evlenirken esinizin ailesini ne kadar dikkate aldiniz?

dilara23

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2011
270
14
118
İstanbul
Merhaba
Ben esinin ailesiyle çeşitli sorunları olan biriyim.su da bi gercekki evlenmeden once bunlarin hepsi aşikar di fakat askin gozu korlugunden hic umursamamistim. Merak ediyorum sizler esinizin ailesini ne kdar onemsediniz ve ne gibi durumlarla karsilastiniz? Tesekkurler

Merhaba
Ben esinin ailesiyle çeşitli sorunları olan biriyim.su da bi gercekki evlenmeden once bunlarin hepsi aşikar di fakat askin gozu korlugunden hic umursamamistim. Merak ediyorum sizler esinizin ailesini ne kdar onemsediniz ve ne gibi durumlarla karsilastiniz? Tesekkurler

Haklarında olumsuz şeylerde duyduğum oldu ama çok önemsemedim açıkçası. Çünkü bunlar benim kuracağım aileyi çok etkileyecek türden değildi. Elbet etkiliyordur sonuca bakıldığında ama belkide çok büyük mevzular olmadığından ilişkimi gözden geçirmeye gerek duymadım hiç aile sebebinden dolayı.
Siz neleri önemsedimediniz mesela? Ve ne gibi sonuçlara maruz kaldınız?

Haklarında olumsuz şeylerde duyduğum oldu ama çok önemsemedim açıkçası. Çünkü bunlar benim kuracağım aileyi çok etkileyecek türden değildi. Elbet etkiliyordur sonuca bakıldığında ama belkide çok büyük mevzular olmadığından ilişkimi gözden geçirmeye gerek duymadım hiç aile sebebinden dolayı.
Siz neleri önemsedimediniz mesela? Ve ne gibi sonuçlara maruz kaldınız?

bastan beri bana soguk ve ilgisizlerdi. Kendi hayallerindeki gelinle uzaktan yakindan bir ilgim yoktu belki de bundandir.evlatlari deil de bi yabanci evleniyo gibi izlediler. Hala da ayni sekilde. Laf sokmalari somurmeye calismalari da cabasi. Ayrica cok bariz olarak ayri dunyalara aitiz. Eşimin ailesi bes vakit namazini kilip on vakit de dedikodu yapan insanlar ve o kadar ufak konulari konusuyolarki . Lafini etmeye tenezzul edilmiycek seyler.kendimi cok yabanci hissediyorum

Merhaba

Eşimin ailesi ile nikah kıydıktan sonra tanıştım.
Maddi olarak uçurum vardı eşim ve benim aramda.
Sadece o konuda çok düşünüyordum,isterler mi beni vs..
Ama eşim "onlar geldikleri yeri unutmadılar" dedi ve rahatlamıştım.
Evlendikten sonra bir sıkıntı olmadı ama evlenmeden önce bir sıkıntı yaşasaydım evlenmezdim açıkcası.
Huzurum bozulacaksa neden kendimi ateşe atayım göz göre göre.

peki eşiniz olacak olan kişi nasıl ailesiyle ve sizin aranızda köprü olabiliyormu??.yada ailesini haklı gören körlerdenmi ?

bastan beri bana soguk ve ilgisizlerdi. Kendi hayallerindeki gelinle uzaktan yakindan bir ilgim yoktu belki de bundandir.evlatlari deil de bi yabanci evleniyo gibi izlediler. Hala da ayni sekilde. Laf sokmalari somurmeye calismalari da cabasi. Ayrica cok bariz olarak ayri dunyalara aitiz. Eşimin ailesi bes vakit namazini kilip on vakit de dedikodu yapan insanlar ve o kadar ufak konulari konusuyolarki . Lafini etmeye tenezzul edilmiycek seyler.kendimi cok yabanci hissediyorum

Madem öyle soğuk olmaları iyi bişey bence,arayıp sormanız yada görüşmeniz gerekmez.
Böylece kafanız ağrımaz.

Aile yapımız uyuşmuyor nisanlımla. Kültürlerimiz çok faklı buna rağmen beni seviyorlar. inşallah evlendikten sonra sorun olmaz aramızda.

