Evleneceği kişinin ailesinin cimri olduğunu düşünenler..

DepresifFisilti

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2011
273
4
0
Adana
KIZLAR BANA YARDIMCI OLUN DÜŞÜNCELERİNİZE VE TECRÜBELERİNEZE ÇOK İHTİYACIM VAR :( BEN YAKLAŞIK 1 SENEDEN FAZLADIR NİŞANLIYIM. İSTANBULA GELİN GİDİCEM VE NİŞANLIMLA 4 SENELİK BELKİDE DAHA FAZLA BİR BİRLİKTELİĞİMİZ OLDU UZAKTAN UZAĞA ARADA Bİ GELİP GİDEREK.. NİŞANLANDIK SONRA AİLESİYLE AİLEM NİŞANDA TANISTI. COK SEVDİLER ONCE GÜLER YÜZLÜLERDİ BİZE GELDİKLERİNDE AMA TA Kİ BİZ DE ONLARI GÖRMEYE CEWREDEN ARASTIRMAYA GİDENE KADAR MİSAFİRPERVERLİK SIFIRDI ANNEM VE BABAM COK MUTSUZDULAR 3 GÜN KALDIK SADECE Bİ DEFA EVDE YEMEK PİŞTİ KISACASI BEKLENİLEN İLGİ YOKTU. TABAK CANAK DESENİZ SANKİ SIRADAN BİRİ GELMİŞ. BİZDE TEK BARDAKLARLA TABAKLARLA MİSAFİR KARSILANMAZ DİYENLERDENİZ.. Anlayacağınız kültür farkımız cok fazla elleride cok sıkı nişanlım herseyin fişine bakan biri. topluluukta bi yere gidildiğinde ben ödim diye ısrarcı değil ve ben cok utanıyorummm :((( bişiler yazınnnn:18::18:

Durumları nasıl acaba?
3 günde 1 kez yemek yapıldı demişsiniz. Diğer öğünlerde ne oldu?:44:
Ayrıca toplulukla bi yere gidildiğinde neden o ödesin? :26:

Son düzenleme:
Allah yardımcın olsun tatlım ne diyim..vakit erkenken tekrar düşün derim..ilk önce aileler evleniyor sonra sizler..

Ayrılacak kadar değil ama çok önemli bir konu bence bu maddiyat konusu
Nişanlının ailesi çok ayıp etmiş.Yahu insan kapısına gelen dilenciyi boş çevirmiyor
Bir öğün yemek pişirilmeside ne demek
Peki sen çalışıyor musun?

Son düzenleme:
benimde eşim öyleydi önceden..senin nişanlının ailesinin durumumu kötüdür maddi açıdan belki yoktur da ondan bir şeyler ikram edememiştirler eğer paraları var sa ve cimrilikten yedirmediyseler o baya kötü eşimin ailesi yedirmeyi severler ama uygun malzeme alarak et yerine tavuk mesela buda ayrı bir cimrilik aman bol bol yapalım masrafsız olsun eşime gelince bizde nişanlıyken o da öyleydi ailesinden ne gördüyse öyle öğreniyor dışarıda falan yemek yemek mi tuhaf geliyordu.. hafta sonları mangal partisi yapardık davet ederdim gelirdi şaşırırdı siz sosyetesiniz derdi tuhaf gelirdi ona mesela nişanlıyken bir cafe ye gitmiştik hiç unutmam garson geldiğinde ne alırsınız sorusuna bana sormadan çay demiş ti en ucuz o diye evlendik en ucuz eşyalar aldılar aman gelinliğin şu kadar parayı geçmesin evlendim ve ben o adamı adam yaptım ne istersem alıyor aşkım ,,,şimdi düşün senin nişanlın ailesinin ağzına bakarak mı hareket ediyor yoksa senin mi senden korkuyormu seni sayıyormu seni kaybetmekten korkuyormu yada senin sözünü dinliyor mu bunlar varsa ilerde değiştirirsin sen onu yavaş yavaş ama ...erkeği elinin içine almayı bileceksin ve asla ödün verme ipi eline almasına izin verme erkekler evi kendilerinin yönettiklerini sanırlar bırak öyle sansınlar ama kendi başlarınada karar veremiyecek en azından eşlerine yani bizlere sorarak karar verdiklerinin farkında bile değiller ....değiştiririm diyormusun nişanlını

evlenirken amaç neydi diye sormak lazım..:ssz:
neye göre karar verdiniz? arada sırada 4 yıl
boyunca gelip giderek tanışmak...nişanda
ailelerin tanışması..evlenme kararı alındıktan
sonra ailenin araştırma! çabası...kimseyi
tanımak öyle kolay değildir elbet ama sevgili olmak
evlenmek için yeterli değil...şimdi tamamen farklısınız
diyelim ne olcak? maddiyat evlilik için çok önemli..
adamlar sizi karşılarken bu kadar pervasızsa ya sonrasıı...
başa gelen çekilirmiş derler ama siz çağırmışsınız bu durumu:44:

uzun süreli ilişki yaşamışsınız şimdi mi farkına vardın peki
nişanlanmadan önce de böyle mi davranıyordu
maddi durumları nasıl , 3 gün aynı yemeği mi yediniz amma soru sordum ha :)

