Evinizi terk ettiğiniz oldu mu ?

Hıcte cok sey beklemıyorsun.bu ne ya arkadaslarına yapmamıs o gun o saygısızlıgı sana yapmıŞ.ınsan esının ne kadar mahcup olacagını bılmezmı.yanlıs anlama da arkadasım sankı aılesı senı bastan ıstememıs.anladıgım kadarıyla da suanda esın gelecek olsa bıle kafasını bulandırıp gelmesını engellıyorlar gıbıme geldı.ya su erkekler artık kendılerının de bır aıle oldugunu ne zaman anlıcaklar...

Keşke erkekler için vücut geliştirme salonları olacağına beyin geliştirme merkezleri olsa :uhm:

canım çok şey beklemiyorsun hatta az şey bile bekliyorsun ailen de çok sabırlıymış ne demek gelini gelip evden almamak valla benim bir arkadaşım evlenirken kuaföre sen gitsen olur mu demiş evlerin arası çok uzak diye ailesi gelip kuaföre götürmezse nikaha da götüremez dedi kestirdi attı

yok canım baştan beri seni saymayan kendine eş değil köle arayan bir adamı ne kadar sevsen de evliliğini sürdürme sonrası daha kötü olur zaten

Evet yapamayacağım annem ki her durumda olumlu bakar herşeyi hem düzeltme çabasındadır. Kızım bu gitmez dedi bana .. Dönersen birşey değişmeyecek dedi bir anne için bunları söylemek çok zor dedi ama söylediklerinin hepsinde haklıydı o da şimdiye kadar görüpte " kızım mutlu" gerisi önemli değil deyip ertelediklerini paylaştı benimle belki .. Şimdi sizler yorum yaptıkca anlıyorum gerçekten değersizmişim oysaki beni gerçekten çok sevdiğine inandığım insandı eşim sevmek yetmezmiş meğer çok acı öğrendim..
Bense hala acaba ütüsü noldu evin temizliğini ne durumda diye içten içe düşünüyorum.. İşin kötüsü mutsuz ve huzursuz olduğum evi özlüyorum bunlarıda kimseye diyemiyorum. Sanırım profesyonel destek alacağım bir psikaytra gideceğim yoksa aklımı kaçırçak gibi oluyorum. Huzur ölümde mi diyorum..Manyak mantıksız biri oldum 20 günde .. Herşeye rağmen çok şükür bunlarda geçer sağlığım yerinde diyerek avunuyorum.. Öff neyse boşanalım dediğimde "o kadar masraf yaptırdın şimdi boşanalım diyorsun diyen" , adamdan ne hayır gelir zaten.. Mazaretide o kadar emek harcadık anlamında kullanmış o sözü Allah aşkına verdilen emeğin ifadesi para ile ölçülür mü.. Para konusunda aynen yanlış hatırlamıyorsam Sarıbocuq yazmıştı yazdıklarını yaşadım.. Tutulacak bir yanı kalmamış cidden bu işin ..

Evet yapamayacağım annem ki her durumda olumlu bakar herşeyi hem düzeltme çabasındadır. Kızım bu gitmez dedi bana .. Dönersen birşey değişmeyecek dedi bir anne için bunları söylemek çok zor dedi ama söylediklerinin hepsinde haklıydı o da şimdiye kadar görüpte " kızım mutlu" gerisi önemli değil deyip ertelediklerini paylaştı benimle belki .. Şimdi sizler yorum yaptıkca anlıyorum gerçekten değersizmişim oysaki beni gerçekten çok sevdiğine inandığım insandı eşim sevmek yetmezmiş meğer çok acı öğrendim..
Bense hala acaba ütüsü noldu evin temizliğini ne durumda diye içten içe düşünüyorum.. İşin kötüsü mutsuz ve huzursuz olduğum evi özlüyorum bunlarıda kimseye diyemiyorum. Sanırım profesyonel destek alacağım bir psikaytra gideceğim yoksa aklımı kaçırçak gibi oluyorum. Huzur ölümde mi diyorum..Manyak mantıksız biri oldum 20 günde .. Herşeye rağmen çok şükür bunlarda geçer sağlığım yerinde diyerek avunuyorum.. Öff neyse boşanalım dediğimde "o kadar masraf yaptırdın şimdi boşanalım diyorsun diyen" , adamdan ne hayır gelir zaten.. Mazaretide o kadar emek harcadık anlamında kullanmış o sözü Allah aşkına verdilen emeğin ifadesi para ile ölçülür mü.. Para konusunda aynen yanlış hatırlamıyorsam Sarıbocuq yazmıştı yazdıklarını yaşadım.. Tutulacak bir yanı kalmamış cidden bu işin ..