Merhaba

vallah ben hic dikate almadim
o kadar kor, salak gibi davrandim:27:
belki dikate alip, onlarin yaptiklarina sessiz kalmasaydim hersey cok guzel olacakti!!:47:

eyer aklina bir soru isareti kaldiysa, asla cekinmeden guzel bir dilde sor ve emin ol!
supelerin varsa, bunu herkesin icinde( esinize degil) konusup, cozmeye calisin.
guvenmiyorsanda, asla guvenmeyin!!

seni çok iyi anlıyorum.benim de erkek arkadaşımın ailesi böyledi.ciddi düşünüyorduk.annesi beni çok severdi ama aileler arasında uçurum vardı.ben mezun olurken işin ciddiye gideceklerini görünce annesi kıskandı beni.benim yanıma bile göndermediği zamanlar oldu.çok yardımı oldu Allaha şükür bana kötü de davranmadı ama lafını da söylemeden etmiyordu.4 sene birlikteliğim oldu halen sevgilimin eskilerinden bahsederdi çok senden önce çok çapkındı herkesle gezer tozardı.ama erkek arkadaşımın yanında da bişi demezdi.sevgilimde farkındaydı bazı şeylerin ama annesi sonuçta ne yapabilir ki.baktım olmayacak her iki tarafta üzülmesin diye ayrılma kararı aldım.1 sene oldu ayrılalı ama tam anlamıyla çıkamadık hayatımızdan.bi yandan da imkansız tekrar bi araya gelmemiz.ama hayırlısı artık bu saatten sonra akışına bıraktım her şeyi.

Merhaba

önemsemek merak etmek hiç aklıma gelmedi.eşimle öyle doluydum ki gerçekten şimdi düşününce hiç merak etmemişim beni nasıl bulurlar ilişkimiz nasıl olur gibi sorular bile aklıma gelmedi yani herkesi kendim gibi düşünmüşüm.

iyi ki de hiç düşünmemişim o güzel günlerin tadını doya doya çıkarmışım.

ben görücü usulü ile evlendim dolayısıyla eşimin ailesi benim için eşim kadar önemliydi bundan hiç pişman değilim hem eşimden hemde ailesinden çok memnunum aramız da kültür farkı olsada onlar beni çok sever bende onları kendi kızlerı gbi görürler iyi ki tanımışım onları bazı problrmler olur ama aramızda halledii yoruz mutluyum kısacası:nazar::nazar:

Bence bunlar evliliğinizi etkileyecek şeyler değil. Tabi şayet eşinizi doldurup sizin üstünüze salmıyorlarsa ve eşiniz bunnlara kulak asmayacak size sahip çıkacak bir erkekse.

Mesafeli olun, arkaaşların dediği gibi başınız ağrımasın. Onlar çok iyi olup eşiniz çok kötü olabilirdi. O daha kötü...

Bu konuda cok dertliyim.. Esimi cok seviyorum ama AILESINI tanisam evlenmezdim.. Benim cok yipratiyorlar.. Esimle severek evlendik ama okadar yiprandik ki..
NEFERET duygusunu tatdim sayelerinde...EVET hayatimda ilk defa NEFRET ediyorum diyebiliyorum.

Bende 21 ay nişanli kaldim bir kete bile ailesinin yanina gitmedik,farkli illerdeydik ama keşke gitseymisim şimdi bu evlilik olmazdi.başta hep kenar köşe gezdi hicbiseye karismadilar .biz evi barki dizdik yol uzakligi vs.sebepleri ortadan kalkti bir gelirler en az 1 ay kalirlar.gerci ben gecmise sunger cektim elimden gelen hizmeti yapiyorum onlarda yuzume karsi cok iyi oldular .benim problemim esimle Allah esimi islah etain

Suan nisanliyim ve suana kadar , hic bir sorun
yasamadik cok sükür...

Elbette aileler icinde oluyor surtusmeler..
ama bu beni ve nisanlimi hic etkilemedi etkiliyemezde..

Merhaba

görüşmüyorum, konuşmuyorum, düşünmüyorum, ilgilenmiyorum kafam çok rahat :34:

evlenmeden önce 2-3 sebepten dolayı daha yüzyüze tanışmadan aramızdaki ipler kopmuştu eşimin annesiyle, görümcelerimle. eksikliklerini hissetmiyorum, eşim bayramlarda, annesi çağırdığında gider görüşür.

Back
X