Fikirlerinizi merak ettim. Paylaşırsanız sevinirim 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evde reis olmamalıMerhaba arkadaşlar. Fikirlerinizi merak ettim. Paylaşırsanız sevinirim ☺![]()
Yani bu durumda eşimizin egosunu tatmin etmesine izin vermeliyiz ki kendini erkek gibi hissetsin diyorsunuzArtık kadın ve erkek eşit şartlara sahip. Evlenirken de bu hayatı sürdürürken de maddi manevi tüm yükü birlikte sırtlanıyorlar. Ancak erkek egosu kadının daha üstün olmasını kabul edemiyor. Yaradılışları izin vermiyor. Yapılan araştırmalarda erkekler kendilerinden üstün kadınlarla birlikteyse, aşağılık kompleksi geliştiriyor ve aldatmaya meyilli okuyor
Evet aynen.Yani bu durumda eşimizin egosunu tatmin etmesine izin vermeliyiz ki kendini erkek gibi hissetsin diyorsunuz
Öyle bile olsa, toplumda adam gibi, erkek gibi, aslan gibi yok kaplan gibi yakıştırmalarına baktığımız da erkeğin güçlü olması gerektiğine vurgu yapıyoruz. Kız isteme de damada sorulur ne iş yapar diye kıza değil. Günümüzde iş gücüne sahip kadın nüfusu artsada bir evin geçimi öncelikli olarak erkeğe aittir. Ev hanımı deriz ama ev beyi diyemeyiz. Toplumsal yaşamda erkeğin evin reisi okduğu düşüncesi bence yıkılamayacak bir tabudur. İslam dinine göre bile erkek kendisine düşen mirası eşiyle çocuklarıyla paylaşmak zorundadır. Ancak kadın için mirası eşiyle ve çocuklarıyla paylaşması bir zorunluluk değildir, kendi rızasına bırakılır.Ailede reis olmaz. Kadın yoksa erkek tek başına aile olamaz, erkek yoksa kadın tek başına aile olamaz. Bu durumda tarafların birbirime üstünlüğü olduğunu düşünmüyorum.
Aynı fikirde değilim, dediğiniz kalıplaşmış sözler kullanılıyor ama kalıplaşmış olduğu için kullanılıyor altında cinsiyetçiliğin yattığını çoğu kişi fark etmiyor bile. Tabiki hala evin reisi erkektir olayı var ama yeni nesilde bunun azaldığını düşünüyorum artık erkekler de kendi ayakları üzerinde durabilen, birlikte kararlar alabileceği kadınlardan yanalar.Öyle bile olsa, toplumda adam gibi, erkek gibi, aslan gibi yok kaplan gibi yakıştırmalarına baktığımız da erkeğin güçlü olması gerektiğine vurgu yapıyoruz. Kız isteme de damada sorulur ne iş yapar diye kıza değil. Günümüzde iş gücüne sahip kadın nüfusu artsada bir evin geçimi öncelikli olarak erkeğe aittir. Ev hanımı deriz ama ev beyi diyemeyiz. Toplumsal yaşamda erkeğin evin reisi okduğu düşüncesi bence yıkılamayacak bir tabudur. İslam dinine göre bile erkek kendisine düşen mirası eşiyle çocuklarıyla paylaşmak zorundadır. Ancak kadın için mirası eşiyle ve çocuklarıyla paylaşması bir zorunluluk değildir, kendi rızasına bırakılır.
Kadın ve erkek doğaları gereği farklılar. Erkekler koruyup kollayabileceği ve güven verip sahip çıkabileceği kadınlarla tatmin oluyorlar. Kadınlarda bu özelliklere sahip erkeklere ilgi duyuyorlar diye düşünüyorum bende. Çok güçlü görünen ve her seyde söz sahibi olmaya çalışan kadınlara karşı zamanla ilgilerini kaybediyorlar ve onları kadınsı bulmuyorlarAynı fikirde değilim, dediğiniz kalıplaşmış sözler kullanılıyor ama kalıplaşmış olduğu için kullanılıyor altında cinsiyetçiliğin yattığını çoğu kişi fark etmiyor bile. Tabiki hala evin reisi erkektir olayı var ama yeni nesilde bunun azaldığını düşünüyorum artık erkekler de kendi ayakları üzerinde durabilen, birlikte kararlar alabileceği kadınlardan yanalar.