Altını çizdiğim cümlede yanılıyorsun
Değersiz olan sen değilsin
Senin değerini anlamayan seni sevmeyi bile beceremeyen utansın
Sen şimdi daha güçlü daha mutlu olacaksın
Sadece biraz sabır biraz güç hepsi geçecek

kusura bakma ama ya offf en igrendigim sey su; hakaret ederler sonra ozur dilerler, sen hatasini anladi artik tartisabiliriz guzelce diyip konusmaya baslarsin sonra tekrar hakaret ederler...

ilk neden hakaret ettin diyince ise tepki vermen icin derler..bu gercekten kendi pisliginin ustunu ortmeye calismasindan baska bisey degil ve kusur bakma gercekten ama boyle adamlardan duzgun bir es olamaz kesinlikle bundan asla sana fayda gelmez...alkol varmış zaten...bu tipler hayatlarina giren herkesin hayatini kabusa cevirirler emin ol

Dün evlilik yıldönümüzdü ilk senemiz daha doğrusu bekledim ki gelsin .. Gönlümü alsın birşey yapsın çaba göstersin ancak telefon mesajı attı , beni eve çağıran bir dolu mesaj. ınsan hiçbirşey yapamazsa bahçeden bir buket yapıp gelmezmi ya ben ağaç kavuğunda mı çıktım.. Ailemin evini yok sayıyorda gelmiyor.. Bugün avukatı aramam gerek bir türlü arayamıyorum nefesim kesiliyor aramak istedikçe ama arıcam yapcak başka birşey yok..

eşiniz alkolu ne sıklıkta kullanıyor...
alkol almadıgı gunler aynı kışılıkte mı..
eger alkol almadıgı gunlerde aynı kışılıgı sergılıyorsa..
ya evlılıgın vermış oldugu erkek tablosunu sergılemeye calışıyor (kendınce)..
ya da ben merkezcı...
burada sebep her ne olursa olsun sıze ayrılın dıyemem..
severek ayrılmanın nasıl bırşey oldugunu anlarım az cok..
bende evımı terk ettım bır cok kez...
fakat sorunlar duzelmeden gerı getırılım kayınpeder tarafından..
fakat bızım sorunumuz bırbırımızle degıldı..
aılesıyleydı..
işin trajık komık yanı eşimde memnun degıldı aılesının yaptıklarından...
ama ne yaparsın...
eş bırey oldugunu ıfade edemedıkten sonra..
neyse uzun yıllar sonra suankı sonucumuz karmaşık bır roman..
sızde hayatınızı romana cevırmek ıstıyorsanız devam edın..
ınşaAllah sızın romanınız şuankı yazdıgınız husran yazılarıyla son bulur..
mutluluk dolu yazılarla bıter..
Allah yardımcınız olsun...