Durumları nasıldan öte sorulması gereken soru nişanlınız size karşı nasıl? Bir şey aldığınız da fişine bakıyor olması neden bu kadar önemli? Önemli olan bir şey alana kadar ki aşamada size nasıl davranıyor? İstediğinizi alana kadar olmadık laf söylüyor öylemi alıyor yoksa alınacak şeyi aldıktan sonra fişine bakmakla mı yetiniyor... 3 gün evlerinde kalmışınız bir öğün yemek pişmiş diğer öğünler ne yapıldı sizleri aç bırakmamışlardır sanırım? Bizde de misafir geldiği zaman çeşit çeşit yemek yapılır en güzel tabaklar bardaklar çıkarılır ama eşimin tarafında öyle değildir...Sanki onlardan aileden birisiymiş gibi hazırlık yapılır günlük kullandıkları tabaklar bardaklar çıkarılır ama pintiliklerin den mi? HAYIR...Tamamen kültür meselesi...Eğer ben bu aileyle yapamam bize ters diyorsan evlenmezsin olur biter...İnsanların yaşam biçimlerini kültürlerini değiştiremezsin...Sakın zamanla değişir diye düşünüp evlenmeyesin...

Uzaktayken bu detayları görmek mümkün olmamış.
Evlenmek için,acele etmemeni ve çok iyi tanımaya çalışmanı öneririm.
Kendisini tanımak evet ama yaşayışını,ailesini,adetlerini görmek bambaşka...

Cimri olmayabilirler,olanakları kısıtlı olabilir.Veya görgüleri,adapları farklıdır.
Sonuçta bunlar da cimrilik kadar önemli etkenler.
Daha yakından tanımak,gözlemek lazım...

Durumları nasıl acaba?
3 günde 1 kez yemek yapıldı demişsiniz. Diğer öğünlerde ne oldu?:44:
Ayrıca toplulukla bi yere gidildiğinde neden o ödesin? :26:
[/QU

Söyle bişi var gittiğimiz gün bastan savma bi yemek yapılmış kuru pirinç pilavı tavuk bi kaçtane üstünde. sarma bide sulu yemek vardı sanırım. pikniğe gittik 2.gün herkez aç kalktı kendileri de dahil. benim babam onlar geldiğinde bi sini dolusu adana kebap ve tavuk yaptı. zoruma gidiyo.. topluluk dediğim kardeşimle nişanlısı 4 ümüz gittik 2.sindede enişte odemiş öğreneli 3 4 gün oldu zaten. hiç ısrar etmiyo. işine gelio. söyleyincede banane ben senin için geldim onlar için değil demiş madem ole çay içsin o zaman odemicekse haksızmıyım kardeşş:26: :((

istanbulda yaşıyorlar ev kendilerinin. babası çalısıyo suan 800 felan alıo emeklisi var 1.200 nişanlımda calısıyor 1.400 de o alıyo 500 une arabasını odüyo gerçi. anneside calısmış 6 sene bu sene bırakmıs.. durumları kotümü ALlah askınıza kötü bile olsa 2 gün 3 gece ailemi aç bırakıp üzmelerine değermi

yemek konusunda haksızsın insanlar da kaç çeşit yemek yapmışlar hepsi illa et değil diye mi sorun oldu

piknikte niye aç kalktılar benim bildiğim zaten pikniğe gidilirken ortak alınır orda hep beraber pişirir yerler

bir tek dışarda hesap ödeme konusunda bi gün o ödeyebilirdi ona birşey diyemem

böyle ufak şeyleri taktığına göre sen nişanlından pek emin değilsin

Son düzenleme:
Ayrılacak kadar değil ama çok önemli bir konu bence bu maddiyat konusu
Nişanlının ailesi çok ayıp etmiş.Yahu insan kapısına gelen dilenciyi boş çevirmiyor
Bir öğün yemek pişirilmeside ne demek
Peki sen çalışıyor musun?

