evlendikten sonra babam ve maddi konular...

Canim bence sen yanlis davranmamissin .. bosuna uzme kendini .. Tamam iyi hos guzel babanin sana yaptigi masraflar .. ama bunlari yuzune vurmasi gercekten hic hos olmamis .. :/
Ben olsaydim agir sozleri soylemistim bile .. ki cok yanlis olurdu .. kendini kotu hissetmeni gerektircek bisey yok bence .. yani babami uzdum kirdim diye dusunme .. bence yani :)

bılıyor musun ben tıcaret lısıesınden dershaneye falan gıtmeden ılk seferde unv sınavını kazandım ve ıc mımarı en ıstedıgım bolum geldı hıc unutmuyorum staj yaptıgım bankanın sefının maası 22 tl ıdı o zamanın parasıyla mılyon dıyorduk stajer arkadaslarla maas bordrosunu gormustuk dudagımız ucuklamıstı 1994 senesınden bahsedıyorum benım babam terzıydı cok tanınmıs bır tesettur fırmasının atolyesınde ustabasıydı ve babamın maası 70 mılyondu aradakı farka bakın ogrendıgımde daha da buyuk bır sok yasamıstım ama ne oldu bılıyor musunuz babam benı fınanse etmedı okutmadı yanı o zaman zaten uvey annemle evlıydı zaten benı rahmetlı buyukbabam okuttu babannem buyuttu ama buyukbabamda emeklı maasıyla ancak lıseye kadar okutabıldı yanı demek ıstedıgım babanızın kıymetını bılın ve onu uzmeyın her baba sızın babanızın yaptıgını yapmıyor ınanın herkes sızın gıbı sanslı dogmuyor

bılıyor musun ben tıcaret lısıesınden dershaneye falan gıtmeden ılk seferde unv sınavını kazandım ve ıc mımarı en ıstedıgım bolum geldı hıc unutmuyorum staj yaptıgım bankanın sefının maası 22 tl ıdı o zamanın parasıyla mılyon dıyorduk stajer arkadaslarla maas bordrosunu gormustuk dudagımız ucuklamıstı 1994 senesınden bahsedıyorum benım babam terzıydı cok tanınmıs bır tesettur fırmasının atolyesınde ustabasıydı ve babamın maası 70 mılyondu aradakı farka bakın ogrendıgımde daha da buyuk bır sok yasamıstım ama ne oldu bılıyor musunuz babam benı fınanse etmedı okutmadı yanı o zaman zaten uvey annemle evlıydı zaten benı rahmetlı buyukbabam okuttu babannem buyuttu ama buyukbabamda emeklı maasıyla ancak lıseye kadar okutabıldı yanı demek ıstedıgım babanızın kıymetını bılın ve onu uzmeyın her baba sızın babanızın yaptıgını yapmıyor ınanın herkes sızın gıbı sanslı dogmuyor

benim babamda her kurusun hesabini yapar .. okul meselesinde degil .. ayda yilda carsiya gideriz .. ablamla bana 50-60 euro verir .. ikimiz kullanalim diye .. sonra paranin üstünü getirin der .. :) ama sigarasina .. abur cubura .. telefon kartlarina falan hepsini ödemekten cekinmiyor .. herkesin babasi farkli iste napcan :)

babaya bak be, ne demek ben seni okuttum, okutacak tabi yapmayı biliyosa okutacakta büyütecekte, o zaman benim babam maaşıma direk el koysun üniversiteye kadar gittiğim dersanelerin parası masraflarımı geçtim üniversiteyide özel okudum ben şehir dışına yollamadığı için, işe girdim evlendim zerre hakkım geçmedi ama lafını etmez sen işe girdinya memur oldunya o bize yeter der babam, ne aileler var yahu

ben resim bölümü mezunuyum, ailemle aynı evde yaşadım okurken, sonrasında da size olan gibi gittiğim yere gelme masraf etme vs hiç bişey olmadı yani ekstradan hiç bi masraf olmadı. okurken kıtıkıtına yetecek cep harçlığı ve bir büyük çanta almıştım, içi resim malzemeleri dolu olan. hepsi bu. babam hala ''az mı boya aldık sana beee?'' diye yüzüme vurur
babacığını öp başına koy, bu halinize şükret, boşveeer ne güzel işin var gelirin var sağlığın var, huzurunu da bunlarla kaçırma, daha ne ister ki insan?

İşte iki uçtan da bakınca oyle farklı durumlar çıkıyor kı ortaya. Bir uçta şükretmek çıkıyor ne babalar var dıyoruz bir uçta da baba tabı yapacak yaptıgını yuze vurmayacak dıyoruz.

Ben de bu gıt gellerı yaşadıkça hala çözemedım dogru olanı. Ama kabullenmek gerekıyor sanırım artık. Evet babam o parayı bana gerı verseydı çok heves ettıgım araba alma hayalımı gerçeklestırecektım. Ama dıger taraftan da onun sayesınde elıme almış oldugum meslegım var ve bu sayede hala arabamı alabılırım. Önemlı olan bu da degıl de işte insana dokunuyor babam neden yuzume vuruyor bana yaptıgı masrafları dıye.
Ve gerçekten onun çok kalıplaşmış düşüncelerı var onu degıstırmek ımkansız sanırım kendı beklentılerımı degıstırmek gerekıyor.

Back
X