Son düzenleme:
canım çok iyi biliyosun ki bu adam bunu yapmayacak adam
kendini toparla ve doğru olan senin için ne ise bian önce yap
gidersen de aynı şeyleri yaşayama ihtimalinin yüksek olduğunu unutma

AĞLAYACAKSAN BU GÜN AĞLA YARINLARINDA DEĞıL

bu sözü tekrarla dur ağlayacaksam bugün ağlayayım yarınlarım gülerek geçsin

Son düzenleme:
Evi terk etmek çocuk oyunu değil bakın eve geridönmek istiyor utanıyorsunuz şimdi de...yanlış yapmışsınız gitmek zaten boşanmak istiyorum demek adam tabi calmaz kapıyı sorunları evde kalıp çözmeyi denemek lazım..babanız duymuş aileniz duymuş onun ailesi duymuş hiç gerek yok bence...
yuva yıkmak da kolay olmamalı bence dönün eşinize sıkı sıkı sarılın uzadıkça çamurlaşır bu küsme işi...çözülmeyecek bi şey yoktur hayatta..

Dün evlilik yıldönümüzdü ilk senemiz daha doğrusu bekledim ki gelsin .. Gönlümü alsın birşey yapsın çaba göstersin ancak telefon mesajı attı , beni eve çağıran bir dolu mesaj. İnsan hiçbirşey yapamazsa bahçeden bir buket yapıp gelmezmi ya ben ağaç kavuğunda mı çıktım.. Ailemin evini yok sayıyorda gelmiyor.. Bugün avukatı aramam gerek bir türlü arayamıyorum nefesim kesiliyor aramak istedikçe ama arıcam yapcak başka birşey yok..

mesaj atıyor evine dön diyor işte daha ne bunu yapmayanlar da var..hayatında baskası olsa dön demez ya da sevmezse gel demez..bence korkuyor babanızla yüz yüze gelmekten....evinize dönün ya ne avukatı evinize gidin siz de ona mesaj atın aşkım seni özledim geliyorum beni şurdan al deyin en azından bakın nasıl gelecek adam..gönlünüzü evde alıcak belki denemeye deger...

extreme bende yanlışmı düşünüyorum diyordum yani arkadaşlarım gelecekken neden ondan izin alayım o evi evim gibi görmeme engel bu benim.Bir program olmadığını biliyorsam gelmek istemişler buyrun gelin demişim vede hepsi bir arada ilk kez geliyorlardı. İki ayda bir bir arkadaşımızın evinde kızlar toplanmaya başlamıştık ikinci durakda bizim evimizdi. O gün arkadaşlarım gelecek diye sabah 09 da evden kaçtı resmen çok bozuldum. Ben arkadaşlarım evine gittiğimde eşleri merhaba der çekilir zaten kimse kızlarla oturmasını beklemez kimseden.. Bu bir nezakettir görgüdür evinden kaçmaz . Hadi es geçtik bunuda bizi yalnız bırakmak için gitti dedik. Sürekli sms mesajı gönderek gittiler mi diye taciz etmez beni korku içinde bırakmaz "ayy şimdi gelip birşey mi der " paranoyasına itmezmi. Arkadaşlarım anladı o gün çok bozuldum. "Biz gittik mi diye soruyor dediler " şakayla karışık üzüldüm geçiştirdim. O gün eve gelip kıyameti kopardı bu eve bana sormadan kimseyi çağıramazsın diye..Neden dediğimde ben öyle diyorum dedi ve kesti .. Sakinleşsin konuşayım dedim olmadı yine geçiştirdi beni.. Bu bizim yaşadığımız bir örnek.. Daha nicesi var benzer olaylarda şu durumda bile o gün yaptığının doğruluğunu savunuyor hala bana diyor ki 5-6 gün önce ilk kez yüzyüze geldiğimiz "bana soracaktın" diyor.. Anlamsız bir feodalite..