yok ben çalışmıyorum canım. okuyorum. biticek bu sene inşallah. ben istiyorum çalısmayı zaten ama bunun da muhabbeti geçti. çalışmamı istiyo anensi de telefonda söyledi sen de calısırsın artık felan die. baba evinde calısmadım babam bi gün çalıs demedi el adamları nasıl yaaaa

Söyle bişi var gittiğimiz gün bastan savma bi yemek yapılmış kuru pirinç pilavı tavuk bi kaçtane üstünde. sarma bide sulu yemek vardı sanırım. pikniğe gittik 2.gün herkez aç kalktı kendileri de dahil. benim babam onlar geldiğinde bi sini dolusu adana kebap ve tavuk yaptı. zoruma gidiyo.. topluluk dediğim kardeşimle nişanlısı 4 ümüz gittik 2.sindede enişte odemiş öğreneli 3 4 gün oldu zaten. hiç ısrar etmiyo. işine gelio. söyleyincede banane ben senin için geldim onlar için değil demiş madem ole çay içsin o zaman odemicekse haksızmıyım kardeşş:26: :((

Çok baştan savma sayılmaz sanki. Bilmiyo olabilirler.
Yaşları itibariyle yeni yemekler öğrenememiş olabilir. Bildiği ve yapabildiği en güzel yemekler onlar olabilir.
Herkesin ikramları farklı olur. :31:
Bu tür şeylerin lafının yapılmaması lazım. 3-4 çay nekadar tutabilir ki maksimum. Söylemesi ayıp olmuş. Ozaman kendi içtiği çayı o ödeseymiş. :26:
4 yıl boyunca hep böyle miydi? :ssz:

yemek konusunda haksızsın insanlar da kaç çeşit yemek yapmışlar hepsi illa et değil diye mi sorun oldu

piknikte niye aç kalktılar benim bildiğim zaten pikniğe gidilirken ortak alınır orda hep beraber pişirir yerler

bir tek dışarda hesap ödeme konusunda bi gün o ödeyebilirdi ona birşey diyemem

böyle ufak şeyleri taktığına göre sen nişanlından pek emin değilsin

evet emin değilim bu huylarından dolayı.. yeme içme değil derdim.. misafirperverlik yok.. ayrıca biz onların memleketine gittik biz burda ağırlarken beş kurus odemediler piknikte. onlarda bizi götürdüler.. babam ataktır biz de alalım dediler annemle. yok felan dediler keske alsalarmıs :D

ay sevmiyorum işte bu durumları..
misafir bunlar hemde hergün gelen ve gelecek insanlar değil ilk kez gelmişler...
çirkin olmuş gerçekten...
bi misafir ağırlayamamışlar..
sinirlenmekte haklısın..
bende olsam rahatsız olurdum....
kızlarını aldıkları aileye daha özel davranmaları gerekirdi...

ay sevmiyorum işte bu durumları..
misafir bunlar hemde hergün gelen ve gelecek insanlar değil ilk kez gelmişler...
çirkin olmuş gerçekten...
bi misafir ağırlayamamışlar..
sinirlenmekte haklısın..
bende olsam rahatsız olurdum....
kızlarını aldıkları aileye daha özel davranmaları gerekirdi...

:((( böyle olunca da sevgim azalıyor napim soğuyorum. anası babası sevmese misafiri benimkide sevmez.. annesinin aldığı alısverişin fişine bakan insan aynı babası da öyle huy bu değişir mi beni anladın sende sağoll :(((((((((

Çok baştan savma sayılmaz sanki. Bilmiyo olabilirler.
Yaşları itibariyle yeni yemekler öğrenememiş olabilir. Bildiği ve yapabildiği en güzel yemekler onlar olabilir.
Herkesin ikramları farklı olur. :31:
Bu tür şeylerin lafının yapılmaması lazım. 3-4 çay nekadar tutabilir ki maksimum. Söylemesi ayıp olmuş. Ozaman kendi içtiği çayı o ödeseymiş. :26:
4 yıl boyunca hep böyle miydi? :ssz:

ilk görüştüğümüzde anlamıstım.. adam gibi oturum yemek yememiştikte acımdan olmüstüm.. bakkaldan bana sekerli bisküvi kola alıyor 2sine sinirlendim zaten yahu insan gibi oturalım yiyelim surda dedim acıktım demesem acıkmıyordu adam

bana göre misafirperverlikten daha çok kayınvalidenin sana çalış demesi sorun çalışıp çalışmamana o karar veremez ki
sonuçta yemek hazırlamışlar,pikniğe de götürmüşler sadece aldıkları yetmemiş hem onların da aç kalktıklarını nerden biliyorsunuz
sadece yemek konusunda mı bu şekilde davrandılar diğer ev içinde sohbet , ikramlar nasıl yani size karşı davranışları nasıldı

Back
X