• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenceiniz insan bir trl evlenmek iin para biriktiremiyor ise ne yaparsnz?;

• Konu Sahibi Konu Sahibi ela
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

ela

Ziyaretçi
arkadaşlar biz 3 yıldır evlenemiyoruz
bir türlü para biriktiremiyor sözlüm,hep ailesine yidiriyor onu da geçtim ailesi yapmıcak kii düğünü varlıklı insan sayılmazlar kendi evleri var ailesinin o kadar,
geçen konuştum nolcok böle diye bu ay başlıcam şu ay başlıcam biriktirmeye diyip duruyor şimdiden para biriktiremeyen insan ilerde evlilik gibi kurumu nasıl yürütür,bilmiyorum....

3 yıldır sözlüsünüz ortada herhangı bır engel yok sadece para yok dıye evlenemıyorsunuz..sözlünde sürekli kendı aılesıne harcama yapıyor..evlılık ıcın adım atmıyor..durum bu ise

sözlün olacak adam hıc bırsey ıcın caba sarfetmıyor...3 yıl sözlü kalınır kalınmasına da neden yatırım yapmıyor..hadı su zamana kadar evlenmemıssınız..3 yıldan berı calısıp dıdınseydı..bırseyler sahıbı olsaydı..:olmaz:bıraz sorumsuz bir eş adayın var cicim

para biriktirmesine gerek yok direk borca girip alınacakları almaya başlıycak.ben eşimle tanıştığımda askerden geleli 2 ay olmuş dükkanını açmış işini yeni oturtmaya başladı çok az para kazanıyordu ilk başlarda , ona rağmen sadece camları olan kabası bitmiş evini yapmaya başladı bütün eşyalarını kendi aldı .düşünün 2 seneye varmadan tamamladı 2 nci senenin başındada 0 arabaya borca girmişti düğün herşey kendi yaptı .Allah yardım ediyo para biriktirmesini beklersen daha çok beklersin .en azından buzdolabı tv falan aldır başlangıç olarak

Bir baltaya sap olamaz
Hadi bana eyvallah der kaçarım herhalde...
Üç yıl iyi tahamül etmişsin...

Bu durumda başka birşey yapılmaz..
Erkekler Bekraken Para Biriktirme konularında Esnekler ise
Evlenince daha beter oluyorlar..

para bırıktırmeyı beceremıyorsa esyaları alır taksıt oder cogumuz bu sekılde evlendık
ama aılesıne yardımcı oluyorsa aılesınınde soylemesı lazım bunu
sozlum demıssınız sız daha nışan falanda yapacakmısınız?
hayır sozlu olmak ıcın 3 sene cok uzun bır zamanda bence.
karsınıza alıp konusun ve bu olayı cozumlendırmesını ısteyın bence

Dediğiniz gibi tüm parayı ailesine harcıyorsa,evlendikten sonra da aynı şey devam eder.O yüzden iyi düşünün derim.:umursamaz:Ailesi de alışmıştır çocuklarından para almaya,evlenince de bu durum devam eder.Hatta sizden gizli sürer,ruhunuz bile duymaz.Siz sıkıntı çekersiniz.Kimse düşünmez sizi.
Borca harca da girmeyin evlenmek için.Madem kazancı var ,atsın bir köşeye.

yorumlarınız için teşekkür ederim
nişan olmuycak direk evlenmeyi düşünüyoruz
kendinisi çalışıyor kazancı da fena sayılmaz ama niye paramın bereketi yok diye söyleniyor
oraya buraya koşmaktan kendini göremiyor
ya artık duracak ya da evlenemicez beni kaybedicek
benim bir dediğimi iki etmez eli çok açık herelde hayır diyememesinden elinin çok açık olmasından oluyor,evlenince ne yapıcaz böyle olursan dediğimde de şunu söylüyor maaşımı sana veririm sen bana az az verir neler almam gerektiğimi söylersin diyor..

ya ben hep bunu bılırım bunu soylerım..erkeklerde calışma istegi yok..bayanlar gıbı degıller..bır bayana evın gecımını verseler..yanı dıyelımkı dunya tersıne donse kadın evı gecındırmekle yukumlu olsa..buna ben cok yurekten ınanıyorum..kadın iki işte bir çalışır evini geçindirir..ama erkekler dogasındanmı bılmıyorum..tamam guzel calısıyorlar..ama hep mız mızlar.hep sorun hep sıkıntı var onlar için..

böyle durumlarda rest çekilmesinden yanayım eğer sevgiden eminseniz

ya seneye yaza evleniriz hazırlığa başlarız ya ayrılalım derim ben olsam ömür boyu sözlü mü kalcaz oh ne ala.

bencede 3 yıl uzun bir zaman..bir çöp daha alamadı mı?ailesine harcasın,yardımcı olsun ama eşyada alsın..ne biliyim parasını almaya gittiğinde bir beyaz eşyacıya uğrasın ,beyaz eşya alsınn..her ay ufak tefek birşeyler almış olsa şdş ,şimdiye bir evi döşerdi..aileside bişi demiyormu ki? ne düşünüyorlar bu konuda?