Aksi'cim güzel demişsinde evliliğimizin 6 ay'ında kavga etmiştik bende çıktım annemlere gittim evi terketmedim yanlış anlaşılmasın ev ziyaretine kafam dağılsın diye anneme hiçbirşey anlatmazdım 1 ay öncesine kadar sıradan bir ziyaret gibi sonra akşam üzeri 17:00 gibi annemlerden çıktım evimizin bulunduğu semte gittim çarşıda yürüyordum gün içinde sms göndermişti bi dolu "sen şöylesin sen böylesin" tarzında bende cevap yazmadım sadece "sonra konuşurz" demekle yetindim. Mesaj üzerine mesaj sonra delirdi ve dediki "defol git gelme bu evime bir daha embesil " arkasından "bir daha b.k gelirsin bu eve"mesajını patlattı gittim ama genede ben gittim. Şimdi bunları söyleyen adamdan ne beklersin annesinin evine gitmesini .. Her kavgada gidersin babamın evine ben seni çekemem diyen adam en sonunda muradına kavuştu hayatından ve evinden çıktım..

Pazartesi yada Salıydı hatırlamıyorum o günden beri ilk iletişimi sms mesajı oldu. Seni çok seviyorum dön evine lütfen ikimizede eziyet ediyorsun " bu kadar basit yani ben çok olağan birşey yapmışım laylay dönücem sanki.. Ne bileyim yaa ben ne diyeceğimi şaşıyorum.. O ki istiyorsun gel bakalım şu eve nikah günü bile beni çıkaramadığın eve bir gel.. O gün bile kuaföre ben kendim gittim neymiş trafik varmış geç kalmışlar.. Kuaföre geldi eve döndük kimse gelemedi nedense erkek tarafından gelini alıp çıkarsınlar ne o gene trafiğe takılmışlar oğullarının en özel gününde..Sonra öğreniyorum ki eltilerim kuaför beğenememiş saçlarını yaptıramışlarmış bir tülü bu mudur yani.. Önemli değildi bunlar yine benim için ama o kadar gelenekci olup 4 gelinini davuluyla zurnası ile evinden alan aileden biraz nezaket beklerdim ailemde beklerdi.. Bunlarıda düşünmeye başladım artık herşeyleri yapmacıkmış demek ki .. Ailemi saymamışlar hiçbirşeyimize karışmadı ailem yok bilezik yok şu olack bu olacak demedi kızım mutlu olsun yeter dediler.. İnsanlar neler yaşıyor evlilik sürecinde benim ailemin bir kaprisi olmadı. Nişan günü söz günü hep onların istediği tarihte oldu. Neymiş nişan için tarihi bir an önce belirleyelimde köyde piknik varmış oraya gideceklermiş. Yadırgadı ailem genede sesini çıkarmadı.. Oğullarına verdikleri değer buymuş diye düşündüler piknik daha önemliymiş.. Yaz yaz sonu yok bunların..Bu yüzden ne yaparsa yapsın bu sefer ailem sayılacak babamın evini aramadı ailesi bekledim , kendisi arasın dedim aramadı bekledim bir smj mesajı ile dön evine denmez seni çok seviyorm demekle iş çözülmez .. Bunu hissetirmesi gerek ben 100 kere seni çok seviyorum duymak yerine bir kere hissetmek istiyorum..

Siz söyleyin arkadaşlar çokmu şey bekliyorum istiyorum..

arkadasım evet eşin sinirlenmiş ve söylenmeyecek laflar söylemiş zamanında sana...ama inan ki kocan sinirden konuşabilir istemeden sırf canını yakmak için senin..
nişanda sözde şöyle yaptıalr böyle yaptılar bunlar olaylarını geç o geçmiş bitmiş artık değiştiremezsin...
ayrıca nişan döneminde herkesin sorunları olur böyle..ailesini de geç onlara yaranılmaz..sen kocanı seviyorsan yasadıklarına cek bi perde kapat...unutma tatlı dille yaklaşırsan kavga cıkmaz sen öpersen o da seni öper sen kaçarsan o da kaçar ilişkiler böyle fedakarlık olmazsa olmaz.....

