Evlenince Saldın Kendini !

_bilgehan_

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2013
4.796
5.397
248
33
Merhaba arkadaşlar,

Ben 1 yıllık evliyim daha önce bakımlıydım mis gibi kokardım herkes saçlarımı tenimi çok begenirdi.. Evlendim evin yükü psikolojik problemler maddi problemler derken ne üstüme başıma kıyafet alabiliyorum ne bakımlı olabiliyorum. Saçlarım yaglı ve yapışık ne yapmalıyım. Saçlarımı düzleştirsem bile yüzüme yakışmıyor önleri tel toka ile arkaya atıp tutturuyorum. Oval yüzlüyüm. Ne yapayım akıl verin :KK43: Her gören evlenince salmışın bırakmışın kendini diyor çok üzülüyorum. :KK43: Akılverin az bir maddi güçle neler yapabilirim.. Eşim şimdilik şikayet etmiyor ama ilerde benden sogumasından korkuyorum.. :KK43: yaglı bir cildim oldugu için günlük duş almam gerekli ben 2-3 günde bir alıyorum anca yetişiyorum :KK43: Yüzümde siyah noktalar oluştu. Yaşamdan sogudum. İş yeirnde yoruluyorum sosyal hayatım yok yorgun argınım süreklii :KK43:

Merhaba arkadaşlar,

Ben 1 yıllık evliyim daha önce bakımlıydım mis gibi kokardım herkes saçlarımı tenimi çok begenirdi.. Evlendim evin yükü psikolojik problemler maddi problemler derken ne üstüme başıma kıyafet alabiliyorum ne bakımlı olabiliyorum. Saçlarım yaglı ve yapışık ne yapmalıyım. Saçlarımı düzleştirsem bile yüzüme yakışmıyor önleri tel toka ile arkaya atıp tutturuyorum. Oval yüzlüyüm. Ne yapayım akıl verin :KK43: Her gören evlenince salmışın bırakmışın kendini diyor çok üzülüyorum. :KK43: Akılverin az bir maddi güçle neler yapabilirim.. Eşim şimdilik şikayet etmiyor ama ilerde benden sogumasından korkuyorum.. :KK43: yaglı bir cildim oldugu için günlük duş almam gerekli ben 2-3 günde bir alıyorum anca yetişiyorum :KK43: Yüzümde siyah noktalar oluştu. Yaşamdan sogudum. İş yeirnde yoruluyorum sosyal hayatım yok yorgun argınım süreklii :KK43:
eşin senden soğur korkusuyla değil kendin için yap.
Saçlarının yağının maddi imkanlarla alakası yok.
Bizim fabrikada bir işçi var kadın. Onu görsen keşke.
Kadın orta yaşlı ve asgari ücretle çalışıyor. Ama mesai bitimi dışarıda görsen idari kadrodan sanarsın. Kadın ne boyasından geri kalıyor, ne makyajından ne de üretimdeyim nasıl olsa demiyor parfümünden..
Bir de eşi ölmüş 2 çocuk bakıyor. İstersen her şey olur.

Saçların zaten 2-3 günde bir yıkanması gerekiyor aksi halde fazla yağlanmaya sebep oluyor.
Saç konusunda düzleştirmeye başlarsanız 2 sene sonra elinizde kalabilir ısıyla şekillendirmek güzel değil. Onun yerine geceden "twist" denilen işlemi yapıp yatın, sabah dalgalı saçlarla uyanın.

Nasıl rahat ediyorsun 3 günde bir duş alarak ben tesettürlü olduğum halde her gün mutlaka duş alır yıkarım saçlarımı temiz olsun diye saçlarım vücudum. 10 dakikanı ancak alır duş yani siyah nokta içi ballı sabun öneririm kesin çözüm özellikle yağlı ciltler için oda 7 lira ve uzun bir sure yetiyor üzerini temiz tuttuktan sonra kıyafetlerin aynılığı göze batmaz zaten

Evlendiğimde akşam 11 lere kadar çalışıyordum, onda bile her gün yıkanırdım mutlaka, olmazsa olmaz.
bir kadın için en büyük güzellik temizliktir, motivasyonla alakalı sanırım, duş almak çok kısa sürer, sabah 6:30 da kalkıp işe gidiyorum şu an, sabah bile duş aldığım oluyor, üstelik çocuğum var, onu kreşe bırakıyorum sabahları süsleniyorum v.s. Bence sakın salma kendini, ev işleri beni de dumur etmişti ama gene de bakımlı olmak çok önemli.

