• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince hep kadın mı verir kendinden ödün?.

Naynayy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2020
173
162
53
32
Merhabalar
7 aylık evliyim. Evliliğimi ilişkimi bir türlü yola sokamadım. Eşimle bir iyi bir kötüyüz sürekli.
İyi oldugum kadar iyi kotu olduğum kadar kötüyüz. 27 yaşındayım eşim 35 yaşımda. Hep isterdim ki evlendiğim insanı öyle seveyim ki öyle sevileyim ki onun için o yaşımda neyi göze alamıyorsam onun için birçok şeyi yapabileyim gibi saçma bi hayalim vardı. Yaşlarımızı söylüyorum ki ona göre değerlendirip akıl verin diye, çünkü yardıma ihtiyacım var. Eşimle hiç kavga etmeden sakin güzel giden bir ilişkimiz vardı. Sevgisi deseniz çok güzeldi. Iste dedim iletisim kurdugum sohbet edebildigim bir erkek diye evlendim. Ama evlenince herkes kendi yüzünü gösteriyormuş. Eşim bundan öncesi ne inat yapardı ne sorun çıkarırdı evlendik adam öyle bir değisti ki süreklı inat sürekli bir kıyaslama peşinde ben iyiysem iyi ben kötü isem kötü hatta cogu zamanda benim yerime trip atıp haklı olsamda kendisi tavrını alıp iyi davranmamö bekler. Yani sizin canınız mı sıkkın üzgünmüsün kalbini mi kırdı diye bakmaz. Cunku hep bi haklı gördügü suçsuz olduğu bir sey vardır kafasında öyle rahatlatır içini.
Bugün eşimle oturuyoruz hastaneden geldik olay benim üzülmem gerek sorun edip kendimi üzmem gereken birseyken bana sorması gerekirken iyimisin diye benden önce tavır alıp motive destek gostermek yerine tavır alıp yüzünü astı cekildi. Gönlünü almak icin hep yaptigim gibi sebekliliker falan neyse onun yaptıgı birsey olsun kızayım sesimi yükselmeyi bırakın yuzumu asayım oo ne yapıyorsam aynını yapar gonlumj alamakmış güldüreyimmis hiç birinj yapmaz. Ama iyi oldugumda iyidir. Ben anlamıyorum evlilikte hep bir taraf iyi olup gulup iyi mi olmak zorunda bu kadınların asli görevi mi.
Biz kadınların hiç üzülmeye kırılmaya hepsini geçtim ya kırılmaya hakkı yok mu ?
Annesi desen ayrı kafada hep benim oglumu el ustunde tut beni el ustunde tut bizi iyi tut. Diyorum ki ben neyim ben insan degilmiyim siz biraz beni el ustunde tutun. Ben evlat degilmiyim ama yok.
Aglıyorum diyelim beni üzdü kırıldım diyelim asla gelipte gönlümü almaz benim eşim hep ben giderim ben ararım.
Ne yapayım artık nasıl bir yol izleyim bilemiyorum.
Kendimi degersiz hissediyorum. Guzel cumle duymaya eskisi gibi guzel sohbetler etmeye o kadar ihtiyacım var ki nasıl düzelterim bilmiyorum.
Lütfen fikir verin ? Degistirmenin bu huyunu duzeltmenin bir yolu var mı?

Son düzenleme:
Maalesef canım ne yazık ki .. benim de bugün eşim canımı çok çıktı aylardır annemi görmedim yanına gidecektik kendi işini yaptığı icin sadece bir gun kalıp dönüyoruz sadece pazar günleri tatil oluyor cunku ben kalsam birkaç gün sen dönsen dedim bu anormal bir durum mu devamlı olan bir şey de değil üstelik.. afedersiniz hiç beklemezdim ama s.. git dedi bana ben ne yapayım şimdi hazırladım çantamı yine onunla gidecektim ama alıcam biletimi yalnız gidicem haklıyım dimi bana da fikir verir misiniz

Maalesef canım ne yazık ki .. benim de bugün eşim canımı çok çıktı aylardır annemi görmedim yanına gidecektik kendi işini yaptığı icin sadece bir gun kalıp dönüyoruz sadece pazar günleri tatil oluyor cunku ben kalsam birkaç gün sen dönsen dedim bu anormal bir durum mu devamlı olan bir şey de değil üstelik.. afedersiniz hiç beklemezdim ama s.. git dedi bana ben ne yapayım şimdi hazırladım çantamı yine onunla gidecektim ama alıcam biletimi yalnız gidicem haklıyım dimi bana da fikir verir misiniz
Ama bunu eşiniz kendi ailesi için dese ve yapsa iş farklılaşır. En iyisi boşver git ama bence onuda götürmek için ikna etmeye çalış derim. Erkekler o cümleyi kurmayı çok seviyor oda başka bir durum ya neyse

Hayir hep kadın ödün vermez tabi ki.
Böyle bir genelleme yok.
Kadını erkeği olduğunu da sanmıyorum..
Eşlere göre değişir.
Evliliğiniz daha çok yeni, inşallah zamanla oturur, düzelir.
Umarım. Bende evliliğimin daha çok yeni olduğunu düşündügüm için hala emek vermek için uğrasıyorum. Her seferinde görmese bile sen ne yaptın dese bile! Ama böyle böyle 7 ay boyunca yapmam etmem dediğim ne varsa hepsini tek tek yaptım.

