Eski konunuza da baktim,konuya hakim oldum geldim:)
Ailenizin tek yaptığı işi yokuşa sürmek. Annenizle ayrı ev açmanız yapılacak en mantıksız hareket. Hadi diyelim aynı eve çıktınız, siz evlendikten sonra ne olacak? Anneniz o evde kalmaya devam mı edecek yoksa annesinin yanına mi dönecek? Peki eşyalar ne olacak? 3 milyara aldığın koltuğu ikinci el olunca bir milyara satamazsin. Depozitosu, emlakçı parasi... Suyu doğalgazı açtırmak bile bir mesele. Yeni halılar, yeni çatal bıçak takımları...
Resmen ev duzeceksiniz. Taksit taksit onları öderken bir de kendi evinize alacağınız eşyalar için bir ton masraf yapıp yeni taksitler ödeyeceksiniz, yüksek ihtimalle kredi çekeceksiniz.
Neden?
Aman da annemin evinden istesinler beni diye
Ne saçma!
Hele teyzelerinizin 'baban gelemez' çıkışı, şaka gibi
Çok istemiyorlarsa kardeşlerinin evlenmelerine mani olsalardı, iki doğan çocuğun suçu ne babasından uzak kalacak?
Siz şimdiden herkesin her dediğini yaparsanız daha çok ezilir,arada kalırsınız. Hem kendi ailenizle hem eşinizin ailesiyle
Biraz rest çekmeyi, kendi kurallarinizi koymayı bilin
Kendi evinizde yaşıyorsunuz, kendi paranizi kazanıyorsunuz. Esasında ne annenize ne babanıza ne de teyzelerinize mecbursunuz. Bunları onlara da hissettirin.
'Sizin kaprislerinizle uğraşamam, ya nenemin evine gelir paşa paşa beni babamdan isterler ya da gider nikah dairesinde öksüz gibi evlenirim,size de aile defterimi atarim, öyle ogrenirsiniz
Diye blöf yapabilirsiniz.
Azıcık dişinizi gösterin. Madem evlenecek yasa geldiniz, size saygı duymalarını sağlayın.
(Dedem bir çocuğunu (sizden ezik olmasın ailesine sesini çıkaramayani) psikolojik baskilarla- örf adetlerle istemediği bir akrabayla evlendirirken bir diğer çocuğunu ( dişli çıkıp istemediginde direten, görücü geldiğinde ailesini rezil edecek davranışlar sergileyeni) kendi haline bırakmış, yaşı otuza yaklasmisken kendi seçtiği adamla mutlu bir evlilik yapmış.
Siz insanların müdahale etmesine bu denli izin verirseniz bugün söz nişanı diretirler,yarın düğününüzde arıza çıkartırlar, ötesi gün çocuk yetistirmenize laf ederler... Bir ömür onları mutlu edecegim diye böyle düşünürsünüz
Bunlar sizin mutlu günleriniz, bozmalarina müsaade etmeyin.
Hem bu devirde pek çok kadın İstanbul'da çalışırken ailesi başka şehirde oluyor. İstemeye de kızın İstanbul'daki evinde toplanıyor bütün aile.
Kimse kimsenin köyüne gitmiyor yani...neden sizde de öyle olmasın?
Sizin evinize gelsinler mesela tanışmaya
Siz yapın yemekleri, hem aileler birbirini görsün, hem samimi bir ortam...
Sözü de güzel manzaralı bir restoranta gittiğinizde aile içinde halledin, olsun bitsin