Şurdaki bazı yorumları okuyunca gercekten şaşırdım. Kızın zevki elestirilmis genellikle, ve babasının soyledigi argo cümle. Konunun bunla alakasi yok. Herkesin zevki başkadır. Kimi siyah sever kimi kırmızı kimi avangarde,kimi country.
Ayrıca cok elestirilmis anlayamadım. Siz spor seviyorsunuz diye herkes evini öylemi döşemeli? 23 bin bir mobilya icin pahalı degil. Avangarde en pahali mobilyalardan birisidir.
Birçoğumuzun babaannesinin ya da anneannesinin evinde bu mobilyalardan yokmu? Kahverengi ve aslan ayaklı dedigimiz. Bunlar hala uretiliyor,yeniden moda oldu son zamanlarda farklı renklerde,farkli kumaslarda ve lake boyanarak . Klasik klasiktir.Lake kuruduktan sonra bekletilip,kurutulup,tekrardan boyaniyor ve oyma yapmakta ustalık isi fiyatlardaa bu yüzden yüksek haliyle.Detayda fazla fabrika uretiminde.
Ne kadar detay o kadar para.Suanda bu moda yeniden geldi ve pek cok 5 yıldızlı otelde,restourantta,isyerlerinde,bazi villa evlerde,mustakil evlerde hatta apatman dairelerinde bu mobilyalar kullanılıyor. Asıl suanda ahsap ayakli bir tv unitesi alıp masasinida ahsap, sehpasinida ahsap,yer döşemesi parke(haliyle ahsap rengi oluyo)koltugunu pembe halisini pembe perdesini pembe yapmak biraz basite kacmak ve goz yorucu oluyor. Sonucta o da o kisinin zevki mesela (ben hic sevmem)Avangarde halı ve perde,hatta aksesuar ve avizeyle,duvar kağıdıyla tamamlandiginda gayet guzel duruyor.
Bu benim fikrim kimseyle tartisma ya da polemik yapmak gibi bir amacım yok koni sahibinin sorunu aslında bunlardan ziyade daha köklü,
Babasinin bu mobilyalari alacak gücü var,dogru anladiysam(yanlis anladiysam duzeltin lütfen)
Nişanlısının yok
Adetler geregi babasi belki yatak odasi mobilyasi alacak 20 bin liraya
Nisanlisi bir salona koltuga konsola 15 bin 30 bin veremicek
Surekli kendini ezilmis hissediyor, sende herseyin en iyisini istiyorsun demesinden belli,
Bir de butun yorumlari okumadım ama kiracı olmalarına deginilmis,
Iyide bir insan ev almiyor diye bu onun maddi gucu yok anlamina gelmiyor,kiracisin nasilsa uygun al mantığı bana cok vizyonsuzca geliyor,iyi o zaman nasilsa kiracıyız mutfak dolaplari bizim degil diyip,yemek takimlarimizi bardaklarimizi falan plastik alalım bu mantığa gore?
Genel anladığım konu sahibi şımarık falan degil,sadece kararsız.
Kararlı müşteri zor bulunur. Esnafım biliyorum
Arada maddi ucurum olunca boyle oluyor,konu şahibi insallah orta yolu bulursun kavgayla tartismayla olan seylerden pek hayır gelmiyor.
Bir de herkesin önceliği baska,kimisi ben bir düğüne o kadar para harcamam milletin karnini doyuramam ona harcayacagima evime en luks esyayi alirim diye düşünür
Konu sahibi muhtemelen boyle düşünüyor ama isin içinden çıkamıyor