• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evinde huzur olan,sabırlı hanımlar??

Mathilda_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
79
0
0
Diğer
Arkadaşlar konu başlığımda da belirttim...Huzurlu evliliği olan eşiyle uyumu yakalamış
arkadaşlara sorum;ben bir türlü bu huzuru evimde yakayalamadım malesef..
Hemen hemen hergün ufak da olsa bir tartısma cıkıyor evimizde..
Çok ama cok üzülüyorum..evet eşimde de kusur var fakat,
daha cok ben sinirlenip bağırıp cağırıyorum...Malesef sabırlı,olgun olmayı beremiyorum :(
Eşime karşı sabrı nasıl öğrenicem kızlar yaa..
Aniden sinirleniyorum eşimin de kalbini cok kırıyorum ve kavgaları bitiremiyorum...
Hep bi huzursuzluk eşime karşı güvenim yok..Aslında sebepszi de değil..Eşim beni dısarda kötüler,biraz yalan da söyler vede eşim çok mantıklıdır pek duygusal değildir...
Ne yapmalıyım ya evde sorun cıkmaması için...Artık cok caresiz kaldım...
Biraz gamsız ve relax olmayı istiyorum ama olmuyor :(
Tavsiyelerinizi bekliyorum ...

Ama arkadaşım dışarıda sizi kötüleyen adama yine iyi tahammül ediyorsunuz bence..:delphin:
Her ikiniz de oturun,hatalarınızı güzellikle tartışın,daha dikkatli olun..
İnşallah daha iyi olur herşey sizin için..:teselli:

eşinize söylediği yalanlardan dolayı ya da sizi kötülemesinden dolayı kırgın olmadığınızdan emin misiniz?
belki kırgınsınız ve bunu ifade edemiyorsunuz bu şekilde öfkeyle patlıyorsunuz...
size sebep lazım ve bunu arıyorsunuz olabilir mi...
bir söz vardır çok severim...
görünen her şey görünmeyenden kaynaklanır diye...
görünmeyeni araştırın, siz görününenin üzerine yoğunlaşırsanız nedeni bulanamazsınız...
tek taraflı uyumu yakalamak zordur, iki tarafın çabası gereklidir bunu da unutmayın...

Ama arkadaşım dışarıda sizi kötüleyen adama yine iyi tahammül ediyorsunuz bence..:delphin:
Her ikiniz de oturun,hatalarınızı güzellikle tartışın,daha dikkatli olun..
İnşallah daha iyi olur herşey sizin için..:teselli:

evet cok haklısın canım inan sabretmek zor güvenimde kalmıyor bu sebeple,fakat bende diyorum ki eğer ona anlaytacak bir sorun cıkarmazsam dısarda anlatacak da birsey bulamaz..artık tek cözüm yolu bunu buldum.cünkü her yolu denedim yine sinirlenince anlatıyor ..

evet cok haklısın canım inan sabretmek zor güvenimde kalmıyor bu sebeple,fakat bende diyorum ki eğer ona anlaytacak bir sorun cıkarmazsam dısarda anlatacak da birsey bulamaz..artık tek cözüm yolu bunu buldum.cünkü her yolu denedim yine sinirlenince anlatıyor ..

Arkadaşım sorunsuz,kavgasız evlilik olmaz ki..
Elbette tartışacaksınız,ama bu sıkıntılarınızı başka insanlara anlatamamayı öğrenmeli eşiniz bence.. Sürekli sadece sizin yaptığınız fedakarlıklar sizi daha çok yıpratmaz mı?:delphin:

eşinize söylediği yalanlardan dolayı ya da sizi kötülemesinden dolayı kırgın olmadığınızdan emin misiniz?
belki kırgınsınız ve bunu ifade edemiyorsunuz bu şekilde öfkeyle patlıyorsunuz...
size sebep lazım ve bunu arıyorsunuz olabilir mi...
bir söz vardır çok severim...
görünen her şey görünmeyenden kaynaklanır diye...
görünmeyeni araştırın, siz görününenin üzerine yoğunlaşırsanız nedeni bulanamazsınız...
tek taraflı uyumu yakalamak zordur, iki tarafın çabası gereklidir bunu da unutmayın...