Dün evlilik yıldönümüzdü ilk senemiz daha doğrusu bekledim ki gelsin .. Gönlümü alsın birşey yapsın çaba göstersin ancak telefon mesajı attı , beni eve çağıran bir dolu mesaj. İnsan hiçbirşey yapamazsa bahçeden bir buket yapıp gelmezmi ya ben ağaç kavuğunda mı çıktım.. Ailemin evini yok sayıyorda gelmiyor.. Bugün avukatı aramam gerek bir türlü arayamıyorum nefesim kesiliyor aramak istedikçe ama arıcam yapcak başka birşey yok..

öncekı mesajımda bıraz daha bekle demıstım.
bu mesajından da anlıyorum kı yanlıs yazmamısım hala gelmesını,senı arayıp sormasını beklıyorsun....
hala sevdıgnı düsündügüm ıcın o sekılde yazmıstım...
karar senın esını en ıyı sen tanırsın. bu adamı sevıyorum belkı düzelır dersen sen bılırsın
yok bundan adam olmaz dersen yıne sen bılırsın...
hakkında hayırlısı olsun....
ınsallah düzelırde ayrılmakdan vazgecer, mutlu olursunuz.

canım çok zor bi durum ne diyeceğimi bilmiyorum bizde evliğimizin ilk yıllarında çok tartışıyoduk her laftan kavga çıkıyodu bende gitmeyi çok düşündüm çünkü bana her defasında benimle istemeden evlendiğini söylüyodu bi kere evet demiş sarhoşmuş sonrada vazgeçtim diyememiş sanki evlilik değilde bakkaldan sigara alıyo ..olur olmaz hiç plan yapıp düşünmeden ilk geceden hamile kaldım çocuğumda vardı bırakıp gitmek zzordu ama bana ne dedi biliyormusun bu kapıdan çıkar gidersen birdaha gelemezsin aileni hiç araya koyma kilidi değiştiririm dışarı çıktım sokaklarda gezdim geldim şuanda 5.yılımız bitti zamanla beni sevdi 2 tane oğlumuz var en önemlisi artık birbirimizi daha ii tanıyoruz neye kızar biliyırum ve üstüne gitmiyorum mutluyum çok şükür darısı başın ainşallah dilerim boşanmadan tekrardan birleşirsiniz Allah kimsenin yuvasını bozmasın huzursuzluk vermesin

Evliliğiini tekrar tekrar gözden geçirmelisin..Daha yolun başı sizin için..
Annene gitmeni istememesi,5 tl nin hesabı,Eve her gele gidenin hesabını vermek,izin almak,ailesinin size gereken hassasiyeti ve önemi göstermeyişi..
Bunlar acaba düzelecek mi?Önemseyen seven sensin gibi..Eşin yaptığının yanlış olduğunu düşünse..Sana gelir,ailenle görüşür..Ailen adam yemeyecek herhalde..Neden toparlayıcı taraf yalnız sen olasın..Neden çaba görmüyorsun karşıdan..
Kuru kuru msj la tel.le,maille olacak işler değil bunlar..

Biraz daha ayrı kalın..Ama herşeyi tekrar yaşamaya,kaldırmaya gücün var mı?
Bırak pişmansa,üzgünse gelsin seni bulsun..
Evliliğin başlarında tartışmalar olabilir..Eşine eve gelme, defol diyen bir erkeğe nasıl ömrünü adayacaksın?Aile ye daha söylenecek söz yok..Duyarsız insan sürüsü..