Evlilik ödün vermek değil, evlilik sizin yaşadığınız gibi bir şey hiç değil. Düzelmez. Ya bu deveyi güdeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz.
Evlilik tek taraflı ödün verilince olmuyor. Zorlanıyorum. Daha yeni belki o yüzden hala çaba sarfetmek için uğraşıyorum.

Ama bunu eşiniz kendi ailesi için dese ve yapsa iş farklılaşır. En iyisi boşver git ama bence onuda götürmek için ikna etmeye çalış derim. Erkekler o cümleyi kurmayı çok seviyor oda başka bir durum ya neyse
Tabi her hafta sonu onun yeğenlerini görmeye gideriz ama onlar sorun olmaz cunku yakınlar yakın dediği 1.5 saatlik mesafede onlar 3 saatlik mesafede benim annem var istemiyorum ama suan onu gerçekten biraz yalnız kalsa bence daha iyi

Adama derdinizi anlattiginizda ne diyor?
Kredilerin bende tükeniyor, hep bir kişinin fedakarlığı ile yürümez bu gemi dediginizde?

Boyle bir genelleme yapamayiz,mesela benim akrabalarimda esleri idare eden evin kadinlaridir,esimin de tam tersi hepsinin (kuzenleri,kiz kardesi,teyzeleri vs) kocalari esleri idare ediyor ama ne yazikki toplumumuz da idare eden,alttan almasi beklenen kadindir dogru. Esinin degisimine gelince bende benzer sekilde esimde bazi huylarin degistigini gordum,yani oyle zannettim ama aslinda degilmis.Flort donemindeki o tutku,asiri yogun sevme hissi ayni evde yasamaya baslayinca azaliyor gozunden resmen perde kalkiyor
Aslinda kendilerini belli ediyorlarda biz goremiyoruz en azindan benim icin oyleymis.

Cekin kendinizi geri,yapmayin, bu kadar cabuk pes etmeyinn

Tabi haklısın. Sizinle böyle konuşmaya hakkı yok. İçiniz rahat olsun sizin. Umursamayın onu.

Terbiyesiz. Gayette kendin gidebilirsin kal 1 hafta da ohhhh misss

Öyle yapıcam canım kalsın yalnız basına
Kalsın bol bol eğlen aklında kalmasın ne demek yani o laf onlara dense öyle direk şiddet uygularlar sonra beni tahrik etti heee canım heee...
Bu adamlara sana mecburum imajı vermemek lazım annen ya insan özler aylardır görmedim diyorsun kendi annesi yakındır da ondan öyledir.
Tok açın halinden anlamaz diyesim gldi 🙈
Anlasın hatasını

Kadın diye bir canlının varlığı bile erkeğe ödülken bunların yaptıkları tam olarak bulup bunamak diye düşünürüm hep. Sizin için konuşmuyorum yanlış anlamayın, burda okuduğum konulara tecrübelerime ve gördüklerimi dayanarak konuşuyorum. Bence erkekleri şımartıyoruz.
Zaten anasının şımarttığı yetmezmiş gibi aynı tavrı sırf yalnız kalmamak, sevilmemek endişeleriyle biz de sürdürüyoruz. Çok insani bir şey. Evlenince de işler daha da ciddileşiyor. Evliliğin bitmesi toplum yapısı itibari ile kadına daha pahalıya mâl olduğu için biz kaybetme korkusunu daha yoğun yaşıyoruz. Çünkü kaybedeceğimiz tek şey yamuk suratlı şımarık kocalarımız olmuyor. Kimimiz dul kalmak istemiyor, kiminiz düzenini bozmak, kimisi çocukları için... Sorunun temelini anlattım ki çözüme yardımcı olsun.
Sizin konunuza gelirsek bence eşinizi kendi haline bırakın. Kafa patlatmayın neden böyle, neden gönlümü almıyor diye. Siz hep kendiniz gibi davranın. Küsseniz ve o hatalıysa bırakın o gelsin. Gelmezse de gelmesin. Kimseyi eğlendirmek, hoş tutmak için evlenmediniz. Cariye alsın kendine istediği oysa.

O tavır yapıp sen Sürekli şebeklik yaptığın için alışmış. Bende de var bir tane yavaş yavaş karınca hızıyla düzeliyor. Haklıysan korkma sende tavır yap gün gelir vazgeçer ama sen o tabur aldığında alttan aldığın için totosu kalkıyor.

Back
X