Sizin dediğiniz gibi de benim dediğim gibi de vardır mutlaka. Aslında yine sonuç olarak ikisi de birbirine bağımlılar, üstünlük kurmaya reis olmaya çalışmak yerine birbirimize sahip olduğumuz için şükredip mutlu mesut yaşasak ne güzel olur :)Kadın ve erkek doğaları gereği farklılar. Erkekler koruyup kollayabileceği ve güven verip sahip çıkabileceği kadınlarla tatmin oluyorlar. Kadınlarda bu özelliklere sahip erkeklere ilgi duyuyorlar diye düşünüyorum bende. Çok güçlü görünen ve her seyde söz sahibi olmaya çalışan kadınlara karşı zamanla ilgilerini kaybediyorlar ve onları kadınsı bulmuyorlar
Erkeklerin kendi ayakları üzerinde duran, birlikte karar alabilecekleri kadınları seçmeleri için kendi yetiştiği ailede onu yetiştiren annenin de rolünün bu olması gerekiyor bence. Doğup büyüdüğüz çevre öncelikle ailemiz, bize görgü ve kültür kurallarını Öğretiyor. Erkek egemen toplum, feodal yapı ve özellikle çocuk olduktan sonra bayanların annelik rolüne kendini çok kaptırması erkeği zaten 1-0 önde başlatıyor.Aynı fikirde değilim, dediğiniz kalıplaşmış sözler kullanılıyor ama kalıplaşmış olduğu için kullanılıyor altında cinsiyetçiliğin yattığını çoğu kişi fark etmiyor bile. Tabiki hala evin reisi erkektir olayı var ama yeni nesilde bunun azaldığını düşünüyorum artık erkekler de kendi ayakları üzerinde durabilen, birlikte kararlar alabileceği kadınlardan yanalar.
İşte yeni nesille yeni annelerin de çoğunlukla buna göre yetiştirdiğini düşünüyorum. Mesela benim kv ilk evlendiğinde çok ezilmiş şimdi oğluna hep bana yardım etmesini böylesinin daha doğru olduğunu söylüyor. Tabi yine de kadının kadını ezdiği bile azımsanmayacak kadar fazla. Umarım yeni nesil yavaş yavaşta olsa üstünlük kurmak yerine birlikte yaşamayı öğrenir.Erkeklerin kendi ayakları üzerinde duran, birlikte karar alabilecekleri kadınları seçmeleri için kendi yetiştiği ailede onu yetiştiren annenin de rolünün bu olması gerekiyor bence. Doğup büyüdüğüz çevre öncelikle ailemiz, bize görgü ve kültür kurallarını Öğretiyor. Erkek egemen toplum, feodal yapı ve özellikle çocuk olduktan sonra bayanların annelik rolüne kendini çok kaptırması erkeği zaten 1-0 önde başlatıyor.
Peki sizce erkek egosu neden eşlerinin kendilerinden üstün olduğunu kabul edemiyor?İşte yeni nesille yeni annelerin de çoğunlukla buna göre yetiştirdiğini düşünüyorum. Mesela benim kv ilk evlendiğinde çok ezilmiş şimdi oğluna hep bana yardım etmesini böylesinin daha doğru olduğunu söylüyor. Tabi yine de kadının kadını ezdiği bile azımsanmayacak kadar fazla. Umarım yeni nesil yavaş yavaşta olsa üstünlük kurmak yerine birlikte yaşamayı öğrenir.
Ben kadının da üstün olduğunu söylemedim ki denge olması gerektiğini düşünüyorum.Peki sizce erkek egosu neden eşlerinin kendilerinden üstün olduğunu kabul edemiyor?
O halde Türkiye kabilesi vatandaşıyız hehereis kabilede olur, ailede reis olmaz