3 yılda bütün eşyalarını tamamlamış olurdu bence. para biriktirmesini bekleme biriktiremez. ancak takside girecek. sen nasıl 3 yıl bekledin be güzelim. tut kolundan git beyaz eşya mobilya satan terler aldır eşyalarını. ailesi çok zor durumdaysa bir şey diyemem de benim eşimin ailesi evlendiği güne kadar yedi parasını. güç bela bir vitrin alabildi. o kadar. benden uzaktaydı. aynı şehirde olsaydık neler aldırmıştım. evlendi ancak birşeyler alınması gerektiğini anladı. ailesi tek kuruş yardım etmedi sen de böyle olmak istemiyorsan tedbirini al.

Valla canım demedi demeyesin diye söylüyorum işin zor senin bi düşün valla.
Kaç demiyorum ama görünen köy kılavuz istemez.

zaten bişey yapamazsa sonumuz belli onun için hiç tasa etmiyorum
ben ufak tefek çeyizimi yapıyorum
allah herkesin hak ettiğini varsin amma ya bu adam olcak ya da beni unutacak.
yoksa kirli çıkı mı bana süpriz mi yapıyor dersinizCADIARZU
düşünmüyo da değilim hani...

Sen 3 yıl boyunca ne yaptın acaba? Çalışıp para biriktirdin mi? Sanırım sen paranı biriktirdin çalıştın, ondan yakınıyorsun sözlün de en az senin kadar biriktirmedi diye.. Kendi yapmadığın birşeyi başkasından beklemen yanlış. Sende hiç çabalamamışken bir birikim için sadece sözlünden beklemende ne kadar doğru olursa.. :1closedeyes:

Sen 3 yıl boyunca ne yaptın acaba? Çalışıp para biriktirdin mi? Sanırım sen paranı biriktirdin çalıştın, ondan yakınıyorsun sözlün de en az senin kadar biriktirmedi diye.. Kendi yapmadığın birşeyi başkasından beklemen yanlış. Sende hiç çabalamamışken bir birikim için sadece sözlünden beklemende ne kadar doğru olursa.. :1closedeyes:

yorumunuz için saolun ama ben kendimi tamamiyle hazırlamasam böyle kutsal bir kurumun içine girmeyi düşünmem kaldı kiii
düğündür dernektir ortak ama yinede erkeğin daha ağırlıklı olması kanaatindeyim.

yorumunuz için saolun ama ben kendimi tamamiyle hazırlamasam böyle kutsal bir kurumun içine girmeyi düşünmem kaldı kiii
düğündür dernektir ortak ama yinede erkeğin daha ağırlıklı olması kanaatindeyim.

Bir tarafta imakn yoksa, diğer taraf imaknları seferber etmeli. Düğünü erkek tarafı yapacak diye bir zorunluluk yok. Belki eskidendi erkeğin ağırlıkta olduğu zamanlar. Bir çok kadının ev hanımı olduğu zamanlar. Ama artık durum değişti.

sen- ben olayını biz bilmediğimiz için sözlerinizi alınmıyorum üstüme.
benim durumum varda illa sözlüm yapsın diye başlık açmadım hanfendi
iyice okuyun ondan sonra yorumunuzu yazın.

kız kısmı bızde adettendır buzdolabı harıc beyaz esyaları yatak odası takımını ıncık boncuk tabak çanak havludur vs perde ve halıların bır kısmını ütüyu vs alıyor
ben bır baktım da cok fazla para edıyor hepsı 5 bın lırayı aşan bır para,
düğüne erkek yetısemese tv buzdolabı salon takımı alsa yıne para
aılesıne yedırıyor demıssın aılesıne sımdı yedırıyorsa her zaman yedırmesı gerekmıcek mı ? nası gecıncek onlar ılerde gelıp aksamları sızde yerler yemegı soylemedı deme
demek normalde gecınemıyorlardı aılesı ki senınkı calısınca yemeye baslaadılar.
kötu oldugu ıcın demıyorum durumları yoktur mecburen çocugun maasıyla gecınıolardır oyle mı ? oyleyse bu iş cok ıyı durmuyor .
ama sözlun sana da cok para harcıyorsa tutması da zordur.

peki sürekli olarak anasının babasının ağzına mı bakıyor sevgilin?ya ailesiyle sorunu varmı?seni istemioyr olabilirler mi?o yüzden engel çıkarsınlar..çünkü ailesi o konuda anlayışlı olmalı...

sen bu evlilik meselesini iyi düşün canım. evlenince geçmez.çok sorumsuza benziyor.hadi diyelim düğün bi şekilde oldu ya sonrası evlenince har vurup harman savuracak ay sonunu getiremezsiniz.hatta üste bide borç olur.bu tip insanlar malesef değişmiyo çok iyi düşüna.s

Back
X