Evlendikten sonra sadece kendi soyadımı kullanmak istiyorum

asei

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2009
6
0
86
İstanbul
Evlendikten sonra sadece kendi soyadımı kullanmak istiyorum, süreç nasıl olmalı, neler yapmam gerekiyor. Mayıs ayında evleneceğim, öncesinde bir başvuru da bulunmam gerekiyor mu, bana maliyeti ne olur?

İllaki avukat tutmam gerekir mi, bu tür davalarla ilgilenen önerebileceğiniz avukatlar olur mu?

Teşekkürler...

Evlendikten sonra sadece kendi soyadımı kullanmak istiyorum, süreç nasıl olmalı, neler yapmam gerekiyor. Mayıs ayında evleneceğim, öncesinde bir başvuru da bulunmam gerekiyor mu, bana maliyeti ne olur?

İllaki avukat tutmam gerekir mi, bu tür davalarla ilgilenen önerebileceğiniz avukatlar olur mu?

Teşekkürler...

Esiniz evlenmeden once dava açarak soyadını sizin kizlik soyadınız da aynı olacak sekilde değiştirirse,evlendikten sonra yine eşinizin soyadını alarak yine kizlik soyadınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Bunun dısında sadece kendi kizlik soyadınızı kullanmanız mümkün değildir.

Cok tesekkurlerö sağolun.

Akıl ve mantık dışı bu olayın halen devam etmesi inanılır gibi değildir. Kadınların bu konuda tepkisiz kalması çok üzücü. Bu konuda neler yapabileceğim konusunda ulaşabildiğim bilgiler biraz birbirinden farklılık gösteriyor. En son öğrendiğim asliye hukuk mahkemesine dava açabileceğim yönünde. Haklı sebep istenmesi de akıl dışı olmakla birlikte akademisyen olduğumdan daha önceden çıkan makalelerimdeki ad ve soyadı devam ettirmem gerekiyor. Bu sebeple birlikte dava açmam mümkün olabilir mi?

Cok tesekkurlerö sağolun.

Akıl ve mantık dışı bu olayın halen devam etmesi inanılır gibi değildir. Kadınların bu konuda tepkisiz kalması çok üzücü. Bu konuda neler yapabileceğim konusunda ulaşabildiğim bilgiler biraz birbirinden farklılık gösteriyor. En son öğrendiğim asliye hukuk mahkemesine dava açabileceğim yönünde. Haklı sebep istenmesi de akıl dışı olmakla birlikte akademisyen olduğumdan daha önceden çıkan makalelerimdeki ad ve soyadı devam ettirmem gerekiyor. Bu sebeple birlikte dava açmam mümkün olabilir mi?

Dava Açmanıza engel yok, kazanma ihtimalinizi düşük goruyorum

En son ögrendiğim bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim. Benzer bir davayı açan bir akademisyen, aile mahkemesine açtığı davayı kazanmış (sadece kendi soyadını kullanması hakkında) ancak nüfus müdürlüğü kararı temyize götürmüş, şu an dosyanın tekrar incelenmesi devam ediyormuş. Konu ile ilgili sonucu öğrendiğimde burada paylaşırım...

Back
X