Canım inan cok düsünüyorum acaba sorun ne ve nerde..Görünürde bakarsan eşim pek sorun cıkarmaz gibi duruyor ve zaten banada dediği tek sey bu bütün sorunları sen cıkarıyorsun...Ama o genelde bir laf söyler ve ben aslında onu duymamazlıktan gelebilsem de sabırla sussam kazanacam biliyorum ve o koşacak peşimde..
Ama yok benim sinirim gecene kadar bu cenem durmuyor..
Ve ya yanından ayrılsam o geliyor barısmaya ama içim içimi yiyor da basaramıyorum bu dediklerimi artık bıktım gercekten sorunlardan...

arkadaşım 3 yıl uzun bir zaman,evliliğiniz yavaş yavaş rayına oturmalı bence...amaa
eşime güvenim yok diyorsunuz,güven olmayınca olmaz ki....
herşeyi düzeltebilirsiniz ama güven gerçekten temel taşlardan biridir...
çalışmıyorsunuz sanırım,bilmiyorum sosyal yönden faal misiniz yoksa akşama kadar evde mi vakit geçiriyorsunuz...
psikolojiniz belkide boşluktan bozuluyor ve herşeye sinirleniyorsunuzdur...
yapacağınız tek şey,eşinizle konuşun,artılarınızı ve eksilerinizi yazın,
neleri düzeltebilirsiniz yazın,tıkandığınız yerde yardım alın...
gamsız olmak isteğe bağlı değil bence,yapıdan kaynaklanıyor...
anladığım kadarıyla eşinizi seviyorsunuz ki,birşeyleri düzeltme çabası içindesiniz...
ama tek taraflı olmaz inanın...
ben olarak değil herşeyi biz olarak düşünün...
sevgiler...

sanırım sorunu buldum;
eşinin olanları dışarıya anlatması...
hiç öyle şey olurmu ya bu erkekleri hiç anlamıyorum,
benim bildiğim dedikodu kadınlara özgü bişeydii...
ki bu evlilik evlilikte herşey yaşanıldığı yerde kalır:1closedeyes:

En basiti daha gecen gün bayramda ne yapmayı düsünüyorsun dedim ne kavgamız vardı ne bişey bana dediki umursamazca,ben amcama giderim sende evde oturursun...İşte o an benim film koptu dedim ki bu ne demek şimdi bayram günü tek başımama bırakacaksın beni dedim...Ama başladım ağlamaya hem sinirden ağlıyorum hem artık bıktım senin su tavırlarından vs. diyorum...
Neyse bu demez mi bana ya o bi seçenek sadece...
Ben de dedimki böyle bir secenek olamaz kimde gördün bayram günü karısını evde tek basına bırakan dedim...
Ama tek bu olsa hep böyle ilkten beni sinir ediyor...Resmen zevk alıyor ya..
Ve ben her seferinde bu nedenle mahvoluyorum dün bütün gece ağladım 5.30 a kadar ne ben uyudum ne onu uyuttumm...
OOOfffff offf çok zor ya...
Belki o an deseydim ki "ya demek öyle iyi bende evde oturmam annemlere giderim sende nereye gidersen git" deyip soğukkanlılığımı koruyabilseydim...
O bu sefer benim peşimden kosacaktı...
Ama yok işte ya yapamıyorum bunu...Ben niye bu kadar iradesizim bilmiyorum yaa:1no2:

En basiti daha gecen gün bayramda ne yapmayı düsünüyorsun dedim ne kavgamız vardı ne bişey bana dediki umursamazca,ben amcama giderim sende evde oturursun...İşte o an benim film koptu dedim ki bu ne demek şimdi bayram günü tek başımama bırakacaksın beni dedim...Ama başladım ağlamaya hem sinirden ağlıyorum hem artık bıktım senin su tavırlarından vs. diyorum...
Neyse bu demez mi bana ya o bi seçenek sadece...
Ben de dedimki böyle bir secenek olamaz kimde gördün bayram günü karısını evde tek basına bırakan dedim...
Ama tek bu olsa hep böyle ilkten beni sinir ediyor...Resmen zevk alıyor ya..
Ve ben her seferinde bu nedenle mahvoluyorum dün bütün gece ağladım 5.30 a kadar ne ben uyudum ne onu uyuttumm...
OOOfffff offf çok zor ya...
Belki o an deseydim ki "ya demek öyle iyi bende evde oturmam annemlere giderim sende nereye gidersen git" deyip soğukkanlılığımı koruyabilseydim...
O bu sefer benim peşimden kosacaktı...
Ama yok işte ya yapamıyorum bunu...Ben niye bu kadar iradesizim bilmiyorum yaa:1no2:

Ben anlayamadım..
Eşiniz şaka yapıyor da siz kanıyorsunuz,sonra olay büyüyor diye düşündüm bir an...:uhm:
Siz de eşinize; bayramda ne yapacaksın? demisşiniz..Size de şaştım açıkçası..:1shok:
Programlar,planlar,gezmekler eşler arasında beraber ortak karar alınıp uygulanmaya geçer.. Sen,ben olur mu hiç?:delphin:

Ben anlayamadım..
Eşiniz şaka yapıyor da siz kanıyorsunuz,sonra olay büyüyor diye düşündüm bir an...:uhm:
Siz de eşinize; bayramda ne yapacaksın? demisşiniz..Size de şaştım açıkçası..:1shok:
Programlar,planlar,gezmekler eşler arasında beraber ortak karar alınıp uygulanmaya geçer.. Sen,ben olur mu hiç?:delphin:

yanii sen benmi var??
bence eşine çok saçma bi soru sormuşsun,
eşinde belki saçma oldunu düşündüğü için saçma bi cvp vermiştir:delphin:

yanii sen benmi var??
bence eşine çok saçma bi soru sormuşsun,
eşinde belki saçma oldunu düşündüğü için saçma bi cvp vermiştir:delphin:
Böyle sordum çünkü eşim biraz dik kafalı nasıl desem genelde benim dediğimi yapmak istemez iyi bişey desemde...
BU nedenle bende ne bilim zaten bin türlü gerginlikle sordum ağzımdan öle cıktı soru...
Nasıl sormalıydım acaba?belki bende de hata vardır işte bilmiyorum...
Biraz akla ihtiyacım var..

Böyle sordum çünkü eşim biraz dik kafalı nasıl desem genelde benim dediğimi yapmak istemez iyi bişey desemde...
BU nedenle bende ne bilim zaten bin türlü gerginlikle sordum ağzımdan öle cıktı soru...
Nasıl sormalıydım acaba?belki bende de hata vardır işte bilmiyorum...
Biraz akla ihtiyacım var..

Bayramda ne yapalım?
cümlesi daha mantıklı sanırım..:delphin:

Ben anlayamadım..

Canım hayır eşim şaka yapmıyor ciddi ciddi hep beni sinir etmeye calısıyor..Kendi öyle yapmayacaksa bile biliyor ya benim kızacağımı zevk mi alıyor bende anlamıyorum...
Ama sonucta o suclu olduğu halde sesli taraf ben olduğum için sorunu ben cıkarmısım gibi görünüyor...
Tabi bu sorunlardan sadece biri...

Canım inan cok düsünüyorum acaba sorun ne ve nerde..Görünürde bakarsan eşim pek sorun cıkarmaz gibi duruyor ve zaten banada dediği tek sey bu bütün sorunları sen cıkarıyorsun...Ama o genelde bir laf söyler ve ben aslında onu duymamazlıktan gelebilsem de sabırla sussam kazanacam biliyorum ve o koşacak peşimde..
Ama yok benim sinirim gecene kadar bu cenem durmuyor..
Ve ya yanından ayrılsam o geliyor barısmaya ama içim içimi yiyor da basaramıyorum bu dediklerimi artık bıktım gercekten sorunlardan...

ama işte öfkeli olduğunuzu düşünüyorum ben eşinize karşı...
siz de rahatsızsanız bu durumdan elbette sakin durmayı öğrenmek durumundasınız...
ama bütün sorunu tek bir kişinin çıkarmış olabilme ihtimali neredeyse imkansızdır...
eşinizde sizi bağırtmamayı öğrenmek durumunda, siz de bağırmamayı...
ben yapayım ses sus sadece hayallerde olur...
sinirlenmek, öfke normal duygular, elbette bu duyguları da yaşayacağız...
işte o zamanda birbirini anlamak çok önemli, karşı tarafın sinirini boşaltmasına yardım etmek gerekli...
kendinizi korursanız eşinizden size gelen negatif duygular sizi yer bitirir, savunmak yerine ifade etmesine izin verin, hayırla yaklaşmayın birbirinize...
birbirinizi dinleyin, bazen susmak konuşmaktan çok daha kıymetlidir.

Son düzenleme:
eşin seni kızdırıp ,sinir etmekten zevk alıyor sanırım,ilginç ama!
sende tabii kendinde söylüyorsun ,hemen tepki verip,büyüttüğünü olayı...
bence sen daha sakin ve sabırlı olmaya gayret göster,sinirlerini bir kenara bırakıp, ona bu zevki tattırma ve relax olup sırıt...:) bunu başarmaya çalış..
senin bayramda amcam a giderim sende evde kalırsın sözüne kızacağını bile bile de olsa söylüyor ,sinir deli etmek için...bu ve benzer durumlarda iyi deyip ,usulca kenara çekil bakalım..çeneni tut..bakalım bir zaman sonra nasıl yaklaşacak ...
tam tersi bir kadın ol onun karşısında ve durumların karşısında sinirli, febri o kadın gitsin ,yerine relax,gamsız bir kadın gelsin..bir müddet dene bakalım ..yine bu kadar huzursuzluklar çıkacak mı...sizinki evlilik savaşına dönmüş ama durum çok ta vahim diil...

Eşim beni dısarda kötüler,biraz yalan da söyler vede eşim çok mantıklıdır pek duygusal değildir...

eşim çok mantıklıdır demişiniz ama yalan söylemek ve dışarda karısını kötülemek ne kadar mantıklıdır??

yazdıklarınızdan sizin biraz daha sakin davranmanız gerektiğini düşündüm. saldırganca davranmak yerine daha rahat olsanız..

tabi eşinizinde bu yukarda bahsettiğim konularda da biraz mantıklı olması gerek..

Back
X