• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonra..?

Duru

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2009
2.470
2
158
35
Diğer
Bayanlar ben şuan da memurluğu düşünüyorum ve ev hanımı olmak aslında benim hayalimdi
Sevdiğiniz biriyle evlenseniz dahi yinede memur olmak için kpss ye çalışırmıydınız çaba harcar mıydınız
Evlilik ve memurluk ikilisi ne şekilde ilerliyor

Son düzenleme:
valla bence kpsye ağırlık ver canım ve kazan. memurluğu. ekmek aslanın midesinoe artık. kocan seni çok rahat yaşatsa da (ekonomik bakımdan bir kadının ekonomik özgürlüğü olmaso gerekir bana göre

ha birde çalışan biri olarak ve anne olarak şunu da diyim çok yoruluyorum .sabah 7 den akşam 11 e kadar ayaktayım kocam çok yardımcı oluyo. ama yükün ağır kısmı bende.
allah sabrını ve kuvvetini veriyo. emin ol. yorgunluğuma rağmen çok huzurlu ve mutluyum .

ben memurum ve 2,5 ay sonra düğünüm olacak. İkisini bir arada yürütmek aşırı zorlamayacak diye düşünüyorum. çünkü 08:00-17:00 yada 08:30-17:30 çalışıyosun.
çok istisnai durumlar haricinde. haftasonların tatil. bazı kurumlar cumartesi öğleye kadar mesai yapar. akşamları vakitlice evinde oluyosun...vs.
madem hazırlanıyomuşsun kpss'ye vazgeçme o zaman.

Hayırlı olsun canım,eşin sana çok iyi imkanlar sağlasa da yine de kötüyü düşünmek lazım..ekonomik özgürlüğünün olması kendine özgüvenini arttırır..milyonlarca kadın hem iş kadını hem de anne olarak hayatına devam eder..eminim sen de ayak uydurursun:emir_bebek:

memurluk en güzeli bence de çalışmaya devam et ve sınava gir
özel sektörde çalışıyorum evliyim
ne ücreti yeterli ne calısma saatleri düzgün
memurluk gibisi y:34:ok

bende kamudayım 9-6 mesaım bırde oglum var 21 aylık oglum olmadan once calısmak sorun deıldı ama cocukolunc agercekten zor oluyor ben bazen bırakmayı düşünüyorum am agelecek kaygısı nedenıyle göze alamıyorum:50:bırde bu ıse gelebılme kıcın ugrastım cok cabaladım o engellıyo benı yanı herseyıyle düşünüp karar vermenlazım bence artıalrı da var eksılerı de:34:

Teşekkür ederim fikir veren herkese:16:
Büyük çoğunlukla herkes kpssye hazırlan demiş.
Bu karar benim için gerçekten önemli.
Çok da duygusal bi insan olduğum için illa kariyerim olsun demiyorum
Aile ve huzur benim için çok daha önemli.
Ev ortamını ev hanımlığını seviyorum:31:
Ama memurluk da apayrı bi güzellik.

aaaa canım yaa ne kadar büyük tesadüf.bende senin gibi düşünüyorum tam olarak .:44: bi yorumuna karsılık bişeyler yazmıstım hatta benim gibi düşündügünü görünce şaşırdım ..
:yaa bende aynen senin gibi düşünüyodum biliyomusun ..ev hanımlıgı bizim yapımıza daha uygun galiba.. içinden geliyo insanın ya seviyoruz.. ama hayatta zor .hem eşin hemde kendin çalıstın mı cok cok iyi bence..hemde memurluk öyle zor bişeyde degil aynı anda evinide yönetebilirsin ..benim düşüncem artık böle ..degişti
bence sende korkma..ikisinide aynı anda kolaylıkla sürdürebilirsin ..yeter ki isteyelim dimi

bende bu sene düşünüyorum artık ..bakalım hayırlısı:26:

ben hem evli hemde devlet memuruyum eşimde öyle. nöbet usulü çalısıyorum henüz cocuk yok şimdilik çok güzel herşey.eşinde anlayışlıysa yardım eder.ev hanımlıgı bence belli bir süre sonra insanın hayatını monotonlaştırıyor ve psikolojik bunalıma itiyor etrafımdakilerden biliyorum.evli bir çalısan olarak çalışmanı tavsiye ederim

Once ekmegimi elime alirdim sonrada esimi koluma takardim.
Ayaklarinin uzerinde durmalisin, sonrasi Allah kerim.
Allah hakkinda hayirlisi olsun, memurluk cok guzel bisi, basarilar dilerim.

Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Kararsızım..
Arkadaşım sen sınavına çalış kazan bi hele; gittiği yere kadar yaparsın.

Kendi ayaklarının üzerinde durmak kendi maaşını harcamak çok keyifli
ama iş hayatı elbette çok zor ayrıca bankacıyım çok yoruluyorum hesap kitap filan,
yinede vazgeçeimyorum..

aaaa canım yaa ne kadar büyük tesadüf.bende senin gibi düşünüyorum tam olarak .:44: bi yorumuna karsılık bişeyler yazmıstım hatta benim gibi düşündügünü görünce şaşırdım ..
:yaa bende aynen senin gibi düşünüyodum biliyomusun ..ev hanımlıgı bizim yapımıza daha uygun galiba.. içinden geliyo insanın ya seviyoruz.. ama hayatta zor .hem eşin hemde kendin çalıstın mı cok cok iyi bence..hemde memurluk öyle zor bişeyde degil aynı anda evinide yönetebilirsin ..benim düşüncem artık böle ..degişti
bence sende korkma..ikisinide aynı anda kolaylıkla sürdürebilirsin ..yeter ki isteyelim dimi

bende bu sene düşünüyorum artık ..bakalım hayırlısı:26:

Cnm aynı düşüncede olduğumuzu bilmiyordum..
Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin.
Gözlemlediğim kadarıyla kadınların bişeyler uğraşması gerekiyo..
önceden tarla varmış süt sağmalar ev işleri köy işleri böyleymiş kadınlarımız..
Yani stresden uzak mükemmel yaşantı :16:
Tabi bizim gibi evde oturup kurmuyorlarmış bu güzellikler ve işler arasında..
Şimdi ise biliyorsun böyle bişi kalmadı.
İnsanlar uğraş bulamayınca birbirlerine sarıyorlar
Çok düşünüyorsun kendini bi işe vermeyince.
Çevremi gözlemliyorum artık.
Allah razı olsun cnm.

ben hem evli hemde devlet memuruyum eşimde öyle. nöbet usulü çalısıyorum henüz cocuk yok şimdilik çok güzel herşey.eşinde anlayışlıysa yardım eder.ev hanımlıgı bence belli bir süre sonra insanın hayatını monotonlaştırıyor ve psikolojik bunalıma itiyor etrafımdakilerden biliyorum.evli bir çalısan olarak çalışmanı tavsiye ederim

Bu yorumun yaşayan biri olarak çok iyi geldi bana.
Tecrübeni paylaşımın için çok teşekkür ederim..
Allah hayırlı geçim versin mutluluğunuzu daim etsin bi ömür:16:

Once ekmegimi elime alirdim sonrada esimi koluma takardim.
Ayaklarinin uzerinde durmalisin, sonrasi Allah kerim.
Allah hakkinda hayirlisinı nasip etsin, memurluk cok guzel bisi, basarilar dilerim.

İnşallah olur cnm.
Hakkımızda tabiki önce hayırlısı Çabalayıp didinip dua edip tevekküle çekilceksin :16:
Doğru söylüyorsun.
Çok sağol fikirlerin için

Sabah erkenden kalkarken ya da akşam yorgunluktan bitap düştüğünde keşke çalışmasam diye aklından geçirsen de, maaş günü geldiğinde o maaşını çekerken duyduğun mutluluk ve kendine güvenin hiçbirşeye değişilmez.. Allah esirgesin hiçbir şeyin garantisi yok hayatta insanın başına neler neler geliyor.. İşin gücün elinde olsun maddi bakımda ayakların üstünde dur bence..

Sabah erkenden kalkarken ya da akşam yorgunluktan bitap düştüğünde keşke çalışmasam diye aklından geçirsen de, maaş günü geldiğinde o maaşını çekerken duyduğun mutluluk ve kendine güvenin hiçbirşeye değişilmez.. Allah esirgesin hiçbir şeyin garantisi yok hayatta insanın başına neler neler geliyor.. İşin gücün elinde olsun maddi bakımda ayakların üstünde dur bence..

İnşallah kararımdan Allah utandırmasın..
O maaş günü konusunda haklısın..
Emeğinin hakkıyla yapılanların tadı bi başka..

Öyle tabii Rabbim inşallah bahtını açık eder.

merhabalar bende 8 aydr evliym fakülte 3.snftaym ve aynı zamnda kpss ye hzrlanıyorum eşim bebek istiyor hepsiyle aynı anda nasıl başa çıkacağım bilmiyorum,

Back
X