Sen etraflıca bir düşün..Hergünü üzülerek,hakaretle geçirmektense, birkaç ay üzülürsün..

cok zor allah yardımcın olsun
ama sana soylemk istedigim evliligin ilk yıllarında bu uyumsuzlukluklar olabilir ama birbirinizi tanıdıkca daha iyi anlasabilirsiniz,
ilk 3 yıl cok onemlidir evlilikte,birbirini tanıma surecidir,
bence acele etme dava acmak icin,bekle biraz daha

Canım yazdıklarını okudum bir mesajında ailem birşey diyemedi yeter ki kızım mutlu olsun dedi,nişan tarihine bişey diyemedi diyorsun..Burda bence senin ailenin de hatası var diye düşünüyorum. Ailenin ve senin hoş karşılayamayacağınız durumlarda ağırlığınızı koymanız ve hoşnutsuzluğunuzu belirtmeniz gerekirdi bence. Senin ailen neden herşeyi alttan alıyor bunu anlayamadım biraz erkek tarafı alttan alır bazı şeyleri burda tam tersi olmuş. Yeter ki kızımız mutlu olsun mantığı çok yanlış seni emanet edecekler bu insana sonuçta, onun ailesine gireceksin, evliliklerde yalnız bir kişiyle değil aileyle de evlenmiş olunuyor öyle değil mi? Kendinizi herkesten soyutlayıp sadece beraber yaşayacağınız bir dünya kuramıyorsunuz.. Anladığım kadarı ile eşin çok saygılı davranmıyor sana attığı mesajlar çok incitici. Saygı çok önemli bence. Bir gün aşk ve sevgi biticek olsa bile saygı ile yolunuzda yürümeye devam ediceksiniz bunu unutma..Eğer baştan biterse saygınız zaten bu evlilik de bitmiştir bence. Kendi özeleştirini yaptığında sen de eşine karşı çok hatalar ve saygısızlıklar yaptığını düşünüyorsan ona bir şans daha verebilirsin ama bu şansı gerçekten hakediyorsa hatalarınız karşılıklı ise...''O kadar masraf yaptırdın şimdi ayrılacaksın'' lafına çok takıldım ben..Hiç hoşuma gitmedi açıkcası..Bu lafı söyleyen insandan koşa koşa kaçardım şahsen..Eşinin yapıcılığı sadece sana ayda bir kez seni seviyorum evine dön mesajından ibaret. Ben bekar bir insanım , anlattığın gibi bir insanla yaşamayacağımı düşünüyorum dile kolay bir ömür geçecek belki bu saçmalıklarla hep..sonunda sen de sevgini kaybedeceksin böyle giderse zaten..ama yine de bunlar benim düşüncelerim, ben bekar bir insan olarak böyle düşünüyorum belki anlayamadığım,düşünemediğim şeyler vardır evli arkadaşların yorumları daha önemli burda..sabır ve mutluluklar diliyorum..

Son düzenleme:
Arkadaşlar hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim. Bazı soruları olan arkadaşlarımız olmuş kısaca yanıtlamaya çalışcıam yaptığım hiçbirşeyden utanmıyorum. Anlatmak ifade etmek istediğim o değildi. Şu saatten sonra gelecek bir iyilikle insnalar nasıl yüzyüze bakabilirdi. Ben bakamam şahsem utancımdan değil kırgınlığımdan ailesi ile yüzyüze gelmek istemediğimden, çünkü öfkemi kusarım her seferinde yüzlerine tutamam ipler kopmuş bir kere.. Evet ailemde olmadığı kadar sabırlı oldu keşke olmasalardı zaten annem kendiside söylüyor biz sesimizi çıkarmadığımız için salak yerine koyulmuş demek ki diyor yapılan insanlığı biz ne dersek o olacak şeklinde algılamışsa karşı taraf yapılacak birşey yok.2006model arkadaşın sorduğu soruları kendime sorduğum ve daha öncesinde bu ve benzeri olaylara muhattap kalan arkadaşlarımı dinlerken magnlina arkadaş gibi düşündüğüm için bu evliliiği bitirmeyi seçmekten başka yolum kalmadığını gördüm. 5-6 sene sonra düzelse ne olacak ben benden gitmiş olucam değer mi ? hayır bence değmez herkes bir kere geliyor bu dünya herkesin tercihi benimkide bunları yaşamamaktan yana..

Back
X