- Konu Sahibi gulay_gulay
Oğlu ve yeğenini şehit veren Gençer, ihanet sürecine tepki gösterdiği için Tayyip Erdoğan’a hakaretten ceza aldı
Yüreği yanık baba, 3 ay önce postaneye gidip, süreçle ilgili yasaya tepki amacıyla Erdoğan’ın evine kına postalamıştı. Bunun üzerine Gençer hakkında, “kamu görevlisine hakaret” suçundan dava açılmıştı.
Bir yıl hapse mahkum olan, ancak cezası 5 yıl ertelenen acılı baba, Erdoğan’ın şehit oğlunun mektubunu okumasına da tepki göstermişti. Gençer, kararı “Ses kesme operasyonu” olarak yorumladı.
Adliye çıkışında eşi ile birlikte açıklama yapan Mehmet Gençer, “Şehit babalarına da artık ‘hakaret’ adı altında baskı davaları açılıyor” dedi.
Diyarbakır’da 16 Kasım 2013 tarihinde, Kürt şarkıcı Şivan Perver ile kucaklaşan dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı açıklamayla tepki gösteren Kırıkkale Şehit Aileleri Derneği eski Başkanı Mehmet Gençer, ‘Kamu görevlisine hakaretten’ 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Gencer’in cezası, 5 yıl süreyle ertelendi. Oğlunu ve yeğenini şehit verdiğini belirten Gencer, 14 Temmuz 2014 tarihinde beraberinde eşi Nebahat Gencer ile birlikte Kırıkkale Postanesi’ne giderek, TBMM’den çıkan sözde çözüm süreci ile ilgili son yasaya tepki gösterdiğini belirtip, 1 kilo kınayı Erdoğan’ın ev adresine göndermişti. “Kararı, ses kesme” olarak değerlendirdiğini belirten Gençer, “Davayı açan savcı iddiasında Şivan Perver ile dönemin Başbakanı Erdoğan’ın kucaklaşmasından sonra yaptığım basın açıklamasından alıntılar yaparak iddiada bulunmuştu” dedi.
YSK kararına aykırı
İddiaların afaki olduğunu belirten Gençer, “Konuştuklarım hakaret içermemektedir. Suç unsuru da bulunmamaktadır. ‘Sen nasıl müslümansın?’ diye sormuştum. Bunu suç olarak kabul etmişler. ‘PKK ile kucaklaşarak, seviyesine iniyorsun. sen in, biz inmeyeceğiz’ demiştim. Üçüncü iddiası da ‘Ayaklarının altına aldığın Türk benim. Ayaklarını kaldır’ demiştim. Biz savunmamızda Başbakan’ın ‘kamu görevlisi’ olmadığını söyledik. Çünkü, Cumhurbaşkanı adaylığı sırasında Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Başbakan’ın ‘kamu görevlisi olmadığı’ yönünde karar verdi. Buna rağmen mahkeme savunmamızı kabul etmedi. YSK, ‘Başbakan kamu görevlisi değildir’ dedi ama ben kamu görevlisine hakaretten ceza aldım. Sesimi 5 yıl keseceğim, sesimi çıkarmayacağım. Zaten hakaret etmemiştim, ama her türlü konuşmam suç kabul ediliyor. Şehit babalarına da artık hakaret davaları adı altında, baskı davaları açılıyor. Ses kesme davaları açılıyor. Gönül arzu eder ki bu ülkede bağımsız bir yargı hırsızlıkları, yolsuzlukları araştıran ve her türlü haksızlığın karşısında duran bir yargı olsun isterdim” diye konuştu.
Babanın feryadı
Kırıkkale 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davada Gençer’in avukatlığını yapan Yavuz Kuzucu ise şunları söyledi: “20 yaşındaki evladını yitiren bir babanın feryadına hakaret suçlaması ile ceza verilmiş olmasını ben ülkem adına gerçekten çok üzüntü verici buluyorum. İnşallah ülkemizin yarınları daha iyi olur. Ceza öncelikle ‘kamu görevlisine hakaret’ suçlamasından dolayı 90 gün adli para cezası, kamu görevlisi olarak kabul gördüğünden dolayı 365 gün adli para cezasına çevrildi. Artırımlar neticesinde 7 bin 80 TL ceza verildi. Bu da 5 yıl süre ile ertelendi.”
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/evlada-terorist-babaya-adalet-kursunu-104177h.htm