çalışma saatin fazla kabul.
peki mesai saatleri içinde fırsatın oluyor mu ?
mesela bi kaş bıyık aldırmaya filan

gün içinde çıkamıyorum iş yerinden ama haftada 1 izin günüm var kaşımı bıyıgımı aldırabiliyorum 2-3 haftada bir

bende sabah 8 de evden çıkıyorum akşam 8 de evdeyim tempo zor yemekti şuydu buydu derken ama sabah bi yarım saat erken kalkıp duş alabilirsin ya da yatmadan yani bunlar bahane değil bence sen ruhen çökmüşsün önce sana hayat enerjisi lazım sevdiğin şeyler yapmaya çalış eşin de tepki vermeden bir an önce silkin kendine gel derim

esin "saldin kendini " demesinden korktugun icin degil, kendini maddi-manevi daha iyi hissetmek icin bakmalisin kendine ;)

yuzune kil maskesi yap. ben cildimdeki yagli yapiyi o sekilde yokedebiliyorum.
ama bunun yaninda tabi hergun dusunu alirsan, kendini iyi hissedersin.
Ben de sacimi hergun yikamaya useniyorm ama yagli degil sacim.

Saçların zaten 2-3 günde bir yıkanması gerekiyor aksi halde fazla yağlanmaya sebep oluyor.
Saç konusunda düzleştirmeye başlarsanız 2 sene sonra elinizde kalabilir ısıyla şekillendirmek güzel değil. Onun yerine geceden "twist" denilen işlemi yapıp yatın, sabah dalgalı saçlarla uyanın.
bu "twist" denilen şey ne oluyor.:KK56:

çocugum yok sabah 8 akşam 8 çalışıyorum yani 12 saat :KK43: açıkcası enerjim kalmıyor işim yogun

Çalışma saatin fazlaymış evet. Peki ev işleri de sana mı bakıyor yoksa yardımcın var mı? Haftasonu tatilin var mı?
İzin günün mesela pazar günüyse, o gün 2 saatini kendine ayır. Cildine bakım yap nemlendir, tırnaklarına manikür yap oje kullanıyorsan oje sür. Saçlarına maske yap, boyayacaksan boya. Gerekiyorsa kuaföre git.
Bunlara maddiyatım yok diyorsan her seyin evde yapılanı var.
Mesela tonik olarak gül suyu kullan.
Evde siyah nokta bandı yapılıyor jelatin ve sütle, onu yap.
Haftada sadece 1 gün, toplamda 2 saat bunları yapsan yine yeter.
Her gun duş almasanda 2 gunde 1 duş al. 15 dk de çıkarsın duştan nolcak.

Ee çocuğun var mı nasıl vakit ayıramıyorsun ki kendine? Eşinin soğumasını geçiyorum kendine kendine olan saygın için bakmalısın, kendin için bakmalısın.
Şunu da belirteyim bir güzellik uzmanı olarak illa o pahalı kremlere almana gerek yok. Allah bir sürü şifalı şeyler vermiş. Evinde olan şeylerle bile cildine bakım yapabilirsin, ben içtiğim kahvenin telvesini yüzüme sürüyorum mesela çok iyi geliyor.
Cildin yağlı ise alkol oranı yüksel tonik alman lazım ki bir tane alsan 5- 6 ay gider. Bazı kadınlarımız nemlendiri kremleri hemen bitiriyor oysa minicik bir parçası yetiyor yüzlerine. Bol sürünce daha iyi gelecek sanıyorlar ama cilt kendine yeteni emiyor gerisi boşa. :) Yüzünü yağlı ciltler için uygun jel ile yıka Yves Rocherin var mesela fiyatı 22 lira falan ve o da 3-4 ay gidiyor. gidip pahalı şeyler almanıza gerek yok ki.

5.5 yasında cocugum var
evlıyım
evım buyuk
calısıyorum
cokta hızlı bırı degılım
dus almaya nasıl vaktınız olmaz
her aksam dus alıyorum

Back
X